Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης ο Σπύρος Βούγιας

O κύβος ερρίφθη για την πρώτη δημαρχιακή υποψηφιότητα από τον χώρο της Κεντροαριστεράς στον κεντρικό δήμο Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για τον συγκοινωνιολόγο Σπύρο Βούγια που τις επόμενες ημέρες θα ανακοινώσει την απόφασή του να διεκδικήσει ξανά τον δήμο Θεσσαλονίκης ύστερα από 20 χρόνια. Μάλιστα ο πρώην υπουργός στην κυβέρνηση Σημίτη και πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ σκοπεύει να ανακοινώσει την απόφασή του σε μια συμβολική ημερομηνία. Στις 15 Οκτωβρίου, ημέρα κατά οποία συμπληρώνονται 20 χρόνια από τις δημοτικές εκλογές του 1998, όταν ο συνδυασμός του είχε συγκεντρώσει ποσοστό 15,1, κάνοντας τη μεγάλη έκπληξη εκείνων των δημοτικών εκλογών. Τότε είχε στηριχθεί από τον ΣΥΝ, τέσσερα χρόνια αργότερα είχε τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, αλλά έχασε καθαρά από τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο από τον πρώτο γύρο.

Αυτή τη φορά δεν είναι βέβαιο ότι ο Σπύρος Βούγιας θα έχει πίσω του κάποιο κόμμα. Εκτιμάται όμως ότι η αβεβαιότητα που υπάρχει για το αν ο σημερινός δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης θα είναι εκ νέου υποψήφιος έπαιξε ρόλο στη σχετική απόφαση του κ. Βούγια για να είναι ανά υποψήφιος.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Βούγιας είχε δημιουργήσει πριν από μερικούς μήνες την ομάδα «Thessaloniki Project» με την οποία πραγματοποίησε σειρά δημόσιων εκδηλώσεων και πριν από λίγο καιρό τη δημοτική κίνηση «ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη».

Δείτε ακόμα

Αλ. Τσίπρας για γεγονότα στις ΗΠΑ: Οι εχθροί της Δημοκρατίας θα ηττηθούν

Για εικόνες ντροπής ακροδεξιάς βίας κάνει λόγο με ανάρτησή του στο twitter ο πρόεδρος του …