Σάββατο , 20 Απριλίου 2024

Τρέμει τη λαϊκή ετυμηγορία στην κάλπη ο Τσίπρας: Δεν πάμε σε εκλογές

Τα σενάρια που θέλουν την εύθραυστη κοινοβουλευτική πλειοψηφία να βρίσκεται υπό κατάρρευση επιβεβαίωσε σήμερα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός, αντί να ασχοληθεί με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι που επλήγησαν από τις φονικές πυρκαγιές στην ανατολική Αττική, πρόφτασε να δηλώσει ότι η χώρα δεν θα πάει σε εκλογές. Ο ίδιος φαίνεται να φοβάται τη λαϊκή ετυμηγορία στην κάλπη, μετά και το φιάσκο της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση των φονικών πυρκαγιών: «Όχι κάλπες πάνω στα αποκαϊδια» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Μάλιστα, χαρακτήρισε ανθρώπινη τραγωδία την ανείπωτη καταστροφή στο Μάτι ενώ δεσμεύτηκε ότι θα εξεταστούν σε βάθος τα πώς και τα γιατί ώστε να διασαφηνιστούν τα λάθη του κρατικού μηχανισμού για τη διερεύνηση των αιτιών της μεγάλης καταστροφής.

«Οφείλουμε να πούμε ένα μεγάλο όχι στις απόπειρες να ενοχοποιηθούν αυτοί που ήταν στην πρώτη γραμμή, που έζησαν τον ανθρώπινο πόνο, τον βίωσαν οι ίδιοι» τόνισε και σημείωσε: «Ούτε οι πυροσβέστες, ούτε οι αστυνομικοί, θα έπρεπε να μπαίνουν στο στόχαστρο, μιας φτηνής και μακάβριας πολιτικής αντιπαράθεσης, για λόγους που δεν έχουν καμιά σχέση με την επιχειρησιακή αλήθεια».
«Η βούλησή μου είναι σαφής: Τίποτα να μην ξεχαστεί, τίποτα να μην κουκουλωθεί. Όλα να διερευνηθούν αλλά με τρόπο σοβαρό και υπεύθυνο, όχι με επιλεκτικά ρεπορτάζ, όχι στον αέρα και όχι με λόγια του αέρα» είπε ο κ. Τσίπρας.

«Η οικιστική αυθαιρεσία αποτελεί διαρκή κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια» είπε ο πρωθυπουργός ενώ καταλόγισε στα… αυθαίρετα τις ευθύνες για τις φονικές πυρκαγιές.

Τέλος, ο πρωθυπουργός που προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποφύγει τις ευθύνες του, ανακοίνωσε την κατάργηση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και την ίδρυση Εθνικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Έκτακτων Αναγκών. Με την κατάργηση και αντικατάσταση του φορέα επιδιώκει να περάσει στον ελληνικό λαό το αφήγημα της ουσιώδους αλλαγής μετά τις φονικές πυρκαγιές από πλευράς κυβερνητικής στάσης.

Δείτε ακόμα

Αλ. Τσίπρας για γεγονότα στις ΗΠΑ: Οι εχθροί της Δημοκρατίας θα ηττηθούν

Για εικόνες ντροπής ακροδεξιάς βίας κάνει λόγο με ανάρτησή του στο twitter ο πρόεδρος του …