Κυριακή , 24 Νοεμβρίου 2024

Μνημεία, στρέμματα γης και δεκάδες δημόσια κτήρια περνούν στην κυριότητα του Υπερταμείου!

Οι τοπικές κοινωνίες βράζουν. Οι αποκαλύψεις έρχονται σαν χιονοστιβάδα και πραγματικά, όλα όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας συγκλονίζουν.

Κρήτη, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και άλλες περιοχές είναι ήδη στο πόδι. Τα όσα μεταφέρουν τα τοπικά ΜΜΕ προκαλούν ανησυχία.

Σε μία αποκάλυψη που θα συζητηθεί προχωρά ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Χανίων, Δημήτρης Φραγκάκης.

196 «φιλέτα» στην Π.Ε. Χανίων, ανάμεσά τους και κτίρια που διεκδικεί ο Δήμος Χανίων, περνούν στην κυριότητα του Υπερταμείου, με το οποίο και θα πρέπει να συνομιλούν οι τοπικοί φορείς για το αντίτιμο που θα πρέπει να πληρώσουν για να τα μισθώσουν και να τα χρησιμοποιήσουν αποκαλύπτει το parakritika.gr!

Ειδικότερα, ο κ. Φραγκάκης σημειώνει ότι με δύο Υπουργικές Αποφάσεις της ίδιας μέρας (ΦΕΚ Β΄2320 & Β΄2317 – 19/6/2018), τα ακίνητα αυτά οδεύουν ολοταχώς για «εγγύηση» επί του δημόσιου χρέους και για εκποίησή τους για την αποπληρωμή του, ερήμην των τοπικών κοινωνιών.

Ανάμεσα στους κωδικούς κτηματολογίου (ΚΑΕΚ) των ακινήτων που πάνε στο Υπερταμείο και περιγράφονται στην Απόφαση, περιλαμβάνονται το κτίριο του ΤΕΙ, το κτίριο της Εφορίας Χανίων, τα Νεώρια, το Παλιό Ψυγείο, το κτίριο του Πολεμικού Μουσείου που κάηκε, το Ιστορικό Αρχείο Κρήτης και άλλα πολλά…!

Στο Υπερταμείο, Ενετικά Τείχη, Κνωσός και άλλα ακίνητα!

Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσηκώσει η εκχώρηση 417 δημόσιων ακινήτων και στην Κρήτη στο περίφημο Υπερταμείο όπου έχουν υποθηκευτεί για 99 χρόνια πάνω από 10.000 σε όλη την Ελλάδα στους δανειστές αναφέρει το ekriti.gr

Tο θέμα ήρθε στη δημοσιότητα πριν από λίγες ημέρες και από τότε έχει ξεκινήσει ένα γαϊτανάκι αναζητήσεων κατά τόπους, για τα ακίνητα που περιλαμβάνονται σε κάθε περιοχή και της Κρήτης, σε κάθε νομό, καθώς ο κατάλογος των 10.000 ακινήτων που εκχωρούνται δεν τα περιλαμβάνει ονομαστικά αλλά με τους κωδικούς ΚΑΕ που είναι εγγεγραμμένα στο κτηματολόγιο.

Η έρευνα και βουλευτών της αντιπολίτευσης στην Κρήτη και συγκεκριμένα των κυρίων Βασίλη Κεγκέρογλου (ΚΙΝΑΛ), Λευτέρη Αυγενάκη και Γιάννη Κεφαλογιάννη (ΝΔ) οι οποίοι και κατέθεσαν ερώτηση στη βουλή ζητώντας να καταθέσει ο υπουργός Οικονομικών ποια είναι τα 417 ακίνητα που εκχωρούνται στο Υπερταμείο από όλη την Κρήτη και συγκεκριμένα 177 στο Ηράκλειο, 31 στο Ρέθυμνο, 191 στα Χανιά και 18 στο Λασίθι.

