Σάββατο , 2 Μαρτίου 2024

Ευθύνες στην Πυροσβεστική επιρρίπτει η Τσούπρου για την πυρκαγιά στο Μάτι

Το κατώφλι της Εισαγγελίας πέρασε σήμερα η περιφερειακή σύμβουλος Αττικής, Ιωάννα Τσούπρα προκειμένου να καταθέσει στο πλαίσιο της έρευνας που είναι σε εξέλιξη για τη φονική φωτιά στην Ανατολική Αττική.

Η περιφερειακή σύμβουλος θεωρείται πρόσωπο «κλειδί» καθώς ήταν εκείνη που αναπλήρωνε το μοιραίο απόγευμα τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Πέτρο Φιλίππου.

Η κ. Τσούπρα παρέμεινε στο γραφείο της εισαγγελικής λειτουργού που χειρίζεται την έρευνα για περίπου δυο ώρες. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατάθεση της η περιφερειακή σύμβουλος υποστήριξε πως ουδέποτε δόθηκε εντολή για οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση των πολιτών.

Διαφορετικό πράγμα είναι η εκκένωση τύπου άτακτη φυγή και άλλο πράγμα είναι η οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών. Αυτό το τελευταίο δε έγινε ποτέ. Πρέπει να κάνει εισήγηση η πυροσβεστική στο δήμαρχο φέρεται να ανέφερε η κ. Τσούπρα συμπληρώνοντας πως ήταν υποχρέωση της πυροσβεστικής να κινηθεί.

Η μάρτυρας, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, επέμεινε πως εκ του νόμου ο Δήμος και η Περιφέρεια επεμβαίνει μόνο, όταν δεν υπάρχει φωτιά στο συγκεκριμένο χώρο. Αναφερόμενη δε στα όσα συνέβησαν εκείνη την ημέρα η περιφερειακή σύμβουλος φέρεται να ανέφερε πως στις 18:10 η πυροσβεστική ενημέρωσε προφορικά ότι πρέπει να απομακρυνθεί ο κόσμος στο Νέο Βουτζά, πράγμα που δεν γινόταν γιατί ήταν σε εξέλιξη η πυρκαγιά.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να τόνισε πως η ίδια ενημερώθηκε στο συντονιστικό στις 8 μ.μ. ότι είχε φτάσει η φωτιά κάτω στο Μάτι. Επίσης, φέρεται να τόνισε πως πραγματοποιήθηκε συζήτηση με τον Διοικητή πυροσβεστικής υπηρεσίας Ανατολικής Αττικής κ. Χιώνη και κανείς δεν ενημέρωσε.

Χαρακτηριστικά φέρεται να ανέφερε πως η ενημέρωση που είχαν ήταν ότι η φωτιά πάει στη Διώνη, δηλαδή στην αντίθετη πλευρά.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες η μάρτυρας υπογράμμισε πως έστειλαν μήνυμα σε όλους τους αρμόδιους για το συντονιστικό, έλειπε η πυροσβεστική ωστόσο. Η συνεδρίαση σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες φέρεται να ανέφερε ότι πραγματοποιήθηκε στις 20:20.

Δείτε ακόμα

Δωρεάν Τεστ Παπανικολάου στο Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης

Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου – Η εξέταση γίνεται μόνο μετά από προγραμματισμένο ραντεβού – Για πληροφορίες …