Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Πανηγυρική Θεία Λειτουργία του Αγίου Βασιλείου την 1η Ιανουαρίου 2020

Με ξεχωριστή λαμπρότητα γιορτάστηκε και φέτος στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου του Δήμου Αγίου Δημητρίου η πάνσεπτος μνήμη του Μεγάλου Βασιλείου, Επισκόπου Καισαρείας, του Ουρανοφάντορος, εφόρου του Ιερού Ναού.

Το απόγευμα της παραμονής εψάλη ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, κατά τον οποίο χοροστάτησε και κήρυξε το Θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαοδικείας  κ. Θεοδώρητος Πολυζωγόπουλος,  συλλειτουργούντων των Κληρικών π. Αναστασίου Πέτρου προϊσταμένου του Ιερού Ναού, π. Ιωάννου Γαροφαλάκη, π. Ηλία Αντωνόπουλου, π. Λάμπρου Ξεσφίγγη και π. Παναγιώτη Κούκουνα, με παρουσία μεγάλου πλήθους πιστών.

Ανήμερα της εορτής τελέστηκε Πανηγυρικός Αρχιερατικός Όρθρος και Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος και ιερουργούντος του ως άνω Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου, ο οποίος κατά το ιερό κήρυγμα αναφέρθηκε στη ζωή και το έργο του ιεράρχου Βασιλείου συγκρίνοντάς το μάλιστα με τα όσα συμβαίνουν στη σημερινή εποχή.

Πλήθος ευσεβών χριστιανών κατέκλυσαν από νωρίς τον Ιερό Ναό ώστε να συμμετάσχουν στην όμορφη λειτουργική σύναξη.

 

Στο τέλος εψάλη Δοξολογία επί τη ενάρξει του Νέου σωτηρίου Έτους 2020, με την παρουσία της αξιότιμης Δημάρχου κυρίας Μαρίας Ανδρούτσου, Επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, Αντιδημάρχοι, Δημοτικοί Συμβούλοι του Δήμου Αγίου Δημητρίου, ο πρώην δήμαρχος, ο Διευθυντής Ασφαλείας του Αστυνομικού Τμήματος του Δήμου Αγίου Δημητρίου καθώς ο επικεφαλή της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Δάφνης Υμηττού και δημοτικός σύμβουλος του όμορου Δήμου, παρέστησαν όλοι στη χαρμόσυνη θεία λειτουργία.

 

Ο προεξάρχων  Μητροπολίτης κ. Θεοδώρητος ευχήθηκε στους Ιερείς, στους άρχοντες της πόλεώς μας  και σε όλους τους πιστούς, «καλή και ευλογημένη χρονιά» με πνευματική και σωματική υγεία.
Αντιφωνώντας ο πατήρ Αναστάσιος Πέτρου, προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου ευχήθηκε σε όλους «καλή χρονιά», αφού ευχαρίστησε πρώτα το Σεβασμιώτατο που λάμπρυνε και τίμησε τις ιερές ακολουθίες με την παρουσία του, έπειτα τη Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο για την αμέριστη συμπαράστασή τους στον Ιερό Ναό και στη συνέχεια όλους τους πιστούς, ιδιαιτέρως δε όλους όσους βοήθησαν και συνετέλεσαν στην καλή και ομαλή διεξαγωγή της Ιεράς μας Πανηγύρεως.

Η Αρχιερατική θεία Λειτουργία μεταδόθηκε ζωντανά από το διαδικτυακό  κανάλι ecclesiaTV.gr την οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε σε μαγνητοσκόπηση πατώντας στη παρακάτω εικόνα.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας τελέστηκε ο μεθέορτος Εσπερινός και κατόπιν ακολούθησε η Λιτάνευσις της Αγίας Εικόνος του Μεγάλου Βασιλείου, του Τιμίου Ξύλου εκ του Σταυρού του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού  και των Ιερών Λειψάνων του Ι.  Ναού, τα οποία και είχαν τεθεί σε προσκύνημα καθ’ όλες τις ημέρες των εορταστικών εκδηλώσεων «Βασίλεια».

Μετά το πέρας της Λιτανείας και την επιστροφή στον Ι. Ναό, τελέστηκε Ιερά Παράκλησις στον Άγιο Βασίλειο από τον πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Σεραφείμ Δημητρίου, προϊστάμενο του Ι. Ναού Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως, ο οποίος με τη σειρά του ευχήθηκε «καλή χρονιά» και έκλεισε τις εορταστικές εκδηλώσεις, ευχαριστώντας όλους όσους συνετέλεσαν στην καλή διεξαγωγή της Ιεράς Πανηγύρεως και ιδιαιτέρως τους Ιερείς, τους Ιεροψάλτες, τις κατηχήτριες και  τα παιδιά του κατηχητικού που συνόδεψαν την Ιεράν Λιτάνευσιν.

Δείτε ακόμα

Νέα Σεμινάρια Γονέων Παιδιών Προσχολικής Ηλικίας από το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων ΗΛΙΟΣ

Τα σεμινάρια ξεκινάνε την Τρίτη 07 Νοεμβρίου 2023 και απευθύνονται στους γονείς παιδιών των παιδικών …