Τρίτη , 23 Ιουλίου 2024

Νέα συντριβή στρατιωτικού αεροσκάφους για τη Ρωσία – Πτώση μαχητικού MiG-31

Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, ένα αεροσκάφος MiG-31 συνετρίβη στην περιοχή Nizhny Novgorod, ενώ σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, το μαχητικό απογειώθηκε από την αεροπορική βάση Savasleika.

«Στις 19 Σεπτεμβρίου, περίπου στις 3:30 μ.μ., ώρα Μόσχας [12:30 GMT], ένα μαχητικό αεροσκάφος MiG-31 του Κέντρου Εκπαίδευσης Προσωπικού Αεροπορίας συνετρίβη κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης πτήσης εκπαίδευσης σε ένα από τα στρατιωτικά αεροδρόμια στην περιοχή Nizhny Novgorod”, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σε δήλωσή του.

Το αεροπλάνο συνετρίβη λίγο μετά την απογείωσή του, 17 χλμ από μια αεροπορική βάση. Στο στρατιωτικό μαχητικό αεροσκάφος προκλήθηκε πυρκαγιά πριν τη συντριβή.

Το ρωσικό αεροσκάφος εξερράγη κατά την πρόσκρουση, μετέδωσε το RIA Novosti επικαλούμενο μια στρατιωτική πηγή.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι το περιστατικό πιθανότατα προκλήθηκε από τεχνική δυσλειτουργία. Το MiG-31 δεν ήταν οπλισμένο, καθώς οι πιλότοι ήταν σε πτήση εκπαίδευσης. Το αεριωθούμενο αεροπλάνο συνετρίβη σε μια μη κατοικημένη περιοχή χωρίς καμία ζημιά σε οποιαδήποτε δομή στο έδαφος.

«Η πτήση πραγματοποιήθηκε χωρίς πυρομαχικά, το αεροπλάνο έπεσε σε έρημο χώρο, δεν υπάρχει καμία καταστροφή στο έδαφος. Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, η αιτία του ατυχήματος ήταν τεχνική δυσλειτουργία «, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας.

Και οι δύο πιλότοι – εκπαιδευτής και ένας εκπαιδευόμενος – είναι ασφαλείς και υγιείς, επιβεβαίωσε ο ρωσικός στρατός.

Μια ομάδα έρευνας έχει ήδη φτάσει στο σημείο για να επιθεωρήσει τα συντρίμμια του MiG-31 στην δασική περιοχή όπου έπεσε.

Δείτε ακόμα

ΕΕ: Πρωταθλήτρια η Ελλάδα στο χρέος – Στα 356 δισ. ευρώ στο α’ τρίμηνο

Στην πρώτη θέση ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) βρίσκεται η Ελλάδα όσον αφορά στο ποσοστό …