Δευτέρα , 2 Οκτωβρίου 2023

Κάμαλα Χάρις, η πρώτη γυναίκα, Μαύρη – Νοτιοασιάτισσα αντιπρόεδρος των ΗΠΑ

Η Κάμαλα Χάρις έγραψε ιστορία σήμερα καθώς έγινε η πρώτη γυναίκα, η πρώτη Μαύρη και η Πρώτη με καταγωγή από τη Νότια Ασία, που ορκίζεται αντιπρόεδρος των ΗΠΑ.

Η Πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρος ορκίζεται δε, φορώντας ένα μοβ παλτό και αυτό έχει τη δική του σημασία σύμφωνα με το CNN.

To χρώμα αυτό επελέγη για να αποτίσει φόρο τιμής στην Shirley Chisholm, την πρώτη Αφροαμερικανή γυναίκα που διεκδίκησε την αμερικανική προεδρία.

«Η Κάμαλα Χάρις φοράει μοβ, κάτι πολύ σημαντικό γι’ αυτήν. Όταν διεκδίκησε την προεδρία, ένα από τα χρώματα της εκστρατείας της ήταν μοβ και κίτρινο. Αυτό είναι ένας φόρος τιμής στην Shirley Chisholm, που διεκδίκησε την προεδρία ως η πρώτη μαύρη γυναίκα πριν από δεκαετίες», αναφέρει ο Abby Phillip του CNN.

Η Chisholm έκανε εκστρατεία για τον προεδρικό θώκο με το Δημοκρατικό Κόμμα το 1972.

«Βλέπετε την Κάμαλα Χάρις να φέρει πάνω της αυτή τη μεγάλη στιγμή στην αμερικανική ιστορία για τόσες πολλές γυναίκες, έγχρωμους ανθρώπους, για τις αδελφές της στην Alpha Kappa Alpha». πρόσθεσε ο Phillip.

Στα ιδιαίτερα της ημέρας, η Κάμαλα Χάρις επέλεξε να ορκιστεί σε δύο Βίβλους. Η μία ανήκει σε μία πρώην γειτόνισσα και οικογενειακή της φίλη, Regina Shelton, και μία που ανήκει στον Thurgood Marshall, τον πρώτο Αφροαμερικανό, που υπηρέτησε στο Ανώτατο Δικαστήριο, σύμφωνα με έναν βοηθό της Χάρις.

Την Κάμαλα Χάρις όρκισε, η Ανώτατη Δικαστής, Sonia Sotomayor, η πρώτη Ισπανόφωνη Δικαστή του Ανώτατου Δικαστηρίου.

Η Χάρις την έχει περιγράψει ως δεύτερη μητέρα της. Εκείνη και η αδερφή της Μάγια επισκέπτονταν συχνά το σπίτι της Sheldon μετά το σχολείο, ενώ η μητέρα τους, η αείμνηστη Shyamala Gopalan, εξακολουθούσε να εργάζεται ως ερευνητής κατά του καρκίνου του μαστού.

Δείτε ακόμα

1ο Μουσικό Φεστιβάλ Νέων September Fest, στην Ηλιούπολη

Ο Δήμος Ηλιούπολης διοργανώνει το 1ο Μουσικό Φεστιβάλ Νέων September Fest στις 22 και 23 …