Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Τ. Θεοδωρικάκος: Αιχμές του ΥΠΕΣ στην προηγούμενη διοίκηση της περι…

Αιχμές για την ασκούμενη κοινωνική πολιτική της προηγούμενης διοίκησης της περιφέρειας Αττικής, με αφορμή αδιάθετα ποσά από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ) άφησε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

“Στη μεγαλύτερη περιφέρεια της Ελλάδος που ζει το 1/3 του πληθυσμού, 18 εκατομμύρια ευρώ, η προηγούμενη περιφερειακή αρχή καθόταν και τα κοίταζε. Κατά τα άλλα ήταν ευαίσθητη για τους φτωχούς, τους αδύναμους και όλους όσους χρειάζονται τη στήριξη της κοινωνίας και της πολιτείας”, τόνισε σε συνάντηση εργασίας, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, των πολιτικών ηγεσιών των υπουργείων Εργασίας και Εσωτερικών, παρουσία εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Μέρα Εξάλειψης της Φτώχειας.

Ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε την ανάγκη να επιταχυνθούν οι διαδικασίες απορρόφησης των κονδυλίων του ΤΕΒΑ, συνολικού ύψους 330 εκατ. ευρώ για την περίοδο 2014-2020, που στόχο έχουν την ανακούφιση της φτώχειας και την κοινωνική ενσωμάτωση των απόρων-ατόμων με ειδικές ανάγκες σε όλους τους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας.

Όπως είπε χαρακτηριστικά “είναι πολύ μεγάλο πρόβλημα το να έχεις τόσες δεκάδες εκατομμύρια να κάθονται και να μη προλάβεις να τα αξιοποιήσεις είναι τραγικό. Κάτι πρέπει να κάνουμε”.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε ακόμα

Αλ. Τσίπρας για γεγονότα στις ΗΠΑ: Οι εχθροί της Δημοκρατίας θα ηττηθούν

Για εικόνες ντροπής ακροδεξιάς βίας κάνει λόγο με ανάρτησή του στο twitter ο πρόεδρος του …