Σάββατο , 1 Οκτωβρίου 2022
Αρχική / Ειδήσεις / Lamda Development: Διπλασιάζει το ποσό της επένδυσης σε σχέση με το αρχικό πλάνο

Lamda Development: Διπλασιάζει το ποσό της επένδυσης σε σχέση με το αρχικό πλάνο


Σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 650 εκατ. ευρώ προχώρησε η Lamda Development – Η Εταιρεία είναι σε πλήρη ετοιμότητα για την έναρξη της υλοποίησης της μεγαλύτερης αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη, το έργο του Ελληνικού– Με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ισχυρίζεται ότι μπορεί να αναλάβει το έργο σε ποσοστό 100%, ωστόσο είναι υπέρ των συνεργασιών

Έκτακτη γενική συνέλευση πραγματοποίησε σήμερα Πέμπτη το διοικητικό συμβούλιο της Lamda Development με σκοπό την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 650 εκατ. ευρώ αναλαμβάνοντας έτσι το οραματικό έργο της επένδυσης του Ελληνικού σε ποσοστό 100%. Η συνέλευση πραγματοποιήθηκε μετά την ολοκλήρωση των Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων με τις οποίες εκκινεί άμεσα η μεγαλύτερη επενδυση στη χώρα.
Ο Τάσος Γιαννίτσης, πρόεδρος της Lamda Development, αποκάλυψε πως ο όμιλος Λάτση αποφάσισε να στηρίξει μια επένδυσηεν μέσω της οικονομικής κρίσης στη διάρκεια της εκτακτης γενικής συνέλευσης για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Develpoment αναφορικά με το Ελληνικό επεσήμανε πως είναι τρεις φορές το Μονακό και η επένδυση είναι πολύ μεγάλη, καθώς το ύψος της ξεπερνά τα 8 δις. Στο συγκεκριμένο projects θα υπάρξει ποικιλία έργων, με έμφαση τις υποδομές, όπως έργα τηλεπικοινωνιών, αλλά και έργα κοινής ωφέλειας.

Ο κ. Γιαννίτσης σημείωσε πως μέσα στο Ελληνικό θα δημιουργηθεί μια «έξυπνη πόλη»που θα έχει τραμ που θα συνδέει τη Βουλιαγμένης με την παραλιακή

Μέσα στην πρώτη πενταετία, η Lamda Development θα αναπτύξει όλη την παραλιακή ζώνη, θα έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του καζίνο και του Μall.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννίτση η σημερινή ημέρα αποτελεί ορόσημο, καθώς η έγκριση της αύξησης κεφαλαίου θα επιτρέψει στην εταιρεία να ξεκινήσει την επένδυση. Επίσης,ο πρόεδρος της Lamda Development επεσήμανε πως η έναρξη της επένδυσης στο Ελληνικό, θα έχει ως αποτέλεσμα την ενίσχυση της αξιοπιστίας της χώρας και της προσέλκυσης ενδιαφέροντος και για άλλα projects.

Ο κ. Γιαννίτσης, τόνισε πως η επένδυση θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και μπορεί να αποτρέψει ως ένα βαθμό το brain drain.

Να σημειωθεί πως, σύμφωνα με το σχέδιο ολοκληρωμένης ανάπτυξης του Ελληνικού και τη σύμβαση παραχώρησης, ο παραχωρησιούχος έχει δεσμευθεί πως κατά την πρώτη πενταετία θα επενδυθεί 1,07 δισ. ευρώ, ενώ για την έναρξη της παραχώρησης θα καταβληθεί η πρώτη από τις τρεις δόσεις του εφάπαξ ανταλλάγματος, η οποία ανέρχεται στα 300 εκατ. ευρώ.

Η Lamda Development διπλασιάζει το ποσό της επένδυσης σε σχέση με το αρχικό πλάνο και πλέον θα φτάσει τα 2 δις την πρώτη πενταετία. Ο κ. Αθανασίου τόνισε πως η χρηματοδότηση του έργου είναι πλήρως εξασφαλισμένη και εγγυημένη.

Όπως σημείωσε ο κ. Αθανασίου η εταιρεία είναι υπέρ των συνεργιών, αλλά ξεκαθάρισε πως έχει τη δυνατότητα να χρηματοδοτήσει κατά 2 δις το έργο την πρώτη πενταετία, ωστόσο επιλογή της είναι να ακολουθήσει το δρόμο των συνεργασιών.

Από την πλευρά του, ο Οδυσσέας Αθανασίου, διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, κατά τη διάρκεια της έκτακτης γενικής συνέλευσης με θέμα την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου τόνισε πως όμιλος Λάτση εμπνεύστηκε τη συγκεκριμένη επένδυση και παρολες τις αντιξοότητες όλα αυτά τα χρόνια δεν έπαψε στιγμή να στηρίζει το έργο.

Μετά την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου η εσωτερική αξία της εταιρείας θα διαμορφώνεται στο 1 δις. Και κατά συνέπεια αλλάζει ο οικονομικός χάρτης που θα είναι ενταγμένη η εταιρεία.

Επίσης, ο κ. Αθανασίου αποκάλυψε πως προωθείται η εισαγωγή στο χρηματιστήριο του The Mall, ώστε να αποτελέσει επενδυτική επιλογή για όσους θέλουν να επενδύσουν σε εμπορικά κέντρα.

Τέλος, ανέφερε πως σε λίγους μήνες θα είναι έτοιμα το ενυδρείο και το μουσείο Ολυμπιακών Αγώνων και η εταιρεία θα συνεχίσει τις επενδύσεις.

Δείτε ακόμα

Κορονοϊός: 1.222 νέα κρούσματα – 300 διασωληνωμένοι – 26 νεκροί

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα, Σάββατο 13 Φεβρουαρίου, 1222 νέα κρούσματα του κορονοϊού, εκ των οποίων 8 …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.