Παρασκευή , 3 Ιουλίου 2020
Αρχική / Πολιτική / Τον έλεγχο της ΕΥΠ παίρνει ο Κυρ. Μητσοτάκης – Ποιον βάζει διοικητή

Τον έλεγχο της ΕΥΠ παίρνει ο Κυρ. Μητσοτάκης – Ποιον βάζει διοικητή

Το νέο αφεντικό των μυστικών υπηρεσιών της χώρας θα είναι ο Παναγιώτης Κοντολέων, ο οποίος αντικαθιστά τον κ. Γιάννη Ρουμπάτη.

Ο Παναγιώτης Κοντολέων είναι διευθυντικό στέλεχος μεγάλων ελληνικών εταιρειών security, με συνεργασία με την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα και με ενδιαφέρον στα ζητήματα ασφαλείας στη Μέση Ανατολή.

Ο σύνδεσμος δε του πρωθυπουργού με την ΕΥΠ, θα είναι ο ανιψιός του Κυριάκου Μητσοτάκη, δικηγόρος Αθηνών, Γρηγόρης – Αλέξανδρος Δημητριάδης.

Ο 40άρης Γρηγόρης – Αλέξανδρος Δημητριάδης, άνθρωπος με χαμηλό προφίλ, αποτελεί ίσως τον πιο κρίσιμο εκ των μυστικοσυμβούλων του προέδρου της ΝΔ – προτού καν ο Κ.Μητσοτάκης βρεθεί στη θέση του υπουργού στο Διοικητικής Μεταρρύθμισης το 2013, όπως λένε οι γνωρίζοντες.

Είναι το πρόσωπο που, όπως αναφέρεται, θα παίξει σημαντικό ρόλο και στην επόμενη μέρα του Μητσοτάκη, καθώς φέρεται να αναλαμβάνει «ειδική αποστολή» στο νέο ισχυρό Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο γιος της Κατερίνας Μητσοτάκη (το τρίτο παιδί της οικογένειας του Κωνσταντίνου και της Μαρίκας Μητσοτάκη) και του Σπύρου Δημητριάδη, θα έχει πλέον «έδρα» στο Μαξίμου ως ο άνθρωπος – κλειδί στο ιδιαίτερο γραφείο του Πρωθυπουργού, το οποίο διαχωρίζεται από τη γενική γραμματεία Συντονισμού του κυβερνητικού έργου, σύμφωνα με τα «Νέα».

Όπως σε όλα αυτά τα χρόνια της πολιτικής διαδρομής του προέδρου της ΝΔ, ο Δημητριάδης θα εξακολουθεί να είναι «τα αφτιά και τα μάτια» του Μητσοτάκη, φροντίζοντας ώστε οι υπουργοί της νέας κυβέρνησης να κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Ο ίδιος αναλαμβάνει και την εποπτεία και επικοινωνία με την ΕΥΠ για λογαριασμό του Μαξίμου, κίνηση που επίσης επιβεβαιώνει τη σχέση απολύτου εμπιστοσύνης των θείου και ανιψιού.

Δείτε ακόμα

«Στο κόκκινο» η Βουλή την προσεχή περίοδο

Τα όρια ορθής και αποτελεσματικής λειτουργίας δοκιμάζονται πλέον στο Κοινοβούλιο,