Ήδη όμως έχει ξεκινήσει η έρευνα σε τοπικό επίπεδο και σε κάθε νομό χωριστά για να βρεθούν τα ακίνητα που εκχωρούνται.

Και μνημεία του Ηρακλείου στο Υπερταμείο

Ήδη σε πρώτη φάση όπως δήλωσε στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη η Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας κ. Στέλλα Αρχοντάκη αρμόδια για την Δημοτική περιουσία, ο Δήμος Ηράκλειου και το νομικό του τμήμα έχει ξεκινήσει να διερευνά εάν μέσα στον κατάλογο των 177 ακινήτων από το Ηράκλειο περιλαμβάνονται και δημοτικά ακίνητα και διαπιστώθηκε ότι εκχωρούνται:

Τμήματα των Ενετικών Τειχών
Η Κνωσσός,
Το τένις,
Τα Νεώρια,
κτίριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στην πλατεία Κουντουριώτη και το παλιό κτίριο του τελωνείου,
Το Χημείο,
Το Δικαστικό μέγαρο,
Η Πύλη του Αγίου Γεωργίου,
Η είσοδος της Σαμπιονάρα,
Το Παγκρήτιο στάδιο,
Το αρχαιολογικό μουσείο παλιό και νέο,
65 στρέμματα στην περιοχή του Δρακουλιάρη,
Το κτίριο Κοθρή που είχε πρόσφατα είχε εκχωρηθεί στο Δήμο για 30 χρόνια προκειμένου να αποκατασταθεί και να χρησιμοποιηθεί ως χώρος πολιτισμού και πινακοθήκη
Εκτάσεις εντός της πόλης
Δημόσια πάρκα

Ιδιωτικά ακίνητα που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο έχουν περάσει στην κατοχή του δημοσίου από πλειστηριασμούς και πολλά άλλα.

Από την πρώτη έρευνα του δήμου διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν και δημοτικά ακίνητα στον κατάλογο εκχώρησης για τα οποία θα κινηθούν οι σχετικές διαδικασίες από τη δημοτική αρχή ώστε να διαγραφούν από το Υπερταμείο.

Στα Χανιά εκχωρείται στο Φρούριο Φιρκά το Μουσείο κ.α

«Την άμεση εξαίρεση μεταβίβασης της κυριότητας και διαχείρισης των μνημείων των Χανίων και άλλων περιοχών της χώρας που περιλαμβάνονται στον μακρύ κατάλογο των 10.119 ακινήτων προς μεταβίβαση στην ΕΤΑΔ ΑΕ (Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου ΑΕ)», καθώς και «την ενημέρωση των αρμόδιων υπηρεσιακών μονάδων και των κατά τόπους Περιφερειακών Υπηρεσιών σχετικά με τα ακίνητα που έχουν συμπεριληφθεί στον κατάλογο της ΕΤΑΔ ΑΕ», ζητάει από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και την κυβέρνηση ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ), επισημαίνοντας ότι «το πρωτοφανές αυτό γεγονός έγινε γνωστό με αφορμή τη δημοσιοποίηση καταλόγου των μνημείων που υπάγονται στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων».

Διαπιστώθηκε ότι σ’ αυτόν περιλαμβάνονται:

μεγάλα τμήματα της ανατολικής τάφρου των ενετικών οχυρώσεων, η τάφρος του Βυζαντινού τείχους, η νότια τάφρος των ενετικών οχυρώσεων, ακίνητα στα οποία έχουν έλθει στο φως σημαντικά μινωικά αρχιτεκτονικά κατάλοιπα, συγκροτήματα ενετικών νεωρίων, ο προμαχώνας Μοnigo, o ενετικός προμαχώνας Lando, το φρούριο Φιρκά και το τούρκικο χαμάμ (ακίνητα απαλλοτριωμένα για αρχαιολογικούς σκοπούς από το ΥΠΠΟΑ ή και ακίνητα στα οποία έχουν επίσης πραγματοποιηθεί εργασίες ανάδειξης και αποκατάστασης).

