Πέμπτη , 25 Απριλίου 2024

Θετική απάντηση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας στον Βασίλη Σπανάκη για το Πάρκο Ηρώων στον Ταύρο

Τη διαβεβαίωση ότι γίνονται όλες οι απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να μην απολεσθεί από τον Δήμο Μοσχάτο-Ταύρου η εξασφαλισμένη χρηματοδότηση που προορίζεται για την ανάπλαση του Πάρκου Ηρώων στον Ταύρο, έδωσε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος απαντώντας στη σχετική Ερώτηση του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Β3΄ Νοτίου Τομέα Αθηνών, Βασίλη- Πέτρου Σπανάκη. Παράλληλα ο κ. Υπουργός ενημέρωσε ότι το ΥΠΕΘΑ διερευνά το αίτημα παραχώρησης του Πάρκου στον Δήμο.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Απάντησης:

Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσε ο βουλευτής κ. Βασίλειος- Πέτρος Σπανάκης με θέμα «Παραχώρηση της κυριότητας του Πάρκου Ηρώων στον Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου», σας γνωρίζω τα ακόλουθα:

Το Πάρκο Ηρώων αποτελεί τμήμα εκ της έκτασης του στρατοπέδου «ΓΑΖΗ», που ανήκει ιδιοκτησιακά στο Ταμείο Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ). Στο πνεύμα της καλής θέλησης και συνεργασίας, που έχει αναπτύξει το ΥΠΕΘΑ, δια του ΤΕΘΑ, με τον Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου και με βασικό γνώμονα την ορθολογική αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του, σε συνδυασμό με τη στήριξη των τοπικών κοινωνιών, ευρίσκεται σε στενή συνεργασία με τον Δήμο, με σκοπό τη διερεύνηση του τρόπου ικανοποίησής του αιτήματος για παραχώρηση του Πάρκου Ηρώων, υπό το πρίσμα του ισχύοντος νομικού πλαισίου.

Στο πλαίσιο αυτό ήδη το ΤΕΘΑ εγγράφως, από τον Ιούλιο τρέχοντος έτους, έχει ήδη συνηγορήσει σε αίτημα του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου για την υπογραφή προγραμματικής Σύμβασης, μεταξύ του Δήμου και της Περιφέρειας Αττικής και την έναρξη προγραμματισμένων εργασιών ανάπλασης του Πάρκου Ηρώων, ώστε να μην απολεσθεί από τον Δήμο η εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Εκτελέσεων Έργων της Περιφέρειας, με την έγκριση της χρηματοδότησης να βρίσκεται σε τελικό στάδιο, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση που έχουμε από τον Δήμο.

                                              ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Δείτε ακόμα

Δωρεάν Τεστ Παπανικολάου στο Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης

Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου – Η εξέταση γίνεται μόνο μετά από προγραμματισμένο ραντεβού – Για πληροφορίες …