Πέμπτη , 27 Φεβρουαρίου 2020
Αρχική / Ειδήσεις / Άρθρα / 5G, προβληματισμός στη Βάρη Βούλα Βουλιαγμένη για την νέα τεχνολογία κινητής τηλεφωνίας.

5G, προβληματισμός στη Βάρη Βούλα Βουλιαγμένη για την νέα τεχνολογία κινητής τηλεφωνίας.

Τι λένε οι επιστήμονες για την είσοδο της τεχνολογίας 5G-συνέντευξη με τον καθηγητή κ. Νίκο Κατσαρό πρώην  Επιστημονικό Διευθυντή του Ερευνητικού Κέντρου «Δημόκριτος» στον Παναγιώτη Κόνσουλα.

Πρόσφατα απασχόλησε έντονα την κοινή γνώμη το ζήτημα της επικείμενης έλευσης στη ζωή μας, της νέας τεχνολογίας  5G στις τηλεπικοινωνίες και το κατά πόσο πέρα από τις αναμφισβήτητες ωφέλειες της και τις πολλαπλές δυνατότητες νέων εφαρμογών, θα έχει επιπτώσεις στην υγεία και την καθημερινότητα μας όπως κάποιοι ισχυρίζονται, σε αντίθεση με τις απόψεις των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας που διαφωνούν με αυτές τις ενστάσεις και φιλοδοξούν μέσα στο 2020 να την εγκαταστήσουν πιλοτικά σε 3 πόλεις της Ελλάδας, στον Δήμο Καλαμάτας, στον Δήμο Τρικάλων και τον Δήμο Ζωγράφου, με στόχο πολύ σύντομα να επεκταθούν τα δίκτυα αυτά σε ολόκληρη τη χώρα.

Απίστευτο μπλόκο στο δίκτυο 5G από τον Δήμο Καλαμάτας

Παρόλα αυτά, στις 2/12/19 το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καλαμάτας, κάτω από την πίεση κατοίκων αλλά και φορέων της τοπικής κοινωνίας, πήρε  ΑΠΟΦΑΣΗ η οποία μπλοκάρισε το πιλοτικό πρόγραμμα στο οποίο είχε ενταχθεί η πόλη. Ουσιαστικά Η δημοτική αρχή υπό την πίεση της κοινής γνώμης αρνήθηκε να αποδεχθεί την συνέχιση της πιλοτικής εφαρμογής της νέας τεχνολογίας  5G ως πόλη πρότυπο για όλη την Ελλάδα.

Η είδηση αυτή έκανε το γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ημέρες και συζητήθηκε σε όλα σχεδόν τα τηλεοπτικά κανάλια, ραδιοφωνικούς σταθμούς, αλλά και εφημερίδες, με αρνητικά κυρίως σχόλια, αφού το πιλοτικό πρόγραμμα 5G και η προνομιακή επιλογή της πόλης της Καλαμάτας από την Κυβέρνηση και

Τo ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Ψηφιακής Διακυβέρνησης δεν βρήκε την ανάλογη θετική υποδοχή από την τοπική κοινωνία και εντέλει από το Δημοτικό Συμβούλιο της.

Η απόφαση αυτή για την διακοπή του πιλοτικού προγράμματος θεωρείται πρωτοφανής από τους ειδικούς και εκθέτει την Καλαμάτα, κάνοντας κάποιους να μιλάνε για “οπισθοδρόμηση” και “επιστροφή στο Μεσαίωνα” , μια πρωτοφανής απόφαση η οποία θα συζητιέται πανελληνίως για πολλά χρόνια, υιοθετώντας τις απόψεις μιας ομάδας πολιτών που ζητούσαν να σταματήσει το “πείραμα” για λόγους υγείας, παρόλο που οι απόψεις διίστανται στην ευρύτερη τοπική κοινωνία.

