Πέμπτη , 29 Σεπτεμβρίου 2022
Αρχική / Στα Νότια / Ικανοποιημένοι με το πρόγραμμα της «έξυπνης» στάθμευσης οι δήμαρχοι της Αττικής

Ικανοποιημένοι με το πρόγραμμα της «έξυπνης» στάθμευσης οι δήμαρχοι της Αττικής

Την ικανοποίησή τους για την πρωτοβουλία του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, να δημιουργήσει πρόγραμμα «έξυπνης» στάθμευσης, εκφράζουν οι δήμαρχοι της Αττικής που συναντήθηκαν με τον υπουργό, Νίκο Παππά, και τον γ.γ. Ψηφιακής Πολιτικής, Στέλιο Ράλλη.

Ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Γιάννης Σταθόπουλος, σημειώνει: «Το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης υλοποιεί το εθνικό σύστημα διαχείρισης στάθμευσης, ένα πρόγραμμα που αφορά όλους τους Δήμους της χώρας. Η Αγία Παρασκευή έχει μελέτη ελεγχόμενης στάθμευσης και νομίζω ότι ήρθε ο καιρός να την υλοποιήσουμε».

«Η πρωτοβουλία του υπουργού ΨΗΠΤΕ, Νίκου Παππά, έρχεται να αντιμετωπίσει, με καινοτόμο και ολοκληρωμένο τρόπο, ζητήματα της καθημερινής ζωής των πολιτών και των επιχειρήσεων σε συγκοινωνιακά επιβαρυμένα σημεία των πόλεων», δηλώνει ο δήμαρχος Αιγάλεω, Δημήτρης Μπίρμπας, προσθέτοντας ότι «δίνει ένα ουσιαστικό εργαλείο διαχείρισης και ελέγχου της κίνησης στις δημοτικές αρχές».

Ο δήμαρχος Βύρωνα, Γρηγόρης Κατωπόδης, χαρακτηρίζει ως πολύ σημαντικές τις δυνατότητες που ανοίγονται από την κεντρική Διοίκηση και το ΨΗΠΤΕ και σημειώνει: «Ο Δήμος Βύρωνα, που εμείς θέλουμε, είναι ένας σύγχρονος Δήμος, ένας Δήμος του 21ου αιώνα. Ο Δήμος για τον οποίο παλεύουμε, δεν είναι ένας Δήμος της κρίσης, ένας Δήμος σε κρίση, όπως τον παραλάβαμε. Αλλά ένας Δήμος που οικειοποιείται κάθε καινοτομία που μπορεί να διευκολύνει τη ζωή του δημότη. Το ότι η Κεντρική Διοίκηση και πιο συγκεκριμένα το υπουργείο ΨΗΠΤΕ μας ανοίγουν νέες δυνατότητες είναι για εμάς πολύ σημαντικό».

«Πρόκειται για μια εξαιρετική πρωτοβουλία. Ιδιαίτερα για τον Κορυδαλλό, που θα επιβαρυνθεί σε 4-5 μήνες από το σταθμό του Μετρό», αναφέρει ο δήμαρχος της πόλης, Σταύρος Κασιμάτης, προσθέτοντας ότι «το πρόγραμμα θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα της στάθμευσης». Όπως αναφέρει, «στο μεταξύ, έχουμε φροντίσει για τη μεταφορά του επιβατικού κοινού με mini bus», υπογραμμίζοντας ότι «το πρόγραμμα θα συμβάλλει στην εξυπηρέτηση των δημοτών μας».

«Θα ήθελα να συγχαρώ την ηγεσία και τα στελέχη του υπουργείου ΨΗΠΤΕ για το πρόγραμμα διαμόρφωσης στρατηγικής για τις έξυπνες πόλεις και την υλοποίηση του Εθνικού Συστήματος Διαχείρισης Στάθμευσης», αναφέρει ο Ανδρέας Ευθυμίου, δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου. Όπως σημειώνει ο κ. Ευθυμίου, «τέτοιες παρεμβάσεις που αναβαθμίζουν, στο σύνολο της χώρας μας, το επίπεδο της ζωής στις πόλεις και όχι μόνο, είναι ιδιαίτερα θετικές. Τέτοια συστήματα έχουν άμεση θετική επίπτωση στην τοπική ανάπτυξη και την εθνική μας οικονομία. Θα περιμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και άλλες τέτοιες πρωτοβουλίες που έρχονται να στηρίξουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως το Wifi4GR που βγήκε πρόσφατα σε διαβούλευση».

Ο δήμαρχος Νίκαιας-Ρέντη, Γιώργος Ιωακειμίδης, αναφέρει ότι το πρόγραμμα, που θα είναι δωρεάν για τους δήμους, «θα ωφελήσει αφάνταστα τους πολίτες και θα βελτιώσει την καθημερινή μας ζωή. Η πρωτοβουλία αυτή δημιουργεί τις βάσεις για τη λειτουργία των πόλεών μας ως πραγματικά έξυπνες», όπως τονίζει.

Τέλος, η Μαρία Ανδρούτσου, δήμαρχος Αγίου Δημητρίου, χαιρέτισε την προσπάθεια του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, τονίζοντας ότι η πρωτοβουλία έρχεται σε πολύ ώριμες συνθήκες για τον Δήμο, καθώς «ολοκληρώνονται σχετικές μελέτες για την πόλη, οι οποίες προβλέπουν δωρεάν στάθμευση για τους κατοίκους των περιοχών πέριξ των τριών σταθμών Μετρό που υπάρχουν στα όρια του Δήμου». Προσθέτει, δε, ότι «με τη λειτουργία του Εθνικού Συστήματος Διαχείρισης Στάθμευσης, θα διευκολύνονται επιτέλους τα άτομα με αναπηρία, έχοντας τη δυνατότητα να γνωρίζουν τις ελεύθερες θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ».

Στη συνάντηση συμμετείχε, επίσης, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου Ζωγράφου, Νίκος Κικάκης.

Να σημειωθεί ότι αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις στελεχών του υπουργείου με δημάρχους άλλων περιοχών.

Δείτε ακόμα

Υποχρεωτική συνεπιμέλεια, η ανακοίνωση της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Αγίου Δημητρίου

Η κυβέρνηση προωθεί μια σημαντική ανατροπή στο οικογενειακό δίκαιο, προβάλλοντας ως αιτιολογική βάση μεταξύ άλλων …