Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Τραγωδία δίχως τέλος: 81 νεκροί, άγνωστος ο αριθμός των αγνοουμένων

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από την Πυροσβεστική ο αριθμός των νεκρών έφτασε τους 79. Λίγα λεπτά αργότερα, όμως, μετά και την ενημέρωση του ΕΚΕΠΥ ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε σε 81, καθώς κατέληξε ένας 84χρονος που νοσηλευόταν σε σοβαρή κατάσταση.

Τραυματίες είναι 70 ενήλικες, οι 9 εκ των οποίων διασωληνωμένοι, ενώ και 11 παιδιά νοσηλεύονται ευτυχώς όχι σε σοβαρή κατάσταση.

Σε ό,τι αφορά τους αγνοούμενους η εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής ανέφερε πως είναι άγνωστος ο αριθμός τους, καθώς υπάρχουν άτομα που επιστρέφουν στο σπίτι τους και τους οικείους τους, αλλά δεν ενημερώνουν τις Αρχές.

Αναλυτικά η ενημέρωση από την Πυροσβεστική

Αναφορικά με τις καταστροφικές πυρκαγιές που έχουν εκδηλωθεί από τη Δευτέρα, στο πλαίσιο της συνεχούς ενημέρωσης, όπως προκύπτει από τα τελευταία επίσημα στοιχεία ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται στους 79.

Μέχρι στιγμής έχουμε δεχτεί δεκάδες κλήσεις για καταγραφές αγνοουμένων ατόμων. Διευκρινίζεται ότι επειδή είναι σε εξέλιξη η διαδικασία της ταυτοποίησης των σορών, ενδεχομένως ανάμεσα στους αγνοούμενους να περιλαμβάνονται και τα 79 άτομα, των οποίων οι σοροί τους έχουν εντοπιστεί, καθώς και άτομα τα οποία έχουν επιστρέψει στους οικείους τους χωρίς να έχουν ενημερώσει για αυτό τις αρμόδιες αρχές.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων συνεχίζονται και σήμερα από περιπολίες πεζοπόρων τμημάτων, ανά οικοδομικό τετράγωνο, στις περιοχές Βουτζά, Μάτι και Ραφήνα. Σας υπενθυμίζουμε ότι οι αγνοούμενοι δηλώνονται από τους συγγενείς και τους οικείους τους, καλώντας στον αριθμό 199.

Αυτή τη στιγμή η εικόνα που παρουσιάζουν τα σημαντικότερα μέτωπα στα οποία επιχειρούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις διαμορφώνεται ως εξής:

I. στην περιοχή Αέρας στα Γεράνεια Όρη η πυρκαγιά εξελίσσεται στον ορεινό όγκο και στην κατάσβεσή της επιχειρούν 228 πυροσβέστες με 114 οχήματα και 56 άτομα πεζοπόρο,13 οχήματα ΟΤΑ, 10 βυτιοφόρα οχήματα και 5 μηχανήματα έργου. Από αέρος επιχειρούν 6 Ε/Π και 4 Α/Φ.

II. στη περιοχή Καλλιτεχνούπολη του δήμου Ραφήνας – Πικερμίου Αττικής λαμβάνουν μέρος 196 πυροσβέστες με 96 οχήματα, 90 άτομα πεζοπόρο, 12 εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα με 25 εθελοντές και 1 Ε/Π

Σε ύφεση βρίσκονται οι πυρκαγιές:

i. Στο Ζεμενό Κιάτου Κορινθίας.

i. Στο Μετόχι Βρυσσών, στα Χανιά Κρήτης.

ii. Στο Κακόπετρο Πλατανιά Χανίων

Στις πυρκαγιές της Αττικής συνδράμουν 64 πυροσβέστες με 2 οχήματα από την Κύπρο καθώς και 2 A/Φ από την Ιταλία, ενώ αναμένεται βοήθεια και από τη Ρουμανία. Οι δυνάμεις αυτές έχουν κινητοποιηθεί μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.

Το Πυροσβεστικό Σώμα από την πρώτη στιγμή καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την κατάσβεση των εν εξελίξει δασικών πυρκαγιών.`

Δείτε ακόμα

Tην Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, ανάβει το «Δέντρο της Αγάπης», στο Παλαιό Φάληρο

Tην Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, στις 19:00 θα ανάψει το μεγάλο Χριστουγεννιάτικο «Δέντρο της Αγάπης» , …