Σάββατο , 15 Ιουνίου 2024

Έργα τέχνης εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ (!!!) ομορφαίνουν την πόλη του Αλίμου, αλλά φτωχοποιούν… τους πολίτες (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Τις  καλλιτεχνικές ανησυχίες του Δημάρχου, έχουν αρχίσει πλέον  να αναγνωρίζουν χιλιάδες πολίτες του Αλίμου. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι αυτοί που σπεύδουν να τον  συγχαρούν για τις επιλογές του και να θαυμάσουν τα έργα τέχνης που κατά καιρούς η δημοτική αρχή αγοράζει αδρά και στη συνέχεια τα τοποθετεί σε διάφορα σημεία της πόλης.

Υπάρχει μάλιστα και συγκεκριμένο τοπικό μπλόκ που αναδεικνύει καρέ καρέ όλες τις δράσεις και τις φιλότεχνες προσπάθειες του κ. Κονδύλη. Από εκεί “αλιεύσαμε” το ρεπορτάζ με τα εικαστικά δημιουργήματα που εξασφάλισε ο Δήμος Αλίμου, για να βελτιώσει την αισθητική των πολιτών και φυσικά να δώσει μια άλλη νότα στην καθημερινότητά του.

Βέβαια, θα περίμενε κανείς, ο συντάκτης που καλύπτει κατά πόδας… το δημοτικό ρεπορτάζ να μας ενημέρωνε, ως όφειλε, και για τα ποσά που δαπανά ο Δήμος για τέτοιου είδους εικαστικές παρεμβάσεις. Ο πολίτης βλέπετε ενδιαφέρεται πολύ να μάθει, όχι μόνο που και σε ποιον πηγαίνουν τα λεφτά του, άλλα και πόσα χρήματα ξοδεύονται για την αγορά όλων αυτών των “αριστουργημάτων”.

Εφόσον λοιπόν δεν το κάνουν οι άλλοι, θα το κάνουμε εμείς, εδώ στο notosvoice.gr!  Ξεκινάμε από σήμερα μια μεγάλη έρευνα για τα χρηματικά ποσά που έχουν δαπανηθεί τα τελευταία χρόνια από τον Δήμο Αλίμου για την αγορά και την ανάδειξη έργων τέχνης.

Διαβάστε το ρεπορτάζ από το μπλόκ notia.gr

Ένα γλυπτό του παγκοσμίου φήμης Έλληνα γλύπτη της διασποράς Φιλόλαου Τλούπα κοσμεί πλέον την πλατεία Καραϊσκάκη (Κλούβα).

 

Ο γλύπτης, μαθητής του Τόμπρου και του Απάρτη, είχε καθιερωθεί διεθνώς ως Ρhilolaos και τιμήθηκε το 1984 με το μετάλλιο Πλαστικών Τεχνών από την Ακαδημία Αρχιτεκτονικής της Γαλλίας, ενώ το 2005 η γαλλική κυβέρνηση τον τίμησε για το σύνολο του έργου του, ανακηρύσσοντάς τον «Αξιωματικό του Τάγματος των Τεχνών και των Γραμμάτων».

Ο Φιλόλαος έχει αφήσει την εικαστική σφραγίδα του από τη Λάρισα και τον Βόλο έως την Τουλούζη και τις Βερσαλλίες. Τώρα θα μπορούν και οι περαστικοί από την Πλατεία Καραϊσκάκη να χαίρονται το έργο του.

Αλλά και οι επισκέπτες του Δημαρχείου Αλίμου θα έχουν την ευκαιρία να δουν και να θαυμάσουν δύο πολύ αξιόλογα έργα. Στον κήπο του Δημαρχείου θα τους υποδεχτεί ένα γλυπτό από γυαλί του Κώστα Βαρώτσου, δημιουργού του γνωστού «Δρομέα», ενώ στην είσοδο του κτηρίου μια Αφροδίτη από νέον και πλεξιγκλάς, έργο του Αλιμιώτη εικαστικού Χρήστου Αντωναρόπουλου, θα μαγνητίσει το βλέμμα.

Νότες Τέχνης που ομορφαίνουν την πόλη, όπως σχολίασε ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης.

Δείτε ακόμα

Tην Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, ανάβει το «Δέντρο της Αγάπης», στο Παλαιό Φάληρο

Tην Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, στις 19:00 θα ανάψει το μεγάλο Χριστουγεννιάτικο «Δέντρο της Αγάπης» , …