Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Χάος στο κέντρο της Αθήνας – Επίθεση σε κλούβα των ΜΑΤ – Πληροφορίες για πυροβολισμό και τραυματίες

Επίθεση σε κλούβα των ΜΑΤ που βρισκόταν έξω από την ΑΣΟΕΕ στο πλαίσιο του σχεδίου αστυνόμευσης Περσέας έκανε περίπου στις 3.30 το μεσημέρι της Παρασκευής ομάδα κουκουλοφόρων.

Οι κουκουλοφόροι με σφυριά, λοστούς και πέτρες βγήκαν από την πλαϊνή είσοδο του Οικονομικού Πανεπιστημίου στην Πατησίων και άρχισαν να σπάνε το λεωφορείο της αστυνομίας. Μάλιστα, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνονται, αλλά ούτε διαψεύδονται προς το παρόν, αστυνομικός πυροβόλησε στον αέρα για να τους απωθήσει. Ενας άνδρας της διμοιρίας τραυματίσθηκε στο χέρι και έχει διακομισθεί στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο. Μέχρι τώρα έχουν γίνει τρεις προσαγωγές

Σημειώνεται ότι η επίθεση έγινε την ώρα που βρίσκονταν σε πλήρη εξέλιξη τα μέτρα ασφαλείας στα οποία μετείχαν 2.000 αστυνομικοί για την επίσκεψη της καγκελαρίου της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και ενώ στο κέντρο της Αθήνας γίνονταν επεισόδια στην περιοχή του Συντάγματος κατά την πορεία των εκπαιδευτικών. Το λεωφορείο της αστυνομίας που δέχθηκε την επίθεση βρισκόταν έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο στα πλαίσια του σχεδίου αστυνόμευσης Περσέας (από τα αρχικά των λέξεων Πρόγραμμα Ελεγχόμενης Ρεαλιστικής, Στοχευμένης, Εμφανούς Αστυνόμευσης), που αφορά το κέντρο της Αθήνας. Είχε εκπονηθεί μετά την καταδρομική επίθεση κουκουλοφόρων στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας τον περασμένο Οκτώβριο.

Δείτε ακόμα

Δωρεάν Τεστ Παπανικολάου στο Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης

Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου – Η εξέταση γίνεται μόνο μετά από προγραμματισμένο ραντεβού – Για πληροφορίες …