Πέμπτη , 25 Απριλίου 2024

Δημοσκόπηση MRB: Προβάδισμα 8% στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση της MRB δείχνει την Νέα Δημοκρατία να προηγείται με διαφορά 8% μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 32,9% στο ερώτημα «Ποιος είναι κατάλληλος για πρωθυπουργός;». Με μεγάλη διαφορά (53,8% έναντι 23,4%) προηγείται η ΝΔ και στην παράσταση νίκης.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ καταγράφει ποσοστό 31,3% με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 23,3%. Ακολουθούν:

Κίνημα Αλλαγής 6,8%,

Χρυσή Αυγή 6,8%,

ΚΚΕ 6%,

Ένωση Κεντρώων 2,3%,

Ποτάμι 1,4%,

Ανεξάρτητοι Έλληνες 1,4%,

Ελληνική Λύση 1,3% και

ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%.

«Άλλο Κόμμα» επέλεξε το 2,7% των ερωτηθέντων, ενώ το ποσοστό της «Αδιευκρίνιστης Ψήφου» αγγίζει το 15,7%. Το ποσοστό της «Αδιευκρίνιστης Ψήφου» αναλύεται ως εξής: Δεν αποφάσισα-Δεν απαντώ: 8,8% και Λευκό-Άκυρο-Αποχή: 6,9%.

Στην παράσταση νίκης, προηγείται με 53,8% η ΝΔ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 23,4%.

Στο ερώτημα ποιος θα ήταν ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπας συγκεντρώνει ποσοστό 24,8% και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ποσοστό 32,9%. Κανένας από τους δύο απαντά το 36,6%.

Για την οικονομική κρίση

Στα ευρήματα της έρευνας ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι απαντήσεις για την οικονομική κρίση με σχεδόν επτά στους δέκα (64,8%) να εκτιμούν ότι οι θυσίες των πολιτών δεν θα πιάσουν τόπο ενώ εξίσου απαισιόδοξοι είναι σε ότι αφορά τις προσδοκίες για βελτίωση της κατάστασής τους.

Eπιπλέον το 69,6% δηλώνει ότι με το οικογενειακό εισόδημα ανταποκρίνονται με μεγάλη δυσκολία στις βασικές υποχρεώσεις τους ενώ το 41,7% εκτιμά ότι τον επόμενο χρόνο θα διατηρήσει τη δουλειά του αλλά με μικρότερες απολαβές.

Δείτε ακόμα

Αλ. Τσίπρας για γεγονότα στις ΗΠΑ: Οι εχθροί της Δημοκρατίας θα ηττηθούν

Για εικόνες ντροπής ακροδεξιάς βίας κάνει λόγο με ανάρτησή του στο twitter ο πρόεδρος του …