Τετάρτη , 24 Ιουλίου 2024

XAMOΣ στο Δ.Σ του Αλίμου – Προσπάθησαν να φιμώσουν τον ρεπόρτερ του ΑlimosVoice(ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ)

Πρωτοφανή προσπάθεια φίμωσης του τύπου, σημειώθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο του Αλίμου, όταν δύο αντιδήμαρχοι (Σημιτροπούλου Αναστασία και Σύρμα θεοδώρα) επιτέθηκαν στον γνωστό  δημοσιογράφο του AlimosVoice, Νίκο Τσιαμτσίκα και του ζήτησαν να φύγει η κάμερα του από την αίθουσα, προκαλώντας την έντονη αντίδραση των υπόλοιπων συμβούλων.

Έφτασαν στο σημείο δε,να απειλούν τον δημοσιογράφο μας, ότι δήθεν θα φωνάξουν την αστυνομία επειδή…παραβιάζονται τα προσωπικά δεδομένα, χτυπώντας κόκκινο σε γελοιότητα καθώς, στην πόρτα εισόδου υπάρχει ένδειξη ότι ο χώρος βιντεοσκοπείται και μάλιστα μέσα υπήρχαν ήδη δύο κάμερες (!!!) από άλλα μέσο μαζικής ενημέρωσης.

Στη συνέχεια, οι δύο ένθερμες αντιδημάρχοι φαίνεται πως κατάλαβαν την γκάφα που έκαναν, να επιτεθούν  φραστικά στον δημοσιογράφο αποκαλώντας τον μάλιστα και… “ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ”, και για τον λόγο αυτό  αποφάσισαν να επιστρέψουν στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου αποφεύγοντας έτσι  την επέκταση του επεισοδίου που θα μπορούσε να τις οδηγήσει ακόμα και στο αυτόφωρο.

Στην ημερήσια διάταξη τώρα, έπειτα από απαίτηση της αντιπολίτευσης του δήμο, ήταν μεταξύ άλλων και ο «περίεργος» διαγωνισμός αξίας 3,εκ ευρώ, για να …αλλάξουν οι λάμπες φωτισμού, την ώρα που οι διεθνείς και ευρωπαϊκές έρευνες δείχνουν ότι ένας στους 3 Έλληνες πολίτες ζει κάτω απο το όριο της φτώχειας.

Η αντιπολίτευση κατείγγειλε ότι δε δόθηκαν στην αρμόδια οικονομική επιτροπή του δήμου, στην οποία μετέχουν και οι ίδιοι, παρά τα επανειλλημένα αιτήματα τους οι απαραίτητες εξηγήσεις και τα σχετικά έγγραφα για τη νομιμότητα και τον τρόπο διεξαγωγής του διαγωνισμού, που κατέληξε στον «Εθνικό μας εργολάβο», όπως τον χαρακτήρισε σύμβουλος της αντιπολίτευσης, ΑΚΤΩΡ, με την εξωφρενικά χαμηλή έκπτωση του 7%, αποκλείοντας άλλους δύο ενδιαφερόμενους, για την προσφορά των οποίων κανείς δεν γνωρίζει πρισσότερες λεπτομέρειες.

Ο Δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης, επικαλέστηκε αρχικά άγνοια ενώ στη συνέχεια έθεσε θέμα παραβίασης προσωπικών δεδομένων, κάτι που αντικρούστηκε βέβαια με στοιχεία από τους συμβούλους της αντιπολίτευσης.

Σα να μην έφταναν όλα αυτά, ο Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Γιανακόπουλος ζήτησε εξηγήσεις για την απ’ ευθείας ανάθεση αγοράς πινάκων ζωγραφικής αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ απο ιδιώτες (δείτε εδώ παλαιότερη δημοσίευση), για να πλαισιωθεί η ανύπαρκτη πινακοθήκη του δήμου Αλίμου, για να λάβει την …αφοπλιστική απάντηση, ότι είναι πολέμιος της τέχνης και ότι δεν αγαπά τη ζωγραφική. Για την ταμπακιέρα, ούτε λόγος! Ούτε κουβέντα, για την επιλογή των προσώπων από τους οποίους αγοράστηκαν οι πίνακες, ούτε κουβέντα για την επιλογή των έργων τέχνης, “άκρα του τάφου σιωπή” για το αντικειμενικό τους κόστος,την επιλογή τους και εν τέλει την αξιοπιστία των συλλεκτών-προμηθευτών.

Μετά απο όλα αυτά, καταλαβαίνει κανείς την πρεμούρα της δημοτικής αρχής του Αλίμου, να εξοστρακίσει από το ανοιχτό και δημόσιο δημοτικό συμβούλιο της πόλης, τους ενοχλητικούς δημοσιογράφους που…γίνονται λιγάκι ενοχλητικοί όταν ερευνούν, αντί να…”λιβανίζουν” και να προμοτάορυν τον εκάστοτε δήμαρχο.

Δείτε το βίντεο

Δείτε ακόμα

ΕΕ: Πρωταθλήτρια η Ελλάδα στο χρέος – Στα 356 δισ. ευρώ στο α’ τρίμηνο

Στην πρώτη θέση ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) βρίσκεται η Ελλάδα όσον αφορά στο ποσοστό …