Πέμπτη , 18 Απριλίου 2024

Χορωδιακά Σύνολα στον Δήμο Ηλιούπολης

Τα Χορωδιακά Σύνολα του Δήμου Ηλιούπολης, στο πέρασμα του χρόνου, έχουν κατακτήσει σημαντική θέση στην πολιτιστική ζωή της πόλης και η δράση τους εκτείνεται σε όλη την Ελλάδα.

Το 1995, ο Δήμος Ηλιούπολης, στοχεύοντας στην ανάδειξη του ποιοτικού χορωδιακού τραγουδιού, ίδρυσε τη Δημοτική Χορωδία της Ηλιούπολης, ένα πολυφωνικό σχήμα που ήδη λειτουργούσε με ιδιωτική πρωτοβουλία και σε ερασιτεχνικό επίπεδο, από το 1991.

Σήμερα είναι μια 50μελής τετράφωνη χορωδία, με πλούσιο ρεπερτόριο, που της δίνει τη δυνατότητα να ανταποκρίνεται σε προσκλήσεις άλλων χορωδιών και να συμμετέχει στις εκδηλώσεις τους.

Έχει συμμετάσχει σε διεθνείς συναντήσεις χορωδιών και έχει παρουσιάσει τη δουλειά της στο Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

Με στόχο τη γόνιμη επικοινωνία με ανθρώπους που έχουν τις ίδιες ευαισθησίες, το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ηλιούπολης οργανώνει κάθε χρόνο την Συνάντηση Χορωδιών, η οποία αποτελεί πλέον θεσμό για την πόλη μας.

Το 2002, με στόχο την ενθάρρυνση των νέων να ασχοληθούν με το τραγούδι, ιδρύθηκε το Φωνητικό Σύνολο, που σήμερα λειτουργεί ως ένα γυναικείο, ολιγομελές, χορωδιακό σχήμα.

Αριθμεί 16 μέλη και έχει παρουσιάσει τη δουλειά του σε εκδηλώσεις του Δήμου μας, ενώ τα μέλη του συνοδεύουν τη Δημοτική Χορωδία στις εμφανίσεις της εντός και εκτός Ηλιούπολης.

Οι ακροάσεις για τη συμμετοχή νέων μελών στα Χορωδιακά Σύνολα ενηλίκων του Δήμου μας πραγματοποιούνται στο χώρο του Δημοτικού Ωδείου Ηλιούπολης (Ηρώς Κωνσταντοπούλου & Θάλειας Λουκίδου), κατόπιν συνεννόησης με τη μαέστρο κ. Βαρβάρα Κουτίβα. Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί της στο 6936341241.

Τα μέλη χρειάζεται να έχουν σωστή φωνή, συνέπεια στις πρόβες για την εκμάθηση του ρεπερτορίου και παρουσία στις εμφανίσεις της Χορωδίας, καθώς τα τμήματα συμμετέχουν κάθε χρόνο σε εκδηλώσεις εντός και εκτός του Δήμου Ηλιούπολης.

Για τα παιδιά, από 8 ετών, συνεχίζονται οι ακροάσεις για την Παιδική Χορωδία Ηλιούπολης, η οποία κάνει τις πρόβες της κάθε Παρασκευή, 6-8 μ.μ., στο Δημοτικό Ωδείο.

Η συμμετοχή στα Χορωδιακά Σύνολα του Δήμου είναι δωρεάν.

Δείτε ακόμα

Στις φλόγες αυτοκίνητο στην Ηλιούπολη

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου (21/10), σε ΙΧ, στη συμβολή των οδών Πραξιτέλους και …