Ενδεικτικά σας παραθέτουμε σχετικά links :

  • την θυελλώδη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου
  • (ΚΑΛΑΜΑΤΑ 5G – ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 2/12/19 https://youtu.be),
  • τις διαστάσεις που πήρε η συγκεκριμένη απόφαση (ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΤΟΥ 5G ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  https://youtu.be)
  • κυρίως όμως τις απόψεις κατοίκων της Καλαμάτας που όπως φαίνεται δεν συμφωνούν όλοι με την εξέλιξη αυτή! (ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ  youtu.be )

Ο Δήμος Τρικάλων προχωράει κανονικά το πιλοτικό πρόγραμμα 5G

Στον αντίποδα ο Δήμος Τρικάλων προχωράει κανονικά το πιλοτικό του πρόγραμμα 5G σε συνεργασία με την VODAFONE κάνοντας μάλιστα μια Παρουσίαση στα Τρίκαλα την Πέμπτη 12/12/19 παρουσία της Δημοτικής Αρχής, πλήθους κόσμου αλλά και του διευθύνοντος συμβούλου της VODAFONE η οποία άφησε σαφέστατα τις καλύτερες εντυπώσεις σε όλους.

ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΙ ΣΤΙΣ ΚΕΡΑΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ  ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ στα 3Β;

Το ζήτημα της ακτινοβολίας των κεραιών κινητής τηλεφωνίας καθώς και των κινδύνων που εγκυμονούν για την δημόσια υγεία έχει απασχολήσει αρκετές φορές και τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, όπως έγινε και το 2017 με αφορμή τις κινητοποιήσεις των κατοίκων της περιοχής του Ασυρμάτου Βάρης που είχαν επανειλημμένα διαμαρτυρηθεί για την λειτουργία σταθμού κεραίας της Cosmote στη συμβολή των οδών Δανάης και Παππού στη Βάρη, στο κτίριο του ΟΤΕ.

Όπως υποστηρίχθηκε σε συζήτηση που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου στις 8 Φεβρουαρίου 2017 και προκάλεσαν οι κάτοικοι, η Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων από το Τμήμα Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Αττικής για την συγκεκριμένη κεραία είχε λήξει από τον Δεκέμβριο του 2016, για αυτό τότε επισημάνθηκε έντονα η ανάγκη να ενταθούν οι αυτοψίες από τον Δήμο και τις υπηρεσίες του, ώστε διεξοδικά να ελεγχθεί η λειτουργία και των 66 περίπου σταθμών κεραιών κινητής τηλεφωνίας που λειτουργούν εντός των ορίων του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Η αναμενόμενη έλευση της νέας τεχνολογίας 5G ακόμη ίσως και μέσα στα επόμενα δυο χρόνια θα επιφέρει σοβαρή αύξηση του αριθμού των νόμιμα εγκατεστημένων κεραιών και στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, αφού όπως εξηγούν οι ειδικοί και οι επιστήμονες, για την σωστή λειτουργία τέτοιων δικτύων νέας γενιάς απαιτείται μεγαλύτερη διάχυση του σήματος εκπομπής και προσπέλασης του από τα φυσικά εμπόδια, σε σχέση με την ακριβώς προηγούμενη γενιά του 4G.

Κεραία κινητής τηλεφωνίας έναντι του Δημοτικού Κοιμητηρίου Βουλιαγμένης

Σύντομα λοιπόν θα κληθεί και ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης να πάρει τις σχετικές αποφάσεις του σχετικά με την εφαρμογή της νέας τεχνολογίας  5G αλλά και την επαύξηση του αριθμού των κεραιών κινητής τηλεφωνίας ίσως και μέσα στον αστικό ιστό της πόλης, προκειμένου να εναρμονισθεί με τη νέα τεχνολογία όπως και με τις εφαρμογές και τις δυνατότητες που θα προσφέρει στο εγγύς μέλλον, κάτι βέβαια που ταιριάζει και με το ύφος και τη  λειτουργίας  του.

Για αυτό το λόγο θα πρέπει έγκαιρα να προβλεφθεί η διοργάνωση ειδικής ημερίδας ενημέρωσης των κατοίκων της περιοχής από ειδικούς και επιστήμονες που γνωρίζουν πολύ καλά τα ζητήματα των επιπτώσεων της ακτινοβολίας σε σχέση με την νέα τεχνολογία 5G και αυτή βέβαια η μορφή ενημέρωσης να επαναληφθεί όσες φορές χρειασθεί, προκειμένου να γίνει κατανοητό στον απλό πολίτη ποια είναι τα πλεονεκτήματα αλλά και ποιες οι πιθανές επιπτώσεις από την λειτουργία δικτύου κεραιών κινητής τηλεφωνίας με την έλευση αυτής της νέας τεχνολογίας 5G στην πόλη μας.

