Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

1η “Συνέλευση Γειτονιάς στην Ηλιούπολη, στο πλαίσιο επαφών, ο Δήμαρχος ”ΚΟΝΤΑ στο ΔΗΜΟΤΗ” –

Η 1η “Συνέλευση Γειτονιάς” για την περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου ολοκληρώθηκε το περασμένο Σάββατο στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του 10ου Δημοτικού Σχολείου

Η παρουσία των κατοίκων στην τρίωρη συνέλευση ήταν ένα θετικό μήνυμα για την μεγαλύτερη συμμετοχή των κατοίκων στα κοινά της πόλης.

Η παρουσία του Δήμαρχου Ηλιούπολης κου Γιώργου Χατζηδάκη και η παρουσία 5 Αντιδημάρχων αποτελεί σημαντικό μήνυμα προς την συγκεκριμένη περιοχή, που παραμένει με πολλά προβλήματα και για χρόνια παραμελημένη.

Δόθηκε ο λόγος σε όλους όσους ζήτησαν να τοποθετηθούν και εκφράστηκε μια γενική δυσαρέσκεια των κατοίκων για τα πολλά και άλυτα προβλήματά της:

• Για την κακή κατάσταση δρόμων, πεζοδρομίων, πάρκων, γηπέδων, παιδικών χαρών, του φωτισμού, της καθαριότητας της περιοχής και ιδιαίτερα του ρέματος της Πικροδάφνης.
• Για την ανάγκη συντήρησης των σχολικών κτιρίων και ιδιαίτερα των τουαλετών τους.
• Την απαραίτητη ενοποίηση του σχολείου με την Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων.
• Την κατάλληλη φροντίδα με επεμβάσεις στους γύρω δρόμους (όπως σηματοδότηση, μείωση ταχύτητας οχημάτων, μικρές αλλαγές στα πεζοδρόμια) για την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση των παιδιών.
• Για την έλλειψη χώρων άθλησης και ειδικών χώρων για τα ζώα.
• Για την ανάγκη αποκέντρωσης των πολιτιστικών δραστηριοτήτων.
• Για την φροντίδα και τον έλεγχο των διαδρομών, που ακολουθούν συμπολίτες με κινητικά προβλήματα (ράμπες, διαβάσεις, κλπ).
• Για την ανάγκη ενημέρωσης των κατοίκων, την καλύτερη οργάνωση της αποκομιδής ογκωδών-κλαδεμάτων και την ανάγκη αύξησης του ποσοστού ανακύκλωσης.

Ο Δήμαρχος Γιώργος Χατζηδάκης ευχαρίστησε τους παριστάμενους και τους διαβεβαίωσε, ότι η νέα Διοίκηση εργάζεται με αποφασιστικότητα για την γρήγορη επεξεργασία των προβλημάτων της περιοχής και την μεθόδευση της άμεσης υλοποίησή τους.

Δείτε ακόμα

Στις φλόγες αυτοκίνητο στην Ηλιούπολη

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου (21/10), σε ΙΧ, στη συμβολή των οδών Πραξιτέλους και …