Περιλαμβάνονται ακόμη και τα Αρχαιολογικά Μουσεία , τόσο το στεγαζόμενο στον ναό του Αγίου Φραγκίσκου αλλά και το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο και άλλα όπως το Εθνικό Μουσείο Ελευθέριος Βενιζέλος ή το Ιστορικό Αρχείο Κρήτης».

Μεταξύ των ακινήτων – «φιλέτων» που εκχωρήθηκαν στο Υπερταμείο Ιδιωτικοποιήσεων, όπως προκύπτει από έρευνα τού HANIA.news, είναι όλα τα Νεώρια (7+3) στο παλιό λιμάνι, το Παλιό Τελωνείο (θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»), το στρατόπεδο Μαρκοπούλου, τους Ιταλικούς Στρατώνες (όπου στεγάζονταν το Πολεμικό Μουσείο Χανίων), το Φρούριο Φιρκάς και το Ναυτικό Μουσείο Κρήτης, την Ανατολική και τη Δυτική Τάφρο, την πλατεία Δικαστηρίων, τον περιβάλλοντα χώρο του πρώην νομαρχιακού μεγάρου Χανίων, το (παλιό) Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων (στην οδό Χάληδων), την Πύλη της Άμμου και την έκταση παραπλεύρως όπου σήμερα λειτουργεί δημοτικό πάρκινγκ, το Παράρτημα Χανίων του ΤΕΙ Κρήτης (δίπλα στο ναό της Ευαγγελίστριας, στη Χαλέπα), το Εθνικό Στάδιο Χανίων, τις παλιές Δικαστικές Φυλακές Χανίων, το κτίριο της Εφορίας (στην οδό Τζανακάκη), το Παλιό Ψυγείο (ανατολικά της Δημοτικής Αγοράς), το Ινστιτούτο Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών Χανίων (με τις γύρω αγροτικές – καλλιεργήσιμες εκτάσεις), την Παλιά Ηλεκτρική, το κτίριο που στεγάζει το Ιστορικό Αρχείο Κρήτης (στην οδό Σφακιανάκη) και το Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων!

Σάλος στη Λάρισα – Παραχώρησαν στο υπερταμείο και τα 32 στρέμματα της μεγάλης ανάπλασης στο Χατζηχαλάρ!

Προτού καλά – καλά ηρεμήσει η Λάρισα από τις αναταράξεις που προκάλεσε η αποκάλυψη του βουλευτή του Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Κώστα Μπαργιώτα πως μέσα στη λίστα των αρχαιολογικών χώρων και εκτάσεων που έχουν παραχωρηθεί για 99 χρόνια στο Υπερταμείο, βρίσκεται και το αρχαίο θέατρο, μια νέα «βόμβα» του ίδιου βουλευτή έρχεται να προκαλέσει νέες δονήσεις.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Μπαργιώτας με ανάρτηση που πραγματοποίησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook αποκαλύπτει πως στο Υπερταμείο περνάνε και 32 ολόκληρα στρέμματα στο Χατζηχαλάρ!

Πρόκειται για το νότιο κομμάτι, πίσω από την 1η Στρατιά, εκεί όπου έγιναν τα μεγάλα έργα ανάπλασης, κατά τη διάρκεια της τελευταίας θητεία του πρώην δημάρχου κ. Κώστα Τζανακούλη.

Όπως εύλογα αντιλαμβάνεται κανείς, ενώ στην περίπτωση του Αρχαίου Θεάτρου υπήρχε, έστω και έωλα, το επιχείρημα περί «παραχώρησης» και όχι «πώλησης», κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο να σταθεί, ως πολιτικό επιχείρημα, αφού δεν πρόκειται για αρχαιολογικό χώρο ή μνημείο.

