Πέμπτη , 2 Απριλίου 2020
Αρχική / Ειδήσεις / Επιβλητική η στρατιωτική παρέλαση με το «Μακεδονία ξακουστή» στην Αθήνα

Επιβλητική η στρατιωτική παρέλαση με το «Μακεδονία ξακουστή» στην Αθήνα

Με μεγάλη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα η στρατωτική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας με άνδρες και γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων να δίνουν τον καλύτερο εαυτό και να εισπράττουν το χειροκρότημα των πολιτών που κατέβηκαν στο κέντρο της Αθήνας για να τους δουν από κοντά.

Ξεχωριστή στιγμή η παρέλαση των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς που πέρασαν μπροστά από τους επισήμους υπό τους ήχους του εμβατηρίου «Μακεδονία ξακουστή».

Εύζωνες παρελαύνουν με το «Μακεδονία Ξακουστή»

Με το «Μακεδονία ξακουστή» έφτασε στο Σύνταγμα και η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού με τους παριστάμενους να ξεσπούν σε χειροκροτήματα.

Με το «Μακεδονία Ξακουστή» έφτασε η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού στο Σύνταγμα

Εντυπωσιακές εικόνες χάρισαν τα αεροπλάνα της Πολεμικής Αεροπορίας που πέταξαν πάνω από το χώρο της παρέλασης ενώ δεκτοί με έντονα χειροκροτήματα έγιναν οι άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων.

«βατράχια»
Aεροπλανα πολεμικής αεροπορίας
Ελικόπτερα

Στους δρόμους της Αθήνας πέρασαν και μηχανοκίνητα τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων χαρίζοντας μοναδικές στιγμές για άλλη μια φορά.

παρέλαση 4
παρέλαση 2
παρέλαση (1)

Μετά το τέλος της παρέλασης μια ομάδα πολιτών κατέβηκε στην λεωφόρο Αμαλίας και φώναξε συνθήματα υπέρ της Μακεδονίας και κατά των πολιτικών που έκαναν δηλώσεις.

συνθήματα 2

Σε δηλώσεις τους μετα το πέρας της παρέλασης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διεμήνυσε «μολών λαβέ» σε όσους επιβουλεύονται την ελευθερία της Ελλάδας και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Αποστολάκη να δηλώνει ότι «οι Ένοπλες δυνάμεις είναι εδώ, για να προστατεύουν την ανεξαρτησία και την εθνική ακεραιότητα της χώρας, προσπαθώντας να διατηρήσουν την ειρήνη στην περιοχή».

Στην πλατεία Συντάγματος βρέθηκαν μόνο πολίτες που είχαν πρόσκληση με τον μεγαλύτερο όγκο των πολιτών που ήθελαν να δουν από κοντά τις μονάδες των τριών όπλων των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων να παρελαύνουν να βρίσκεται μετά την οδό Βουκουρεστίου επί της οδού Πανεπιστημίου.

Την ίδια ώρα επί ποδός βρίσκονταν 1.500 αστυνομικοί που ήταν επιφορτισμένοι με το έργο της περιφρούρησης της παρέλασης.

par5
par4
par3
par2
par1

Δείτε ακόμα

Πρώτη φορά τεστ αίματος «μπορεί να ανιχνεύσει» 50 είδη καρκίνου

Το πρώτο «έξυπνο» τεστ αίματος που ανιχνεύει με ακρίβεια πάνω από 50 είδη καρκίνου.