Παρασκευή , 12 Ιουλίου 2024

Πειραιάς: Τι είπε ο δήμαρχος Γ. Μώραλης για… χρίσματα και υποψηφιότητα

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, στο πλαίσιο της  παρουσίασης  για την Ψηφιακή Στρατηγική του Δήμου Πειραιά 2018-2024.

Για την εκ νέου υποψηφιότητά του στον Δήμο Πειραιά

«Προφανώς και θα είμαι υποψήφιος. Δεν είμαστε περαστικοί από την πόλη. Ο «Πειραιάς Νικητής» είχε δύο χαρακτηριστικά που κατά την άποψή μου του έδωσαν τη νίκη στις προηγούμενες εκλογές: Δεν είχε αναφορά σε κόμμα, ήταν ένας υπερκομματικός συνδυασμός με ευρύ πολιτικό φάσμα.  Το κάθε μέλος του «Πειραιά Νικητή»  έχει βέβαια το δικό του προσωπικό πολιτικό στίγμα, προφανώς κάποιο κόμμα ψηφίζει, κάπου μπορεί να ανήκει, αλλά ως συνδυασμός είμαστε πέρα από κόμματα. Συνεργαστήκαμε με όλους και το αποδείξαμε αυτό: και με την πρώτη κυβέρνηση του κυρίου Σαμαρά,  την πρώτη αλλά και τη δεύτερη των ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, με τους περιφερειάρχες,  αντιπεριφερειάρχες, με ανθρώπους οι οποίοι έχουν διαφορετικό πολιτικό στίγμα. Υπήρξε παραγωγική συνεργασία με όλους. Αυτό που πρεσβεύαμε το αποδείξαμε. Ως «Πειραιάς Νικητής» δεν έχουμε αναφορά σε κόμματα  και αρκετοί από μας προερχόμαστε από τον ιδιωτικό τομέα,  είτε ως στελέχη κάποιοι είτε ως επιχειρηματίες άλλοι, με μία διαφορετική αντίληψη που ο κόσμος πίστεψε ότι μπορούμε να τη μεταφέρουμε στη δημόσια διοίκηση. Αυτά νομίζω ήταν τα δύο χαρακτηριστικά του «Πειραιά Νικητή», που τον διαφοροποιούν από τους άλλους, συν ότι προερχόμαστε από τον Ολυμπιακό με Πρόεδρο τον Βαγγέλη Μαρινάκη που στην πόλη μας έχει ιδιαίτερη σημασία».

Στήριξη από τα κόμματα

«Χαίρομαι που οι αρχηγοί των κομμάτων πλέον, οι ίδιοι στις τοποθετήσεις τους μιλάνε για διαφορετική λογική στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Χαίρομαι να ακούω π.χ. τον αρχηγό της Ν.Δ.,  ή την αρχηγό του Κινήματος της Αλλαγής ή αρκετούς άλλους να λένε ότι στους Δήμους θα πρέπει να επιλέξουμε ικανούς, εργατικούς Δημάρχους, χωρίς κατ’ ανάγκη να είναι από κόμματα.  Αυτό για εμένα πιστεύω ότι είναι ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός. Είναι βεβαίως ευχάριστο να σε στηρίζουν μεγάλα κόμματα,  γιατί αυτό αποτελεί ένδειξη εμπιστοσύνης, αλλά το πιο σημαντικό είναι να σου δίνει στήριξη η κοινωνία και οι πολίτες και εμείς εκεί απευθυνόμαστε. Δεν θεωρώ όμως στη σημερινή εποχή, απαραίτητα και αναγκαία τα χρίσματα.  Με στεναχωρεί μάλιστα να ακούω νέους ανθρώπους δημοσίως,  να  ζητούν το 2018 στη χώρα αυτή,  να είναι οι επικεφαλής στην αυτοδιοίκηση μόνο κομματικά στελέχη. Αυτή η λογική με ξεπερνάει, θεωρώ πως είναι μακριά από τη λογική της κοινωνίας».

Ο κ. Μώραλης αναφέρθηκε επίσης στην επικείμενη ανάπλαση του Μικρολίμανου, σημειώνοντας:

«Εγκρίθηκε σήμερα από το Ελεγκτικό Συνέδριο η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου του Μικρολίμανου. Προχωράμε άμεσα σε δημοπράτηση του έργου. Πιστεύω ότι είμαστε ικανοί μέσα στον Νοέμβριο να δημοπρατήσουμε, αν δεν έχουμε ενστάσεις.  Πρόκειται για έναν διεθνή διαγωνισμό και απαιτούνται 50 ημέρες για να γίνει η δημοπράτηση. Πιστεύω πως τον Ιανουάριο μπορούμε να έχουμε ανάδοχο για να ξεκινήσει ένα έργο που απασχολεί την πόλη πολλές δεκαετίες»

Δείτε ακόμα

Αλ. Τσίπρας για γεγονότα στις ΗΠΑ: Οι εχθροί της Δημοκρατίας θα ηττηθούν

Για εικόνες ντροπής ακροδεξιάς βίας κάνει λόγο με ανάρτησή του στο twitter ο πρόεδρος του …