Πέμπτη , 28 Μαΐου 2020
Αρχική / Στα Νότια / Παλαιό Φαλήρο / Ξεκίνησε χθές το πρόγραμμα εικαστικών εκθέσεων της F.O.B. Art container στο Δήμο Παλαιού Φαλήρου

Ξεκίνησε χθές το πρόγραμμα εικαστικών εκθέσεων της F.O.B. Art container στο Δήμο Παλαιού Φαλήρου

Ξεκίνησε στις 7 Νοεμβρίου 2019, από τις 18.30 έως τις 22.00, το φετινό πρόγραμμα εικαστικών εκθέσεων της F.O.B. Art container στο Παλαιό Φάληρο, με την παρουσίαση της εικαστικού Μαρίας Καραχρήστου με τίτλο <<Φανταστική Πόλη>>.

Η <<Φανταστική Πόλη>> αποτελεί την 3η ατομική της έκθεση, σε μια συνεργασία με την F.O.B. art container και φιλοδοξεί να φανερώσει μία πόλη όπως την ονειρευόμαστε.

Με όχημα της την ζωγραφική εκφράζει το όραμά της μέσα από έγχρωμα και ασπρόμαυρα έργα. Η έκθεση εξελίσσεται σε δύο τμήματα και στοχεύει στο να επικοινωνήσει την επιθυμία για μία απόπειρα αποτύπωσης τόσο του πρωταρχικού σταδίου της δημιουργίας όσο και της συνέχειας μιας πόλης. Με αναφορές στο Ουτοπικό Αρχιτεκτονικό Κίνημα Superstudio, στοιχεία της citta ideale, αλλά και καταγραφές στιγμών και εικόνων από την καθημερινή ζωή στην σύγχρονη πόλη, η έκθεση λειτουργεί ως εικαστική ενδοσκόπηση του πρωτόλειου αρχιτεκτονικού οραματισμού.

Η Μαρία Καραχρήστου αποφoίτησε από την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Φλωρεντίας, με άριστα, το 2001. Απέκτησε την ειδίκευση στην Καλλιτεχνική Ανατομία από το Πανεπιστήμιο Φλωρεντίας με τίτλο «Το ανθρώπινο σώμα ανάμεσα στην τέχνη και την επιστήμη στην Αναγέννηση» (Post-Graduate Specialization Course) με υποτροφία από το Ιταλικό κράτος το 2007. Έχει επίσης παρακολουθήσει το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού, στο Πολυτεχνείο Θεσσαλίας, το 2009-2011. H εικαστικός Μαρία Καραχρήστου δημιουργεί με συνέπεια και από το 2003, παρουσιάζει το έργο της σε σημαντικούς χώρους τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό (Ντουμπάι, Ιταλία, κ.α).

Η F.O.B. art container αποτελεί την μετουσιωμένη φιλοδοξία μελών του τετARTημόριο, σε μία δράση επανενεργοποίησης κλειστών και άχρωμων χώρων, σε χώρους ορόσημα πολιτιστικής κεφαλαιοποίησης σε τοπικό, περιφερειακό και σταδιακά σε εθνικό επίπεδο. Στόχος της F.O.B. art container είναι η αναζωογώνηση διάφορων σημείων των πόλεων, μέσα από την Τέχνη και τον Πολιτισμό και η δημιουργία ενός μητροπολιτικού δικτύου πολιτιστικών κέντρων για δράσεις μικρής και μεγάλης διάρκειας.

Με την αιγίδα:

Δήμος Παλαιού Φαλήρου

Με την υποστήριξη:

ΑΜΚΕ τετARTημόριο

Γηριατρικό Ιατρείο Dr. Β. Δογιάμη

Χορηγοί επικοινωνίας:

antivirus

mikrocosmos

Είσοδος Ελέυθερη

Μέρες και Ώρες Λειτουργίας

Εγκαίνια: Πέμπτη 7 / 11 / 2019 18.30 – 22.00

Διάρκεια: 8 – 10 / 11 / 2019 16.00 – 22.00

F.O.B. art container

Π. Φάληρο,

Ίριδος 4, τ.κ.: 17561

πληροφορίες: 213044 2428

Δείτε ακόμα

Ομαδική έκθεση εικαστικών «Στα ίχνη της αγάπης» Στο Πολιτιστικό Κέντρο «Φλοίσβος» του Δήμου Παλαιού Φαλήρου

Ομαδική έκθεση εικαστικών «Στα ίχνη της αγάπης» 9 – 12 Δεκεμβρίου 2019, Πολιτιστικό Κέντρο «ΦΛΟΙΣΒΟΣ», …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *