Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Φρεγάτα & αρματαγωγό στο Ζούμπερι για να απεγκλωβίσουν τους κατοίκους

Στην παραλία στο Μάτι και τις γειτονικές παραλίες έχουν βρει καταφύγιο δεκάδες άτομα που έχουν εγκλωβιστεί στην ευρύτερη περιοχή, μετά την φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας στην Καλλιτεχνούπολη Πεντέλης και μαίνεται στον οικισμό του νέου Βουτζά με κατεύθυνση προς το Μάτι.

Το αρματαγωγό πλοίο «Ικαρία» και τη φρεγάτα «Έλλη» επιστρατεύει το Πολεμικό Ναυτικό προκειμένου να απομακρύνει με ασφάλεια δεκάδες κατοίκους πυρόπληκτων περιοχών της Αττικής που έχουν βρει καταφύγιο σε παραλίες της Ραφήνας, του Ζουμπερίου και της περιοχής Μάτι μετά την φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας στην Καλλιτεχνούπολη Πεντέλης και μαίνεται στον οικισμό του νέου Βουτζά και στο Μάτι.

Παράλληλα, τρία πλοία του Λιμενικού, ένα πλοίο ανοικτής θαλάσσης και παραπλέοντα σκάφη τα οποία βρίσκονται ελάχιστα μακριά, κατευθύνονται στην περιοχή σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το Λιμενικό Σώμα

Νωρίτερα είχε δοθεί εντολή να εκκενωθεί ο Νέος Βουτζάς ενώ για προληπτικούς λόγους έχουν εκκενωθεί και οι κατασκηνώσεις σε Ζούμπερι και Άγιο Ανδρέα αλλά και τα τουριστικά θέρετρα του Στρατού και της Αεροπορίας.

Στη φωτιά επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 20 οχήματα.

Επιπλέον υπάρχουν αναφορές για πολλά κατεστραμμένα σπίτια, ενώ μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος της κοινότητας Νέας Μάκρης, κ. Μεγαγιάννης, τόνισε ότι η φωτιά αυτή την ώρα μπαίνει στον οικισμό της Αγίας Μαρίνας.

Πρόσθεσε πως όσοι έχουν χάσει τα σπίτια τους μπορούν να βρουν κατάλυμα στο Μάραθων Beach στην παραλία.

Εν τω μεταξύ, διενεργείται εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη Λεωφόρο Μαραθώνος από το ύψος της οδού Φλέμινγκ ρεύμα προς Μαραθώνα και στη συμβολή της Μαραθώνος με τη Χρυσοστόμου Σμύρνης, στο ρεύμα προς Μαραθώνα.

Παρόμοια είναι η κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή Πανόραμα των Αγίων Αποστόλων, όπου κάτοικοι της περιοχής έχουν κατέβει στην παραλία, καθώς, σύμφωνα με αναφορές, η πυρκαγιά έχει φτάσει στα σπίτια και κατακαίει τα πάντα στο πέρασμά της.

Επιπλέον, στην περιοχή η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο μέσω Μαρκόπουλου, ενώ στους δρόμους επικρατεί πανδαιμόνιο, καθώς πολλοί Αθηναίοι που διατηρούν εξοχικές οικίες στην περιοχή έχουν σπεύσει για να προστατεύσουν τις περιουσίες τους.

Παράλληλα παρατηρούνται συνεχείς διακοπές ρεύματος.

Δείτε ακόμα

Δωρεάν Τεστ Παπανικολάου στο Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης

Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου – Η εξέταση γίνεται μόνο μετά από προγραμματισμένο ραντεβού – Για πληροφορίες …