Παρασκευή , 26 Απριλίου 2024

Φωτιά και επεισόδια στον προσφυγικό καταυλισμό της Μόριας

Αυτή τη στιγμή ομάδα μεταναστών και προσφύγων επιχειρούν να καταλάβουν το κέντρο κράτησης που βρίσκεται εντός του καταυλισμού

Χάος εχει προκληθεί στη Μόρια όπου σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Υγείας υπάρχει μια νεκρή γυναίκα ενώ σύμφωνα με την ΕΛΑΣ υπάρχουν πληροφορίες αλλά δεν έχει μέχρι στιγμής εξακριβωθεί αν υπάρχουν θύματα.

Τα επεισόδια βρίσκονται σε εξέλιξη στη Μόρια ανάμεσα σε ομάδες προσφύγων και μεταναστών από τη μια μεριά και αστυνομικών δυνάμεων από την άλλη, μετά την εκδήλωση πυρκαγιάς εντός του καταυλισμού.

Αυτή τη στιγμή ομάδα μεταναστών και προσφύγων επιχειρούν να καταλάβουν το κέντρο κράτησης που βρίσκεται εντός του καταυλισμού

Εκτάκτως με C-130 μεταβαίνουν στην περιοχή 2 διμοιρίες, στο σημείο μεταβαίνουν ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτ. Οικονόμου

Να σημειωθεί ότι πριν από περίπου 2 εβδομάδες είχε δοθεί εντολή να αφαιρεθούν δύο διμοιρίες που ήταν μόνιμες στο ΚΥΤ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο το αρχηγείο της ΕΛΑΣ, τα επεισόδια ξέσπασαν μετά από δύο πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το απόγευμα, μία έξω και μία μέσα στο κέντρο. Συγκεκριμένα, η πρώτη πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε υπαίθριο χώρο, περίπου 400 μέτρα μακριά από το Κέντρο και έγινε αφορμή να δημιουργηθεί ένταση. Είκοσι λεπτά αργότερα, εκδηλώθηκε η δεύτερη πυρκαγιά σε οικίσκο μέσα στο κέντρο, ο οποίος καταστράφηκε ενώ οι φλόγες επεκτάθηκαν και σε άλλους παρακείμενους οικίσκους.

Στο σημείο έφτασαν πυροσβεστικές δυνάμεις οι οποίες επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Σύμφωνα με την Αστυνομία, αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη επιχείρηση των αστυνομικών δυνάμεων για την αποκατάσταση της ηρεμίας και υπάρχουν πληροφορίες αλλά δεν έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιωθεί για θύματα από την πυρκαγιά

Υπενθυμίζεται πως η φωτιά εκδηλώθηκε  σε έναν από τους οικίσκους λίγο μετά τις 5 το απόγευμα κα επεκτάθηκε σε συνολικά 7.

Στο σημείο έφτασαν πυροσβεστικές δυνάμεις οι οποίες όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, δέχθηκαν επίθεση από φιλοξενούμενους στον καταυλισμό.

Στον καταυλισμό βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ο διευθυντής του ΚΥΤ

Σύμφωνα με το βίντεο που δημοσιεύει η Εφημερίδα Πολιτικά φαίνονται πρόσφυγες να τρέχουν πανικόβλητοι.

 Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι η φωτιά ξέσπασε σε κοντέινερ όπου διαμένουν πρόσφυγες

Στην επιχείρηση συμμετέχουν 3 πυροσβεστικά.

Οπως μετέδωσε δε το lesvospost.gr, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που φιλοξενούνται στο hot spot εξεγέρθηκαν, συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις και έβαλαν φωτιές εντός και εκτός του καταυλισμού, ζητώντας να φύγουν από εκει.

Δείτε ακόμα

Δωρεάν Τεστ Παπανικολάου στο Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης

Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου – Η εξέταση γίνεται μόνο μετά από προγραμματισμένο ραντεβού – Για πληροφορίες …