Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024

Συνάντηση του Δημάρχου Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέα Ευθυμίου, με τον επικεφαλής της Ακαδημαϊκής Πρωτοβουλίας ΟΗΕ Πρέσβη κ. Ramu Damodaran

Συνάντηση του Δημάρχου Μοσχάτου – Ταύρου, Ανδρέα Ευθυμίου, στο Δημαρχείο της πόλης με τον επικεφαλής της Ακαδημαϊκής Πρωτοβουλίας του ΟΗΕ Πρέσβη, κ. Ramu Damodaran, τον συντονιστή του Ακαδημαϊκού Κόμβου του ΟΗΕ για τον 7ο Στόχο Βιώσιμης Ανάπτυξης (UNAI Hub SDG7) καθ. Δημητρή Μαυράκη, τον επιστημονικό συνεργάτη και μέλος της UNAI SDG7 Society, κ. Ιωάννη Ντρούκα και τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου, κ. Μανώλη Αντωνάκο.

Στη διάρκεια της συνάντησης τέθηκε από τον Δήμαρχο Μοσχάτου – Ταύρου, Ανδρέα Ευθυμίου, η δυνατότητα προσέλκυσης επενδύσεων για θέματα βιώσιμης αντιμετώπισης της «Ενεργειακής ένδειας» σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες του Δήμου μας και η διασύνδεσή της με παρόμοιες προσπάθειες σε Εθνική και Διεθνή Κλίμακα.

Επί πλέον ο Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου ανακοίνωσε την πρόθεση του, σε συνεργασία με το UNAI Hub SDG7 να προκηρύξει διαγωνισμό νεολαίας για θέματα του SDG7 με την προοπτική επέκτασης του σε εθνική και διεθνή κλίμακα.

Επίσης, επισήμανε ότι η αρχική χρηματοδότηση των προτεινόμενων δράσεων θα επιτρέψει την προσέλκυση πολλαπλάσιων ιδιωτικών επενδύσεων και ότι σε αυτή την προσπάθεια του ελπίζει ότι θα έχει την συνδρομή της Περιφέρειας της Αττικής, ιδιωτών χορηγών και των όμορων Δήμων.

Στη συνάντηση εξετάσθηκε και η προοπτική συμμετοχής του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου σε προτεινόμενες από το UNAI Hub SDG7 Διεθνείς Συνεργατικές Πρωτοβουλίες (International Cooperative Initiatives) στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της UNFCCC.

Στη συνάντηση, ο Πρέσβης κ. Ramu Damodaran, αναφέρθηκε στην έκκληση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Antonio Guterres, προς τους απλούς ανθρώπους και τους επιμέρους λήπτες αποφάσεων, για την ανάγκη επιτάχυνσης των οικονομικών δραστηριοτήτων που σχετίζονται με την αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής. Τέλος, ο κ. Ramu Damodaran, υπογράμμισε το σημαντικό δυναμικό της Ακαδημαϊκής Κοινότητας στην προώθηση των σχετικών δράσεων του UNAI Hub SDG7, εξέφρασε δε την υποστήριξη του στις προσπάθειες του καθ. κ. Δημήτρη Μαυράκη, για την υλοποίηση των σχετικών πρωτοβουλιών του, στο πλαίσιο του προτεινόμενου «Δομημένου Πολιτικού Διαλόγου».

Δείτε ακόμα

Υποχρεωτική συνεπιμέλεια, η ανακοίνωση της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Αγίου Δημητρίου

Η κυβέρνηση προωθεί μια σημαντική ανατροπή στο οικογενειακό δίκαιο, προβάλλοντας ως αιτιολογική βάση μεταξύ άλλων …