Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Στο κέντρο επιχειρήσεων της πυροσβεστικής ο Τσίπρας

Στο κέντρο επιχειρήσεων της πυροσβεστικής μετέβη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, λίγο μετά τις 23:30 ο οποίος επέστρεψε εσπευσμένα στην Ελλάδα, από τη Βοσνία – Ερζεγοβίνη, λόγω των εξελίξεων με τα πύρινα μέτωπα στην Αττική.

Τον πρωθυπουργό υποδέχθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του πολίτη Νίκος Τόσκας και ο αρχηγός του πυροσβεστικού σώματος και ακολούθως ανέβηκαν για ενημέρωση.

Στην σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής συντονίζουν το έργο της κατάσβεσης οι Πάνος Σκουρλέτης και Νίκος Τόσκας, καθώς και οι Παύλος Πολάκης, Σωκράτης Φάμελλος και Χρήστος Σπίρτζης μαζί με την περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου και τον γγ Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη Καπάκη.

Παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη σύσκεψη σε επίπεδο γραμματέων των αντίστοιχων υπουργείων.

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν παρέμεινε για το υπόλοιπο πρόγραμμα και τη βράβευσή του στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, λόγω των εξελίξεων στη χώρα μας.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός από τη Βοσνία εξέφρασε τον προβληματισμό του, για τα παράλληλα πύρινα μέτωπα που ξέσπασαν στην Αττική τη Δευτέρα.

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι ενημερώθηκε μόλις προσγειώθηκε στο Μόσταρ, της Βοσνίας- Ερζεγοβίνης «ότι είναι σε εξέλιξη μια πολύ δύσκολη κατάσταση στην Αττική, με τρία παράλληλα πύρινα μέτωπα».

Σημείωσε ότι είναι σε διαρκή επικοινωνία με τους αρμόδιους υπουργούς και πρόσθεσε ότι επιχειρούν όλες οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

«Θέλω να πιστεύω ότι παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες θα καταφέρουμε να κάνουμε ό,τι ανθρωπίνως δυνατό για να τεθούν υπό έλεγχο τα μέτωπα της φωτιάς», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός, αλλά πρόσθεσε «Με προβληματίζουν οι παράλληλες εστίες, τόσο ανατολικά όσο και δυτικά της Αττικής».

Εσπευσμένα επέστρεψε και ο ΠτΔ

Και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος επέστρεψε σήμερα εσπευσμένα από την Μονεμβάσια λόγω των τελευταίων εξελίξεων με τις καταστροφικές σημερινές πυρκαγιές .

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ –ΜΠΕ ο κ. Παυλόπουλος καθόλη τη διάρκεια της επιστροφής ήταν σε συνεχή τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα που βρίσκονταν στο Μόσταρ της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης και με την αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα.

Δείτε ακόμα

Δωρεάν Τεστ Παπανικολάου στο Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης

Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου – Η εξέταση γίνεται μόνο μετά από προγραμματισμένο ραντεβού – Για πληροφορίες …