Τετάρτη , 5 Οκτωβρίου 2022
Αρχική / Στα Νότια / Δάφνη - Υμηττός / Επικινδυνότητα στην ευρύτερη περιοχή του Θεάτρου Βράχων στα σύνορα Υμηττού και Βύρωνα.

Επικινδυνότητα στην ευρύτερη περιοχή του Θεάτρου Βράχων στα σύνορα Υμηττού και Βύρωνα.

Τόσο κατά την τρέχουσα κρίση, όσο και εξ αρχής, η Δημοτική Παράταξη Πολίτες σε Κίνηση, έχουν δηλώσει, την πρόθεσή τους  να συμβάλλουν στη βελτιστοποίηση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών τους, με προτάσεις, επισημάνσεις, φυσική παρουσία κ.ά., μακριά από τις όποιες μικροπολιτικές σκοπιμότητες αναφέρει στην επιστολή προς τον Δήμαρχο Δάφνης Υμηττού που κοινοποίησε σε λογαριασμούς κοινωνικών δικτύων η δημοτική παράταξης Πολίτες σε Κίνηση.

Στο πλαίσιο αυτό και εν μέσω της πανδημίας, με γνώμονα πάντα το δημόσιο συμφέρον και την προστασία της δημόσιας υγείας, οφείλουμε να σας επισημάνουμε και εγγράφως τα εξής όπως αναφέρει η δημοτική παράταξη με την επιστολή της στον Δήμαρχο Δάφνης Υμηττού:

Στον χώρο του Θεάτρου Βράχων [1] υφίστανται δύο τουλάχιστον σοβαρά ζητήματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης:

  1. Στον πόδα του κατακόρυφου σχεδόν, μεγάλου πρανούς, δεξιά του γηπέδου [χώρος που χρησιμοποιείται το καλοκαίρι για στάθμευση αυτοκινήτων] στη διαδρομή προς το Βύρωνα, παρατηρήθηκε πτώση μεγάλων σχετικά βράχων πριν από μερικές ημέρες. Σημειώνεται ότι υπάρχει παρουσία μεγάλου αριθμού πολιτών, οι οποίοι βρίσκονται στον χώρο, γεγονός που αυξάνει την επικινδυνότητα και απαιτεί την άμεση κινητοποίηση του Δήμου. Επίσης, παρατηρείται αυξημένη κίνηση διερχόμενων αυτοκινήτων [με συχνά αυξημένη για τον χώρο ταχύτητα] αλλά και αυτών που κινούνται – παραμένουν στον χώρο για διάφορους λόγους, αυξάνοντας σημαντικά τον κίνδυνο ατυχήματος.

Προτείνουμε άμεσα να ανατεθεί σε δημόσιο φορέα [Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, τμήμα γεωλογίας και γεω-περιβάλλοντος] η εκπόνηση μελέτης για την αξιολόγηση της επικινδυνότητας – τρωτότητας καθώς και η εφαρμογή των προτάσεών του για  λήψη άμεσων, προσωρινών και μόνιμων μέτρων προστασίας.   

Απαιτείται δε έλεγχος η ακόμα και διακοπή κυκλοφορίας των διερχόμενων αυτοκίνητων σε συνεργασία με τον Δήμο Βύρωνα.

  1. Στην ίδια διαδρομή, πίσω από το γήπεδο του τένις, έχει συσσωρευτεί εδώ και αρκετά χρόνια μεγάλη ποσότητα σύμμεικτων αποβλήτων, αγνώστου σύστασης. Φαίνεται, δυστυχώς, ότι εκεί απορρίπτει και ο Δήμος τα ογκώδη, τουλάχιστον, αντικείμενα, ενώ υπάρχουν θαμμένα ελενίτ, γνωστά για τη μεγάλη επικινδυνότητα στη δημόσια υγεία, λόγω του αμιάντου που περιέχουν. Τούτο, κατά παράβαση όλων των σχετικών διατάξεων που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας.

Προτείνουμε και σε αυτή την περίπτωση να κινηθεί άμεσα ο Δήμος για

α) την καταγραφή του όγκου και της ποσότητας καθώς και

β) της “ποιότητας” των αποβλήτων. Παράλληλα, θα πρέπει να ελεγχθεί η πιθανή επίπτωση στον περιβάλλοντα χώρο, λόγω της μακροχρόνιας ρίψης και παραμονής των αποβλήτων στην περιοχή αυτή. Τέλος, αφού υπάρξει ο σχετικός χαρακτηρισμός τους θα πρέπει να απομακρυνθούν και να διαχειριστούν, αναλόγως της επικινδυνότητάς τους. Εφόσον κατόπιν μελέτης εκτιμηθεί  ότι ο περιβάλλων χώρος έχει ρυπανθεί θα πρέπει να υπάρξει “θεραπεία και αποκατάσταση”, όπως προβλέπεται από τις διατάξεις και τις βέλτιστες πρακτικές.

Όπως αναφέρει η επιστολή της δημοτικής παράταξης συγκεκριμένο θέμα έχει τεθεί κατ’ επανάληψη σε προηγούμενα Δημοτικά Συμβούλια χωρίς αποτέλεσμα μέχρι σήμερα.

[1] πέραν της προβληματικής λειτουργίας του παράτυπου αμαξοστασίου – ΣΜΑ.

Πηγή:facebook.com/politessekinisi

Δείτε ακόμα

Αποχαιρετώντας τον Μανώλη Γλέζο

Τον άνθρωπο  που με τον φίλο του Λάκη Σάντα κατέβασαν μια ανοιξιάτικη νύκτα σε μια …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.