Δευτέρα , 22 Απριλίου 2024

Νέα δημοσκόπηση καταπέλτης για τον ΣΥΡΙΖΑ! Ανοίγει η ψαλίδα με αυτοδυναμία της ΝΔ – Μάχη για την τέταρτη θέση

Η εικόνα αποσύνθεσης που εμφανίζει τελευταία η κυβέρνηση ενισχύει την απαισιοδοξία του επικρατεί στην Ελληνική κοινωνία και κάνει τους πολίτες δύσπιστους απέναντι στις κυβερνητικές εξαγγελίες, σε βαθμό που οι περισσότεροι να θεωρούν ότι ακόμη κι αν αποφευχθεί τώρα το μέτρο της νέας περικοπής των συντάξεων αυτό θα είναι προσωρινό και οι μειώσεις θα γίνουν ούτως ή άλλως μετά τις εκλογές.

Στην νέα δημοσκόπηση της MARC που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» είναι χαρακτηριστικό  ότι ένας στους τρεις ψηφοφόρους (36,7%) του ΣΥΡΙΖΑ  πιστεύει οτι η σημερινή κυβέρνηση θα συμφωνήσει σε μετεκλογική περικοπή  των συντάξεων.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση και την πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων η Νέα Δημοκρατία αγγίζει την αυτοδυναμία με ποσοστό 31,2% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 20%, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται το ΚΙΝΑΛ με 7,1%. Μάχη  δίνεται μεταξύ του ΚΚΕ και της Χρυσής Αυγής για την τέταρτη θέση με το ΚΚΕ να σημειώνει ποσοστό 6,2% και η Χρυσή Αυγή 6,5. Η ένωση Κεντρώων ακολουθεί με 2,4% ενώ το Ποτάμι και η Ελληνική Λύση  κονταροχτυπιούνται με μόλις 0,1% διαφορά αφού το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη σημειώνει ποσοστό μόλις 2% και το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου έχει βάλει πλώρη να μπει στη βουλή με το ποσοστό του να φτάνει το 1,9%. Το κόμμα του Πάνου Καμμένου φαίνεται να βλέπει σιγά σιγά την πόρτα εξόδου από την βουλή αφού σημειώνει ποσοστό μόλις 1,3%  όπως ακριβώς και η Λαϊκή ενότητα.

Δείτε ακόμα

Αλ. Τσίπρας για γεγονότα στις ΗΠΑ: Οι εχθροί της Δημοκρατίας θα ηττηθούν

Για εικόνες ντροπής ακροδεξιάς βίας κάνει λόγο με ανάρτησή του στο twitter ο πρόεδρος του …