Μόνο τότε, όταν θα είμαστε αρκετά ενημερωμένοι ως πολίτες από τους ειδικούς και τους επιστήμονες, θα μπορούμε να βγάλουμε χρήσιμα και ουσιαστικά συμπεράσματα για την αναγκαιότητα και την χρησιμότητα της νέας τεχνολογίας 5G στην καθημερινότητα μας, στη ζωή και την υγεία μας χωρίς φυσικά αυτή να κινδυνεύει από παρενέργειες και επιπτώσεις που μέχρι στιγμής δεν φαίνονται να αποσαφηνίζονται ξεκάθαρα, για αυτό εξάλλου είχαμε και το εντυπωσιακό φαινόμενο της απόρριψης αυτής της νέας τεχνολογίας από το Δημοτικό Συμβούλιο της Καλαμάτας.

Δείτε σχετικό άρθρο του Γιώργου Λαουτάρη στο link: 3vita.gr

Κατάλογος εγκατεστημένων κεραιών κινητής τηλεφωνίας Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Ειδικά στην περιοχή του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης έχει δημοσιοποιηθεί κατάλογος εγκατεστημένων κεραιών κινητής τηλεφωνίας:

(link: Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης)

 

 

 

Πηγή link: 3vita.gr/katalogos-keraiwn-vari-voula-vouliagmeni

Πηγή link: 3vita.gr/katalogos-keraiwn-vari-voula-vouliagmeni

Κεραίες κινητής τηλεφωνίας εντοπίσαμε κυρίως σε ψηλά σημεία της Βουλιαγμένης.

 

 

 

 

 

Η Βουλιαγμένη έχει την μορφολογική ιδιαιτερότητα να περιβάλλεται από λόφους και θάλασσα

Τι προειδοποιούν οι επιστήμονες για το 5G

Αν και το ακριβές πρότυπο εκπομπής δεν έχει καθορισθεί τα νέα δίκτυα αναμένεται να χρησιμοποιούν πολύ υψηλότερες συχνότητες εκπομπής (μέχρι 30 GHz), οι οποίες επηρεάζονται σε μεγαλύτερο βαθμό από τα φυσικά εμπόδια, γεγονός που θα αυξήσει σημαντικά τον αριθμό κεραιών κινητής τηλεφωνίας δικτύου 5G αποτελώντας την επόμενη γενιά δικτύων κινητής τηλεφωνίας με μεγαλύτερες ταχύτητες από τα δίκτυα 4G και τις κεραίες παλιάς τεχνολογίας.

Δείτε και στο link: Τι προειδοποιούν οι επιστήμονες για τα Νέα Δίκτυα 5G;

Τι είπε για το 5G ο πρώην Επιστημονικός Διευθυντής του «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ» κος Νίκος Κατσαρός στη συνέντευξη που έδωσε για το θέμα στον Παναγιώτη Κόνσουλα.

Τι ισχύει σήμερα;

Τα σημερινά δίκτυα κινητής τηλεφωνίας 2G, 3G και 4G εκπέμπουν σε 5 συχνότητες (800, 900, 1800, 2100 και 2600MHz).

Η συνεχής αναβάθμιση των δικτύων σημαίνει την προσθήκη νέων κεραιών, χωρίς όμως να σταματά η εκπομπή των παρωχημένων τεχνολογικά κεραιών, έτσι ώστε να εξυπηρετούνται οι συνδρομητές με συσκευές παλαιότερου τύπου.

Πατήστε στην εικόνα και δείτε ολόκληρη την συνέντευξη του καθηγητή κου Νίκου Κατσαρού στον Παναγιώτη Κόνσουλα:

Δείτε ακόμα

Ο Παύλος Γερουλάνος έκοψε τη πίτα, της δημοτικής παράταξης ΑΘΗΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ.

Αθηναίοι και Αθηναίες από κάθε γειτονιά της Αθήνας ανταποκρίθηκαν και συμμετείχαν χθες μαζικά στο κάλεσμα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *