H Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Ι.N. Αγίου Βασιλείου στο Δήμο Αγίου Δημητρίου

Με μεγάλη προσέλευση και επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Κέντρου Νεότητας του Ι. Ναού Αγίου Βασιλείου εν όψει του κορυφαίου  ορθοδόξου χριστιανικού γεγονότος, της Γεννήσεως του Ιησού Χριστού.

Χριστουγεννιάτικοι Ύμνοι και παραδοσιακά κάλαντα από διάφορες περιοχές της χώρας μας έψαλαν:

Η χορωδία του πολιτιστικού συλλόγου ευγηριωτών Λευκάδος «η Αρετούσα», υπό τη διεύθυνση της μουσικού Θεοδώρας Μουρμούρη και η χορωδία του Ι. Ναού Αγίου Βασιλείου, υπό τη διεύθυνση του π. Ηλία Αντωνόπουλου, υπευθύνου Νεότητας και εφημερίου του Ι. Ναού.

   

Χορευτικά συγκροτήματα χόρεψαν τοπικούς παραδοσιακούς χορούς, υπό την διεύθυνση της χαρισματικής  χοροδιδασκάλου κυρίας Ελένης Τριανταφύλλου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους:

Ο πανοσιολογιώτατος  αρχιμανδρίτης π. Γαβριήλ Χριστόπουλος, μετέφερε τις ευχές και ευλογίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β’

Ο εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β’,  πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης πατέρας Γαβριήλ Χριστόπουλος, η Δήμαρχος του Δήμου Αγίου Δημητρίου κυρία Μαρία Ανδρούτσου και οι δημοτικοί σύμβουλοι Χρήστος Πρεκετές και Νικόλαος Βρεττός, οι Ιερείς του Ι. Ναού π. Αναστάσιος Πέτρου και π. Ιωάννης Γαροφαλάκης, τα μέλη του εκκλησιαστικού συμβουλίου και πλήθος  πιστών.

Την έναρξη της εκδήλωσης χαιρέτησε ο π. Ηλίας Αντωνόπουλος, ο οποίος είχε και το γενικό πρόσταγμα.  Αναφέρθηκε στη σημασία του Χριστουγεννιάτικου μηνύματος για την ορθοδοξία και τόνισε την ανάγκη του σύγχρονου ανθρώπου να νιώσει τη χαρά για τον ερχομό του Λυτρωτή που θα κατοικίσει πάλι στις καρδιές μας.

Ο πανοσιολογιώτατος  αρχιμανδρίτης π. Γαβριήλ Χριστόπουλος, ο οποίος μετέφερε τις ευχές και ευλογίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β’, που λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεών του δεν μπόρεσε να παραστεί.  Εξήρε το έργο των ιερέων του Ι. Ναού που κοπιάζουν για να μεταφέρουν το μήνυμα της Βασιλείας Θεού στο σύγχρονο κόσμο.  Επιδιώκουν τη διατήρηση της Εκκλησιαστικής, (πνευματικής) και λαϊκής εθνικής παράδοσης, που τείνει να εκλείψει με την εξάπλωση της παγκοσμιοποίησης. Αναφέρθηκε στο έργο τους προς τους νέους που χάνονται σε μία αποπροσανατολισμένη πορεία, στην οποία οι σειρήνες της ανομίας, η πνευματική πενία και πείνα, η αδικία και η έλλειψη θρησκευτικής συνείδησης συνθλίβουν το ανθρώπινο πρόσωπο. Και εξύμνησε το έθνος σαν προπομπό της Θείας ελεύσεως, διότι αυτό διδάσκει ένα κώδικα αξιών με κέντρο τον άνθρωπο. Τόνισε το έργο της εκκλησίας σαν αναπόσπαστο μέρος της πνευματικής και ηθικής ανάτασης του  Ελληνικού λαού.

Την εκδήλωση έκλεισε ο προιστάμενος του Ι. Ναού π. Αναστάσιος Πέτρου συγχαίροντας τους συντελεστές της εκδήλωσης και ευχήθηκε σε όλους καλά Χριστούγεννα.

 

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε καθώς χορωδίες και λαός τραγούδησαν παραδοσιακά Χριστουγεννιάτικα κάλαντα.

 

 

Στην ευχαριστήρια επιστολή που στάλθηκε από το Κέντρο Νεότητας σε όλους όσους συνέβαλλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης γίνετε λόγος για το ότι όλα ετοιμάστηκαν με ζήλο και φροντίδα, με μεράκι και πολλή χαρά και κύριο γνώρισμα της επιτυχίας της εκδήλωσης, ήταν η διάθεση διακονίας και το ποιμαντικό ενδιαφέρον για τους ενορίτες μας και όλους τους χριστιανούς τους οποίους από καρδιάς ευαχσρτούνπου τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωσή μας και κατέκλυσαν τους χώρους του bazaar συμβάλλοντας στην επιτυχία του.

Και η επιστολή κλείνει με την ευχή προς όλους για Καλά Χριστούγεννα και καλές γιορτές!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *