Κυριακή , 24 Σεπτεμβρίου 2023

Yeni Safak: Πληροφορίες για παράταση της τουρκικής Navtex – «Σε Ρόδο και Καστελόριζο το Oruc Reis»

Σύμφωνα με δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας, η τουρκική Navtex αναμένεται να παραταθεί και το Oruc Reis να συνεχίσει τις κινήσεις του στην ανατολική Μεσόγειο.

Στις 12 Σεπτεμβρίου λήγει η Navtex που έχει εκδώσει η Τουρκία για την πορεία του Oruc Reis στην νοτιοανατολική περιοχή του Αιγαίου, ωστόσο, όπως υποστηρίζει η Γενί Σαφάκ πιθανότατα θα υπάρξει και νέα ναυτική οδηγία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας που επικαλείται ο ΣΚΑΪ, η τουρκική Navtex αναμένεται να παραταθεί και το Oruc Reis να συνεχίσει τις κινήσεις του στην ανατολική Μεσόγειο.

«Οι δραστηριότητες του Oruç Reis στην τουρκική υφαλοκρηπίδα στην Ανατολική Μεσόγειο συνεχίζονται χωρίς διακοπή», αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα της Yeni Safak, προσθέτοντας: «Η Navtex, η οποία θα ολοκληρωθεί στις 10 Σεπτεμβρίου, αναμένεται να παραταθεί έως τις 25 του μήνα. Η έρευνα θα έχει ως βάση τα χωρικά ύδατα Καστελόριζου και Ρόδου».

Το δημοσίευμα αυτό έρχεται λίγες ώρες μετά την τηλεφωνική επικοινωνία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, ο οποίος διεμήνυσε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται σε πλήρη αλληλεγγύη με Ελλάδα και Κύπρο, καλώντας την Άγκυρα να απόσχει από δραστηριότητες που αυξάνουν τις εντάσεις και κάνοντας λόγο για ανάγκη αποκλιμάκωσης.

Χθες, βίντεο με το Oruc Reis να πλέει στα νερά της ανατολικής Μεσογείου, συνοδευόμενο από φρεγάτες, ανήρτησε το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας στο Twitter.

«Δυνατά, αποφασιστικά και ισχυρά. Φρεγάτες και κορβέτες του Πολεμικού Ναυτικού συνεχίζουν αποφασιστικά το καθήκον τους να συνοδεύουν – προστατεύουν το ερευνητικό πλοίο Oruc Reis το οποίο εξακολουθεί να εργάζεται στις περιοχές δικαιοδοσίας μας στην Ανατολική Μεσόγειο. Δεν επιτρέπεται καμία ανομία ή εκφοβισμός στην περιοχή» έγραφε η λεζάντα που συνόδευε το βίντεο.

Δείτε ακόμα

Δημοτικά Ιατρεία Νέας Σμύρνης: Xορήγηση Ατομικού Δελτίου Υγείας Μαθητή

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, η παιδίατρος των Δημοτικών Ιατρείων Νέας Σμύρνης κ. Νικολαΐδου, δύναται …