Τρίτη , 23 Ιουλίου 2024

Μητσοτάκης: Ο Καμμένος μπροστά στο πολιτικό του τέλος δεν διστάζει να λέει ό,τι θέλει

Μέχρι τον Μάιο τοποθετεί το απώτατο όριο των εκλογών ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια γεύματος με πολιτικούς συντάκτες, που πραγματοποιήθηκε σε ψαροταβέρνα, ενώ ο ίδιος τάχθηκε υπέρ των εκλογών το συντομότερο δυνατόν και πριν έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή.

Ο κ. Μητσοτάκης άσκησε σκληρή κριτική τόσο στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, όσο και στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο. «Επί της ουσίας δεν έχουμε υπουργό Εξωτερικών και υπουργός Άμυνας είναι ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος μπροστά στο πολιτικό του τέλος δεν διστάζει πλέον να λέει ο,τι θέλει», τόνισε.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τάχθηκε υπέρ των εκλογών το συντομότερο δυνατόν ενώ ευχήθηκε να στηθούν κάλπες πριν τη Συμφωνία των Πρεσπών, για να αποφασίσουν οι πολίτες για το εθνικό θέμα.

«Σημασία είναι να φύγει αυτή η κυβέρνηση το ταχύτερο δυνατόν και μακάρι αυτό να συμβεί πριν από την συμφωνία των Πρεσπών προκειμένου οι πολίτες να αποφασίσουν για το εθνικό θέμα», ανέφερε.

Σε κάθε περίπτωση, υποστήριξε ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν το πολύ μέχρι το Μάιο, καθώς όπως εξήγησε: «αν φύγει ο κ. Καμμένος από την κυβέρνηση δεν βλέπω πως μπορεί ο κ. Τσίπρας να συνεχίσει να κυβερνά, έχοντας χάσει επί της ουσίας τη δεδηλωμένη. Γι’ αυτό βλέπω ως απώτατο όριο εκλογών τον Μάιο».

Αναφερόμενος στα εσωτερικά της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε για τη νέα χρονιά αλλαγές στη διάταξη του κομματικού μηχανισμού, που θα «τρέξουν» παράλληλα με την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων. «Γραμματείς θα αποχωρήσουν από τις θέσεις τους για να κατέβουν στις εκλογές. Θα γίνουν κι άλλες αλλαγές στον κομματικό μηχανισμό, ενόψει της προεκλογικής μάχης», διευκρίνισε.

Δείτε ακόμα

ΕΕ: Πρωταθλήτρια η Ελλάδα στο χρέος – Στα 356 δισ. ευρώ στο α’ τρίμηνο

Στην πρώτη θέση ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) βρίσκεται η Ελλάδα όσον αφορά στο ποσοστό …