Σάββατο , 20 Απριλίου 2024

Το νέο Κοιμητήριο της Γλυφάδας τιμητικό μνημείο για τους πεσόντες της Πολεμικής Αεροπορίας

Η λειτουργία του νέου Κοιμητηρίου του Δήμου Γλυφάδας αποτελεί γεγονός και είναι έργο που σχεδιάστηκε, αδειοδοτήθηκε και κατασκευάστηκε με δαπάνες του Δήμου Γλυφάδας και με τον Όμιλο Επιχειρήσεων Πολίτη να στηρίζει έμπρακτα την συγκεκριμένη πρωτοβουλία.

Από την Δευτέρα 5 Νοεμβρίου το νέο κοιμητήριο της πόλης ξεκίνησε να λειτουργεί – με τα θυρανοίξια του Ιερού Ναού, δωρεά του Θανάση Μαρτίνου – σε έκταση που παραχωρήθηκε με ειδικό νόμο από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Ο χώρος του κοιμητηρίου ξεκινά ένα χιλιόμετρο πάνω από το τελευταίο σπίτι στην περιοχή της Τερψιθέας, βρίσκεται ακριβώς δίπλα στην στρατιωτική βάση ΕΤΗΜ και σε τμήμα της έκτασης δημιουργήθηκε για πρώτη φορά στη χώρα μας στρατιωτικό κοιμητήριο.

Στο σημείο δεσπόζει ειδικό μνημείο-κατασκευή πάνω στην οποία φιλοξενούνται τα 770 ονόματα των ηρωικά πεσόντων της Πολεμικής Αεροπορίας από την ίδρυση της πριν τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο μέχρι και σήμερα.

Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Πολίτη – Politis Group – αποτελώντας αρωγό σε κάθε προσπάθεια που στόχο έχει να εξυπηρετήσει τους πολίτες και να τιμήσει ανθρώπους που έχουν προσφέρει στην πατρίδα μας και σε άψογη συνεργασία με τον Δήμο Γλυφάδας και τον Δήμαρχο κ. Γιώργο Παπανικολάου, δώρισε την αψίδα με τα ονόματα των πεσόντων με την υπόσχεση να μείνουν αθάνατοι στη συνείδηση όλων και την ελπίδα πως ο κατάλογος αυτών δεν θα μεγαλώσει.

Η συνεργασία με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας με σκοπό την σωστή και τιμητική κατασκευή του συγκεκριμένου έργου ήταν υποδειγματική.

Δείτε ακόμα

Δωρεάν Τεστ Παπανικολάου στο Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης

Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου – Η εξέταση γίνεται μόνο μετά από προγραμματισμένο ραντεβού – Για πληροφορίες …