Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Την ήττα γνώρισε ο Ολυμπιακός από την Τότεναμ με σκόρ 4-2 για την 5η αγωνιστική του UEFA Champions League

Η ομάδα του Ολυμπιακού γνώρισε την ήττα από την Τότεναμ με 4-2 και την τελευταία αγωνιστική θα διεκδικήσει την πρόκριση του στο Europa League. Για να το πετύχει θα πρέπει να νικήσει τον Ερυθρό Αστέρα στο Καραϊσκάκη. Ο Θρύλος προηγήθηκε με 2-0, χάρη στα τέρματα των Ελ Αραμπί (8′) και Σεμέδο (19′), αλλά οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και με τους Alli (45+) Kane (50′, 77′), Aurier (73′) πήραν τη νίκη και το εισιτήριο για τους «16» του UEFA Champions League.
Ο κ. Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε τον Ολυμπιακό με τους Σα τερματοφύλακα και τους Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Μεριά, Τσιμίκα στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά. Γκιλιέρμε, Καμαρά και Μπουχαλάκης ήταν η τριάδα στο κέντρο και οι Ποντένσε, Μασούρας στα άκρα. Ο Ελ Αραμπί τοποθετήθηκε στην κορυφή της επίθεσης.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για την Ελληνική ομάδα , η οποία από τα πρώτα λεπτά έδειξε τις διαθέσεις της να επιτεθεί και να μην μείνει πίσω. Πέρασαν μόλις οκτώ λεπτά για να απειλήσει και παράλληλα να πάρει κεφάλι στο σκορ. Ο Ελ Αραμπί πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή και με αριστερό συρτό σουτ την έστειλε στη δεξιά γωνία του Gazzaniga.
Όπως ήταν φυσικό οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να βγουν μπροστά και στο 14′ ο Son με κεφαλιά «δοκίμασε» τα αντανακλαστικά του Σα, με τον Πορτογάλο γκολκίπερ να διώχνει εκπληκτικά. Παρόλη την πίεση που προσπάθησε να ασκήσει το σύνολο του Μουρίνιο, ο Θρύλος έβρισκε τρόπους για να βγει μπροστά. Μάλιστα πριν συμπληρωθεί το πρώτο 20λεπτο έφτασε στην επίτευξη και δεύτερου τέρματος. Ο Μασούρας εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά, ο Γκιλιέρμε με τακουνάκι έφερε την «στρογγυλή θεά» στο δεύτερο δοκάρι και εκεί ο Σεμέδο με προβολή την προώθησε στα δίχτυα για να γράψει το 0-2 στο 19′.
Ο Μουρίνιο πραγματοποίησε νωρίς την πρώτη του αλλαγή με τον Eriksen να μπαίνει στη θέση του Dier στο 29′. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει την τέλεια ανασταλτική λειτουργία και επιθετικά να βγαίνει μπροστά με υπομονή. Στο 31′ «πάγωσε» για λίγα δευτερόλεπτα το εντυπωσιακό Tottenham Hotspur Stadium, καθώς η μπάλα από το σουτ του πέρασε ξυστά από το δεξί δοκάρι.
Στο 41′ η Τότεναμ είχε τη δεύτερη τελική της στο ματς με τον Kane να μην βρίσκει εστία για λίγα εκατοστά από εκτέλεση φάουλ. Στη μοναδική ευκαιρία της σε ροή αγώνα, η αγγλική ομάδα έφτασε και στο γκολ. Ο Aurier έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Μεριά βρήκε αέρα αντί για μπάλα και ο Dele Alli μπροστά από την εστία με κοντινό πλασέ έκανε το 1-2 στις καθυστερήσεις.
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να έχουν ευκαιρία στο 48′ με τον Sánchez, ενώ λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο Ελ Αραμπί για λίγα εκατοστά δεν μπόρεσε να έρθει σε επαφή με την «στρογγυλή θεά» για να την στείλει στα αντίπαλα δίχτυα. Αυτό το έκανε ο Kane στο 50′ με πλασέ, ύστερα από γύρισμα του Moura από τα δεξιά, σε μία φάση που ξεκίνησε από ένα φάουλ που δεν δόθηκε στον Τσιμίκα.
Στο 61′ η Τότεναμ πραγματοποίησε και δεύτερη αλλαγή με τον Sissoko να μπαίνει αντί του Moura. Στο 68′ ο Μπουχαλάκης ανέτρεψε τον Dele Alli πριν μπει στην περιοχή και βγει απέναντι από τον Σα, με τον Eriksen να μην βρίσκει στόχο στο φάουλ που εκτέλεσε. Στο 73′ ο Aurier με βολέ στην κίνηση από τα δεξιά της περιοχής έκανε το 3-2 για την ομάδα του.
Αμέσως μετά το γκολ ο Μαρτίνς έριξε στον αγώνα τον Βαλμπουενά, ο οποίος πήρε τη θέση του Μπουχαλάκη. Την ώρα που ο τεχνικός του Ολυμπιακού ετοιμαζόταν για τη δεύτερη του αλλαγή (Ραντζέλοβιτς αντί Ποντένσε), ο Kane με κεφαλιά έκανε το 4-2 στο 77′.

Δείτε ακόμα

«Χρυσός» στη Μελβούρνη ο Πετρούνιας – Όλο και πιο κοντά οι Ολυμπιακοί Αγώνες!

Σπουδαίος Λευτέρης Πετρούνιας! Ο Έλληνας πρωταθλητής των κρίκων κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο …