Τετάρτη , 24 Ιουλίου 2024

Η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης – Ποιοι υπουργοί επέλεξαν πολιτικό & ποιοι θρησκευτικό όρκο

Ορκίστηκαν τα νέα μέλη της κυβέρνησης στο Προεδρικό Μέγαρο ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλου και παρουσία του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα.

Τον πολιτικό όρκο επέλεξαν οι κυρίες Γεροβασίλη, Ζορμπά και Νοτοπούλου, και οι κύριοι Χαρίτσης, Καλογήρου, Κουβέλης, Σαντορινιός, Πιτσιόρλας, Ρήγας, Κρέτσος, Δημαράς και Γιαννακίδης.

Το θρησκευτικό όρκο επέλεξαν οι κυρίες Ξενογιαννακοπούλου, Παπακώστα, Χρυσοβελώνη, Κόλλια-Τσαρουχά και Τελιγιορίδου, και οι κύριοι Αραχωβίτης και Μπόλαρης.

Η ορκωμοσία για όσους επέλεξαν το θρησκευτικό όρκο, τελέστηκε από τον Επίσκοπο Κλήμης και αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου.

Το υπουργικό συμβούλιο θα διεξαχθεί πιθανόν αύριο, Πέμπτη.

Πολιτικό όρκο εδωσαν οι Αλέξανδρος Χαρίτσης, ως Υπουργός Εσωτερικών, Όλγα Γεροβασίλη, ως Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχαήλ Καλογήρου, ως Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μυρσίνη Ζορμπά, ως Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Φώτιος-Φανούριος Κουβέλης, ως Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Αστέριος Πιτσιόρλας, ως Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Παναγιώτης Ρήγας, ως Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νεκτάριος Σαντορινιός, ως Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Αικατερίνη Νοτοπούλου, ως Υφυπουργός Εσωτερικών, Ευστάθιος Γιαννακίδης, ως Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Ελευθέριος Κρέτσος, ως Υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Γεώργιος Δημαράς, ως Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

 

Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας και παρουσία του Πρωθυπουργού ορκίσθηκαν από τον Επίσκοπο Μεθώνης κ. Κλήμη, οι: Μαρία- Ελίζα Ξενογιαννακοπούλου, ως Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης., Σταύρος Αραχωβίτης, ως Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, ως Υφυπουργός Εσωτερικών, Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, ως Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Μάρκος Μπόλαρης, ως Υφυπουργός Εξωτερικών, Αικατερίνη Παπακώστα-Σιδηροπούλου, ως Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ολυμπία Τελιγιορίδου, ως Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Η νέα υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ολγα Γεροβασίλη στις πρώτες δηλώσεις της: «Μεγάλη πρόκληση το θέμα της ασφάλειας, αλλά πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Η ασφάλεια των πολιτών είναι λαϊκό δικαίωμα. Η εμβάθυνση της Δημοκρατίας θα συμβάλει στην αύξηση της ασφάλειας» είπε μεταξύ άλλων.

Ο νέος υπ. Εσωτερικών Αλέξανδρος Χαρίτσης αρκέστηκε να πει: «Δεν είναι ώρα για πολλά λόγια, Η πρόκληση είναι μεγάλη το γνωρίζουμε και θα ανταποκριθούμε».

Ο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης δήλωσε: «Θα παλέψουμε η αγροτική ανάπτυξη να βρει τη θέση που της αξίζει».

 

Δείτε ακόμα

ΕΕ: Πρωταθλήτρια η Ελλάδα στο χρέος – Στα 356 δισ. ευρώ στο α’ τρίμηνο

Στην πρώτη θέση ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) βρίσκεται η Ελλάδα όσον αφορά στο ποσοστό …