Πέμπτη , 25 Απριλίου 2024

Στο Bolivar διασκεδάζει η δημοτική αρχή Αλίμου και ας φωνάζουν οι κάτοικοι πως η επιχείρηση ηχορυπαίνει!!!

Η ηχορύπανση έχει καταντήσει μάστιγα για τους κατοίκους στον δήμο του Αλίμου και υποβαθµίζει σημαντικά την ποιότητα ζωής τους. Οι διαµαρτυρίες των πολιτών για τα κέντρα διασκέδασης που ξεφυτρώνουν παντού, δίπλα στα σπίτια τους, στις εισόδους των πολυκατοικιών, στην πόλη και κατά μήκος της παραλιακής είναι επαναλαµβανόµενες, αν και η Δημοτική Αρχή παραμένει ασυγκίνητη!

Παρά τις καθημερινές καταγγελίες, ο Δήμαρχος, εξακολουθεί να καθησυχάζει προφορικά τους πολίτες με αοριστίες και εξακολουθεί να αψηφά τη βλάβη της δημόσιας υγεία από την ηχορύπανση, χωρίς να λαμβάνει σοβαρά υπόψιν του, τους πολίτες που τα τελευταία χρόνια έχουν χάσει κυριολεκτικά τον ύπνο τους.

Μάλιστα, σ’ ένα απ΄ αυτά τα καταστήματα, όπου κατά το παρελθόν έχει παρατηρηθεί πως η μουσική ξεπερνάει κατά πολύ τα προβλεπόμενα ντεσιμπέλ, εντοπίσαμε και τη δραστήρια αντιδήμαρχο Αλίμου, κ. Αναστασία Σιμητροπούλου, να διασκεδάζει με μια φίλη της.

Φυσικά και η κριτική μας απέναντι στην εν λόγω κυρία δεν έγκειται στο αν κάποιος έχει ή όχι το δικαίωμα στη δισκέδαση, αλλά το μέρος όπου επλέγει να διασκεδάσει! Πόσο μάλιστα όταν η επιχείρηση αυτή ενοχλεί τους πολίτες και δεν τους αφήνει να ηρεμήσουν τις μεταμεσονύχτιες κυρίως ώρες.

Αξίζει να σημιωθεί πως όταν διαπιστώνεται ηχορύπανση, παραβιάζονται οι προϋποθέσεις χορήγησης των αδειών λειτουργίας και µουσικής του καταστήµατος που εκδίδει ο δήμος. Το ισχύον νοµοθετικό πλαίσιο προβλέπει γενικά τη δυνατότητα ανάκλησης της άδειας λειτουργίας ΚΥΕ. Ωστόσο, πριν την οριστική ανάκλυση το κατάστηματα σφραγίζεται για κάποιες ημέρες από την αρμόδια υπηρεσία του δήμου.

Άραγε, έχει ανακλυθεί ποτέ η άδεια λειτουργίας της επίχειρησης που παραβιάζει κατάφορα τους όρους από τη δημοτική αρχή και αν ναι, να μας πουν πότε!

Και κάτι τελευταίο… Τις έπιμαχες ημέρες, όπου διαπιστώνεται η παράβαση, η δημοτική αρχή έχει προχωρήσει στη σφράγιση του καταστήματος… ή περιμένει να έρθουν τα Χριστούγεννα…;;;

Πόσο έχει κοστολογήσει τον ύπνο των πολιτών η Δημοτική Αρχή του Αλίμου; Ποιο τίμημα πρέπει να πληρώσουν για να μπορούν να κοιμούνται ανενόχλητοι στα σπίτια τους χωρίς να είναι όμηροι στα χέρια μερικών καταστημάτων;;;

Η ηθική βλάβη την οποία έχουν υποστεί είναι ανυπολόγιστη. Η περιουσία τους έχει υποβαθμιστεί, καθώς όχι μόνο αδυνατούν να ζήσουν στην κατοικία τους, αλλά πλέον είναι αδύνατο να εξευρεθεί και ενοικιαστής, ο οποίος θα δεχτεί να μείνει στην περιοχή κάτω από τέτοιες συνθήκες.

Η υγεία τους έχει υποστεί σοβαρή βλάβη από την έκθεση σε παρατεταμένη ηχορύπανση, σε εκκωφαντικούς θορύβους, την αϋπνία και τους στρεσογόνους παράγοντες.

Δείτε ακόμα

Tην Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, ανάβει το «Δέντρο της Αγάπης», στο Παλαιό Φάληρο

Tην Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, στις 19:00 θα ανάψει το μεγάλο Χριστουγεννιάτικο «Δέντρο της Αγάπης» , …