Σάββατο , 18 Μαΐου 2024

Ν.Δ.: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα συντριβεί στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές και στις ευρωεκλογές

Τη συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ στις Περιφερειακές εκλογές και στις ευρωεκλογές προβλέπει ο επικεφαλής του Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της ΝΔ Τάκης Θεοδωρικάκος, εκτιμώντας ότι η κυβέρνηση δεν θα κερδίσει καμία Περιφέρεια.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος σε συνέντευξη του, το περασμένο Σάββατο, στην εφημερίδα «Τα Νέα» ασκεί κριτική στην κυβέρνηση υποστηρίζοντας πως η δίψα της νομής της εξουσίας και το προσωπικό συμφέρον μπήκαν πάνω από το συμφέρον των πολιτών και της πατρίδας, αφού η στρατηγική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ διαψεύστηκε εδώ και καιρό.

«Ο κ. Τσίπρας θέλει πάρα πολύ να φτάσει στο τέλος της τετραετίας, αλλά διατρέχει έναν κίνδυνο που δεν μπορεί να αψηφήσει: Τη συντριβή στις Περιφερειακές εκλογές και στις ευρωεκλογές», υποστηρίζει.

Ιδιαίτερα οσον αφορά τις περιφερειακές κάλπες ο στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη υποστηρίζει οτι θα γιγαντωθεί το αίτημα να φύγει η σημερινή κυβέρνηση και ότι δεν πρόκειται να εκλεγεί ούτε ένας περιφερειάρχης που να προέρχεται από τον πολιτικό χώρο του ΣΥΡΙΖΑ. Γι’ αυτό άλλωστε, οπως τονίζει, ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από υποψηφίους του ΚΙΝΑΛ.

Αλλά και στις ευρωεκλογές θα κυριαρχήσει η λαϊκή πλειοψηφική φωνή που θα πει «φύγετε» στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει ο επικεφαλής Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της ΝΔ. Και προσθέτει ότι θα προταχθούν τα εθνικά πολιτικά κριτήρια και ο κ. Τσίπρας θα πληρώσει βαριά το τίμημα για την φτωχοποίηση που προκάλεσε, για τα ψέματα που είπε, για τις απαράδεκτες εθνικές υποχωρήσεις, για τη συνολική του αποτυχία.

Παράληλα ο Τάκης Θεοδωρικάκος ξεκαθαρίζει πως οι επόμενες εκλογές θα είναι μια πολύ σκληρή αναμέτρηση. «Η κυβέρνηση δυναμιτίζει το πολιτικό τοπίο. Διχάζει την κοινωνία και συκοφαντεί τους αντιπάλους της, παρεμβαίνει στη Δικαιοσύνη. Διέλυσε τη δημιουργική οικονομία με την υπερφορολόγηση, δέσμευσε τη χώρα σε πολύ βαριές και μακροχρόνιες μνημονιακές υποχρεώσεις και μοιράζει προεκλογικά επιδόματα και υποσχέσεις παρηγοριάς σαν να μην τρέχει τίποτα. Και ταυτόχρονα με την ανευθυνότητά τους αυξάνουν και τους εθνικούς κινδύνους. Γι’ αυτό η πολιτική αλλαγή είναι κατεπείγουσα ανάγκη ώστε να υπάρξει μια νέα ισχυρή κυβέρνηση, με μεγάλη κοινωνική και κοινοβουλευτική βάση», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Όταν ερωτάται, τέλος, ποιος είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τη ΝΔ, δεν διστάζει να πει, «η επανάπαυση και η αλαζονεία».

Δείτε ακόμα

Αλ. Τσίπρας για γεγονότα στις ΗΠΑ: Οι εχθροί της Δημοκρατίας θα ηττηθούν

Για εικόνες ντροπής ακροδεξιάς βίας κάνει λόγο με ανάρτησή του στο twitter ο πρόεδρος του …