Σάββατο , 20 Απριλίου 2024

Συνάντηση Τσίπρα – Καμμένου για να πέσουν οι τόνοι μετά την κόντρα ΑΝΕΛ – Κοτζιά

Μια συνάντηση με τη δική της ξεχωριστή σημασία είχαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος. Μια συνάντηση που έγινε μετά την κόντρα του συγκυβερνώντος κόμματος με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά για τη Συμφωνία των Πρεσπών και είχε έναν και μοναδικό στόχο: να πέσουν οι τόνοι.

Οι πληροφορίες για συνάντηση ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον κυβερνητικό του εταίρο μετά την κόντρα των ΑΝΕΛ με τον Νίκο Κοτζιά «κυκλοφορούσε» τις τελευταίες ώρες. Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος τα είπαν, επιβεβαιώθηκε από κυβερνητικές πηγές. Το ραντεβού έγινε την Παρασκευή (21.09.2018) προκειμένου να πέσουν οι τόνοι και η κυβέρνηση να επικεντρωθεί σε αυτό που έχει τώρα μπροστά της, την οικονομία και όχι τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο «πόλεμος» Κοτζιά – ΑΝΕΛ και… το πρόβλημα του Μητσοτάκη

Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος, κατά με τις ίδιες πηγές, συμφώνησαν να επανέλθουν στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών τον ερχόμενο Μάρτιο και να μην αφήσουν σε καμία περίπτωση να γίνει ανασταλτικός παράγοντας στο κυβερνητικό έργο.

Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί πως ίσως οι εξελίξεις τους προλάβουν. Αφενός γιατί το δημοψήφισμα στην πΓΔΜ είναι προγραμματισμένο για τις 30 Σεπτεμβρίου και αν οι Σκοπιανοί ψηφίσουν «ναι» στην αλλαγή Συντάγματος και ονόματος, οι εξελίξεις θα «τρέξουν» και αφετέρου ο υπουργός Εξωτερικών μόλις μια μέρα πριν το τετ α τετ είχε τοποθετήσει την ψήφιση της Συμφωνίας από την ελληνική Βουλή στο τέλος Ιανουαρίου.

Από εκεί και πέρα, Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος συμφώνησαν, σύμφωνα πάντα με τις κυβερνητικές πηγές, ότι αυτή τη στιγμή, αυτό που είναι πιο αναγκαίο από ποτέ για τη χώρα, είναι η ενότητα και η πολιτική σταθερότητα, καθώς βρισκόμαστε στην πρώτη φάση από την καθαρή έξοδο από τα μνημόνια.

Στο πλαίσιο αυτό συμφώνησαν πως κοινός και αδιαμφισβήτητος στόχος αυτή τη στιγμή είναι η ενίσχυση της αναπτυξιακής δυναμικής της ελληνικής οικονομίας, με την παράλληλη ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και την ελάφρυνση των χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων, η άμεση υλοποίηση των μέτρων ελάφρυνσης που εξαγγέλθηκαν στη ΔΕΘ και η θεσμική θωράκιση του κράτους απέναντι σε φαινόμενα διαφθοράς και διαπλοκής.

Η κόντρα

Όλα ξεκίνησαν όταν κατά τη διάρκεια των δηλώσεων μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, Χάικο Μάας, την Πέμπτη (20.09.2018) ο Νίκος Κοτζιάς αναφέρθηκε στην ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή. Εκτίμησε πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα στην ψήφισή της καθώς εκτός των ψήφων από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, θα την ψηφίσουν Το Ποτάμι κι άλλοι, μεμονωμένοι βουλευτές.

Η αναφορά αυτή εξόργισε τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Αρχικά βγήκε ανακοίνωση από το κόμμα κατά του Νίκου Κοτζιά, όπου τονιζόταν το γεγονός πως δεν έχει εκλεγεί ενώ ακολούθησαν και οι δηλώσεις του εκπροσώπου του κόμματος Θόδωρου Τουσουνίδη το πρωί της Παρασκευής στον ΑΝΤ1, όπου κάλεσε τον υπουργό Εξωτερικών να είναι πιο προσεκτικός στις δηλώσεις του και να θυμάται πως… είναι υπουργός χάρη στους ΑΝΕΛ. Μια αναφορά που εξόργισε τον κ. Κοτζιά, ο οποίος απάντησε μέσω κύκλων.

Κάπως έτσι, Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος ανέλαβαν να… σβήσουν τις φωτιές που άναψαν!

Δείτε ακόμα

Αλ. Τσίπρας για γεγονότα στις ΗΠΑ: Οι εχθροί της Δημοκρατίας θα ηττηθούν

Για εικόνες ντροπής ακροδεξιάς βίας κάνει λόγο με ανάρτησή του στο twitter ο πρόεδρος του …