Αναδίπλωση Καλογιάννη

Προφανώς αυτός είναι και ο λόγος της προσεκτικής αναδίπλωσης του δημάρχου Λαρισαίων κ. Απόστολου Καλογιάννη, ο οποίος ενώ το απόγευμα της Πέμπτης έκανε δηλώσεις σε τόνο επιθετικό, «φωτογραφίζοντας» αυτούς που έσπευσαν να υιοθετήσουν τις καταγγελίες του Λαρισαίου βουλευτή, την Παρασκευή το μεσημέρι, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της κας Ρένας Καραλαριώτου, εμφανίστηκε πολύ πιο προσεκτικός, κάνοντας λόγο για «σοβαρό ζήτημα».

Έρχονται νέες αποκαλύψεις

Μετά και τις νέες αποκαλύψεις, για τα 32 στρέμματα στο Χατζηχαλάρ, σύμφωνα με πληροφορίες του onlarissa.gr, αναμένεται τις επόμενες μέρες… “ποταμός” καινούριων στοιχείων, για κτίρια εντός του ιστού της πόλης, που πρόκειται να δημιουργήσουν μέγιστο πολιτικό ζήτημα.

Όπως είναι λογικό, ο ένας μετά τον άλλον, πολιτικοί παράγοντες και κομματικές οργανώσεις στη Λάρισα, έχουν αρχίσει να «ακονίζουν μαχαίρια», για ένα θέμα με άγνωστες, αυτή τη στιγμή, πολιτικές παρενέργειες, στο δρόμο για τις εθνικές και αυτοδιοικητικές εκλογές.

Σε ότι αφορά στη Θεσσαλονίκη:

1.995 ακίνητα που μεταφέρονται στο Υπερταμείο (ποσοστό 19,32% του συνόλου) βρίσκονται στον νομό Θεσσαλονίκης.

Στον κεντρικό Δήμο Θεσσαλονίκης 408 ακίνητα (ποσοστό 20,87% του νομού). Από όσα μέχρι στιγμής διερεύνησε η Λαϊκή Ενότητα Α΄ Θεσσαλονίκης, σε ότι αφορά την περιοχή μας, ενδεικτικά αναφέρουμε μερικά:

Το Λαογραφικό Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας Θράκης στη Β. Όλγας!
Έκταση 11 στρεμμάτων στην Α. Τούμπα, κατάφυτη, στην οποία συμπεριλαμβάνονται οι νέες εγκαταστάσεις του Χαρίσειου Γηροκομείου!
Το κτίριο στο οποίο στεγάζεται η ΣΤ΄ ΔΟΥ Θεσ-κης.
Ο ναός της Οσίας Ξένης στην οδό Αλ. Παπαναστασίου.
Το κτίριο στο ΝΤΕΠΩ στο οποίο στεγάζεται και η Στατιστική Υπηρεσία.
Οικόπεδο εμβ. 3.930 τμ. στη Β. Όλγας που χρησιμοποιείται ως πάρκιγκ της Άμεσης Δράσης κτλ.
Τόσο «βιαστικοί» και πρόθυμοι είναι, που συμπεριέλαβαν στον κατάλογο και τμήματα της περιοχής του ΟΛΘ, τα οποία έχουν ήδη παραχωρήσει στην κοινοπραξία στην οποία πούλησαν το λιμάνι.

Όπως στην περιοχή της βάσης του Προβλήτα 4 κοντά στην Πύλη 11, άλλο κοντά στην Πύλη 10, άλλο στην περιοχή της βάσης του Προβλήτα 3, του Προβλήτα 2 κοντά στην Πύλη 7 κτλ.

Στην Ημαθία, μεταφέρονται στο Υπερταμείο αρχαιολογικοί χώροι που βρίσκονται στη Βεργίνα, ενώ στο συνοικισμό Μετοχίου Αγ. Βαρβάρας, τρεις πλατείες (!!!) εμβ. 895τμ. 1038 τμ και 2369 τμ. και ένα πάρκο εμ. 1.446 τμ., καθώς και το στρατόπεδο στην Αγ. Βαρβάρα, σε ένα τμήμα του οποίου υπάρχει δέσμευση για την ανέγερση μουσικού σχολείου, άλλο δε μέρος του, έχει παραχωρηθεί στο Δήμο Βέροιας.

