Δευτέρα , 20 Μαΐου 2024

Η υποκρισία της κυβέρνησης για τα αυθαίρετα: Όταν Κουρουμπλής-Βούτσης έδιναν εντολή να μη γίνουν κατεδαφίσεις

Η Νέα Δημοκρατία αποκαλύπτει δύο έγγραφα που δείχνουν το όψιμο ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τα αυθαίρετα  σε μια προσπάθεια μετάθεσης ευθυνών για τη μεγάλη καταστροφή από τη φωτιά στο Μάτι

Το όψιμο ενδιαφέρον της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων σε μια προσπάθειά της να μεταθέσει τις ευθύνες της για τη φονική φωτιά στο Μάτι καταγγέλλει η Νέα Δημοκρατία. Όπως, μάλιστα, αποκαλύπτει σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις το 2015 δύο διαφορετικοί υπουργοί Εσωτερικών, ο Νίκος Βούτσης και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής είχαν ζητήσει να ανασταλούν κατεδαφίσεις αυθαιρέτων σε Αρτέμιδα και Λούτσα.

Στις περιπτώσεις, μάλιστα, του αιτήματος που διατύπωσε ο κ. Βούτσης υπήρχε – όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο επίμαχο έγγραφο – και σύμφωνη γνώμη του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη, ο οποίος προέρχεται από το κόμμα των Οικολόγων.

Σε ανακοίνωση του τομεάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Ν.Δ., Κώστα Σκρέκα, τονίζεται ότι με ευθύνη της κυβέρνησης αναβάλλεται επί 3,5 χρόνια η εκτέλεση περισσότερων από 1.600 αμετάκλητων αποφάσεων κατεδάφισης στην Αττική.

«Παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες μια ακόμη προσπάθεια του κ. Τσίπρα και να αποποιηθεί τις τραγικές ευθύνες που φέρει για την τραγωδία στο Μάτι, προσπαθώντας να παραπλανήσει τον Ελληνικό Λαό, ότι για όλα φταίνε οι πολεοδομικές παραβάσεις και οι αυθαιρεσίες που έλαβαν χώρα σε παρελθόντα χρόνο» αναφέρει ο βουλευτής Τρικάλων σε δήλωσή του, μετά την υπερψήφιση της τροπολογίας της κυβέρνησης για τις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων. ​

«Στο σχέδιο παραπλάνησης και εντυπωσιασμού του κ. Τσίπρα εντάσσεται και η κατάθεση τροπολογίας δήθεν για την επίσπευση των κατεδαφίσεων των αυθαιρέτων κτισμάτων και κατασκευών από τον αρμόδιο Υπουργό, παρόλο που επί τρεισήμισι χρόνια υπάρχουν 1639 αμετάκλητες αποφάσεις κατεδάφισης στην Αττική, που έχουν κριθεί στον ανώτατο δικαστικό βαθμό και δεν εκτελούνται με ευθύνη της κυβέρνησης» συμπληρώνει.

Σύμφωνα με τον τομεάρχη της Ν.Δ. ο πρώτος Υπουργός εσωτερικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με “εξαιρετικά επείγον” αίτημά του στις 17/2/2015 ζητά την αναβολή εντολής κατεδάφισης αυθαίρετου κτίσματος στα Περιβολάκια Ραφήνας.

Ακόμη στις 29/10/2015 ο επόμενος Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης ζητά την προσωρινή αναβολή όλου του προγράμματος κατεδαφίσεων αυθαιρέτων κατασκευών σε δασικές και αναδασωτέες εκτάσεις στην Δημοτική ενότητα Σπάτων Αρτέμιδας.

«Είναι πλέον ολοφάνερο ότι τα ίδια τα στελέχη της Κυβέρνησης του κ. Τσίπρα είναι αυτά που επί τρεισίμισι χρόνια εμποδίζουν τις κατεδαφίσεις, ενώ υπάρχουν αμετάκλητες αποφάσεις που έχουν τελεσιδικήσει σε ανώτατο βαθμό.

Ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να σταματήσει άμεσα τον εμπαιγμό του Ελληνικού Λαού και να αναλάβει τις ευθύνες του για την τραγωδία στο Μάτι» καταλήγει ο κ. Σκρέκας.

Ο Κώστας Σκρέκας, μιλώντας μάλιστα και στο ΘΕΜΑ 104.6 για το μείζον ζήτημα με τις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων είπε:

«Άλλο πράγμα η πολεοδομική αναρχία στην Ελλάδα που υπήρχε τα τελευταία δέκα χρόνια και άλλο η τραγωδία με τις φωτιές στην Ανατολική Αττική. Το πρόβλημα εδώ είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να ξεφύγει από τις ευθύνες που τον βαραίνουν», είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας:

«Η πολιτική ουσία είναι ότι αυτή η κυβέρνηση κυβερνά τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Δεν μπορείς να κατηγορείς μόνο τους προηγούμενους όταν δεν έχεις κάνει τίποτε εσύ. Υπάρχει αναρχία στην Ελλάδα και στις αυθαιρεσίες και αυτό έγινε με νομοθετικές διατάξεις των προηγούμενων κυβερνήσεων. Αλλά τι σχέση έχει αυτή η κουβέντα με το Μάτι; Η ΝΔ έχει στηρίξει ανάλογες καταστάσεις και μάλιστα με πολιτικό κόστος. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πει stop στις αυθαιρεσίες. Ο Τσίπρας έλεγε όχι σε όλα. Το πρόβλημα είναι η κυβέρνηση που κυβερνά. Οι προηγούμενοι έχουν κριθεί, έχουν χάσει εκλογές. Ο Τσίπρας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες τους, δεν μπορεί μόνο να κατηγορούν. Εχουν οι ίδιοι πάρει αποφάσεις αναστολής κατεδαφίσεων και πρέπει να κριθούν για αυτό.

Δείτε τα έγγραφα που έφερε στη δημοσιότητα η Νέα Δημοκρατία:

oyr2
kou33

Δείτε ακόμα

Δωρεάν Τεστ Παπανικολάου στο Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης

Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου – Η εξέταση γίνεται μόνο μετά από προγραμματισμένο ραντεβού – Για πληροφορίες …