Στη Βέροια μεταφέρονται στο Υπερταμείο κτίσματα που ανήκουν σε αρχαιολογικούς χώρους.

Στις Σέρρες μεταφέρονται κτίρια-σύμβολα της αρχιτεκτονικής και ιστορικής μας κληρονομιάς όπως το Μπεζεστένι στην Πλατεία Ελευθερίας Σερρών, η παλιά Μητρόπολη Σερρών, το κτίριο της πρώην

Νομαρχίας Σερρών με όλη την πλατεία που το περικλείει, τα Οθωμανικά Τζαμιά, την Καπναποθήκη, το κτίριο της Πυροσβεστικής, τις εκτάσεις των αποθηκών Πυρομαχικών Λευκώνα και το πρώην στρατόπεδο Κολοκοτρώνη στην Π.Ε. Σερρών.

Για όσους, όπως ο κ. Σταθάκης και διάφορες οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, διατείνονται ότι αυτά τα ακίνητα θα παραμείνουν στο Δημόσιο, να υπενθυμίσουμε τον επονείδιστο νόμο που πρόσφατα ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με βάση τον οποίο, περιουσία αξίας μέχρι 25 δις που υπάγεται στο Υπερταμείο, θα εκποιείται, σε περίπτωση που η κυβέρνηση δε μπορεί να αποπληρώνει το δημόσιο χρέος.

Να ενημερώσουμε επίσης, ότι ο κατάλογος δεν τελειώνει εδώ, όσοι δημόσιοι χώροι δεν έχουν αριθμό κτηματολογίου, μετά την ολοκλήρωση του κτηματολογίου, θα μεταφερθούν επίσης στο Υπερταμείο!!».

Η ΛΑΕ Μεσσηνίας καταγγέλλει την απόφαση της κυβέρνησης να εντάξει στο Υπερταμείο των ιδιωτικοποιήσεων 10.119 πλατείες και δημόσια κτίρια. Μέσα σε αυτά βρίσκονται και 48 ακίνητα στη Μεσσηνία, από τα οποία γνωρίζουμε μόνο τα 32 συνολικού εμβαδού 110.000 τ.μ. Μεταξύ αυτών βρίσκονται η παραλία μπροστά από το “Πανελλήνιο”, η πλατεία Φραγκόλιμνας, το Μπενάκειο Μουσείο, ο παραθαλάσσιος χώρος της Αεροπορίας στη Διασπορά, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, το Λύκειο Παραλίας, το κτίριο της Πυροσβεστικής και μια σειρά από άλλα ακίνητα σε όλο το νομό.

Η ένταξη στο ταμείο των ιδιωτικοποιήσεων έγινε δύο ημέρες πριν την υπογραφή του 4ουμνημονίου και του «σόου της γραβάτας», την Τρίτη 19 Ιουνίου 2018 από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, ως εγγύηση αποπληρωμής του χρέους και με διάρκεια εκχώρησης 99 χρόνια. Εκχωρήθηκαν 500.000 στρέμματα γης, δημόσια κτήρια, πάρκα και οικόπεδα σε όλη τη χώρα.

Συγκεκριμένα εκτός από τα 70.000 κρατικά φιλέτα που είχε ως τώρα η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (η οποία ανήκει στο υπερταμείο), η κυβέρνηση της εκχώρησε -κατόπιν αιτήματος του Υπερταμείου όπου ανήκει πλέον η ΕΤΑΔ- άλλα 10.119 ακίνητα του Ελληνικού Δημοσίου, συνολικού εμβαδού γης 511.357.451 τ.μ. και δομημένης επιφάνειας 22.601 τ.μ.

Έπεται όμως και συνέχεια, αφού η επιτροπή Τσακαλώτου συνεχίζει να εργάζεται, αναζητώντας δεκάδες χιλιάδες άλλα κρατικά ακίνητα για τον ίδιο σκοπό.

Τα ακίνητα αυτά η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι δεν θα πωληθούν από το ταμείο αλλά αποτελούν μια μορφή εγγύησης έναντι του ποσού των 50 δισ. ευρώ.

Μύθος όμως οι υποσχέσεις της κυβέρνησης για διατήρηση της δημόσιας περιουσίας που βρίσκεται στο Υπερταμείο. Από το 2022 θα αρχίσει το ξεπούλημα. Αυτό προκύπτει από απάντηση του Επιτρόπου Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, σε γραπτή ερώτηση του ευρωβουλευτή της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ) Νίκου Χουντή, που είναι αποκαλυπτική των δεσμεύσεων της κυβέρνησης στα πλαίσια του 4ου Μνημονίου.

Πιο συγκεκριμένα, σε σχετική ερώτηση, ο Νίκος Χουντής αφού σημείωνε ότι «σχεδόν όλη η περιουσία του ελληνικού δημοσίου σε τομείς όπως η ενέργεια, η ύδρευση, οι υποδομές, οι μεταφορές και ο τουρισμός» βρίσκεται στο Υπερταμείο, ρωτούσε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή εάν υπάρχουν και ποια περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου που βρίσκονται στο Υπερταμείο, για τα οποία έχει αποφασισθεί ότι «δεν πρόκειται να ιδιωτικοποιηθούν, αλλά θα παραμείνουν υπό τον έλεγχο του Δημοσίου»

Στην απάντησή του ο κ. Μοσκοβισί, αφού υπογραμμίζει ότι στόχος είναι η υλοποίηση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων που συμφωνήθηκε τον Αύγουστο του 2015, καθώς και η συνέχισή του και κατά την περίοδο μετά το 3ο Μνημόνιο, αποκαλύπτει ότι οι υποσχέσεις της κυβέρνησης για διατήρηση του δημόσιου ελέγχου μιας σειράς επιχειρήσεων που έχουν ενταχθεί στο Υπερταμείο, έχουν χρονικό ορίζοντα το 2022, μετά τον οποίο αυτές οι δημόσιες επιχειρήσεις θα μπορούν να βγουν στο σφυρί για να πουληθούν.

Τονίζει επί λέξει ο Επίτροπος: «Όσον αφορά τις κρατικές επιχειρήσεις, οι πιθανές πηγές εσόδων της ΕΕΣΥΠ είναι η εκποίηση συμμετοχών ή η διανομή μερισμάτων στην ΕΕΣΥΠ ως μέτοχο. Το Δημόσιο έχει δώσει οδηγίες βάσει των οποίων οι θέσεις (σ.σ. ποσοστό ιδιοκτησίας) της ΕΕΣΥΠ στις περισσότερες κρατικές επιχειρήσεις δεν πρέπει να περιοριστούν στην περίοδο του σημερινού στρατηγικού σχεδίου (!!!) που έχει ορίζοντα τριών ετών)», δηλαδή, εώς το 2022.

Το μνημόνιο Τσίπρα δεσμεύει δημόσια περιουσία ύψους 50 δισ. ευρώ στο μεγαλύτερο μέρος για την απομείωση του χρέους.

Για την επίτευξη αυτού του στόχου δεν αρκούν οι ιδιωτικοποιήσεις, γι’ αυτό και υιοθετείται κατά κόρον στη συμφωνία η έννοια της ρευστοποίησης, με την επιλογή μάλιστα των προς ρευστοποίηση στη διακριτική ευχέρεια του ESM.

Ακριβώς γι’ αυτό και το παντοδύναμο Εποπτικό Συμβούλιο του Υπερταμείου, μεταξύ άλλων, ορίζει και το διοικητικό συμβούλιο, που προεδρεύεται από εκπρόσωπο των δανειστών.

Δείτε ακόμα

Αυτοί είναι οι νέοι Γενικοί Γραμματείς των υπουργείων

Ανακοινώθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας (29/7), τα ονόματα των νέων Γενικών Γραμματέων των υπουργείων. Όπως …