Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Στις Βρυξέλλες για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Πόλεων και Περιφερειών η Δήμαρχος και ο Γενικός Γραμματέας.

Στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Πόλεων και Περιφερειών που διεξάχθηκε την εβδομάδα 7-11 Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες, συμμετείχαν η Δήμαρχος Μαρία Ανδρούτσου και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, Ηλίας Σαββάκης.

Στο πλαίσιο των συνεδριάσεων η Δήμαρχος και ο Γενικός Γραμματέας, δέχτηκαν την τιμητική πρόσκληση να παρουσιάσουν τη δράση του Δήμου, στα θέματα της πρόληψης των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

Η συμμετοχή στη συνεδρίαση έγινε με αφορμή την εμπλοκή του Δήμου Αγίου Δημητρίου στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα BEACON που αφορά στην ευρωπαϊκή διαδημοτική συνεργασία στα θέματα της κλιματικής αλλαγής μέσω της ανταλλαγής γνώσεων, τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών.

Η Δήμαρχος αφού παρουσίασε στους παρευρισκόμενους βασικά στοιχεία του Δήμου, έκανε μια σύντομη αναφορά στις δράσεις που υλοποιεί ο Δήμος για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και την προστασία του αστικού περιβάλλοντος, μέσα από τις επίσημες δεσμεύσεις του Συμφώνου των Δημάρχων, τους 17 Στόχους για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και τις 10 αρχές του Οικουμενικού Συμφώνου του ΟΗΕ.

Στο διάλογο που ακολούθησε ο Γενικός Γραμματέας κλήθηκε να απαντήσει στα ερωτήματα του κοινού σχετικά με την εφαρμογή των καλών πρακτικών για την κλιματική αλλαγή άλλων ευρωπαϊκών Δήμων και κατά πόσο είναι εφικτή σε μια πόλη της Ελλάδας, αλλά και σχετικά με τον Απολογισμό Βιώσιμης Ανάπτυξης που ολοκλήρωσε ο Δήμος Αγίου Δημητρίου για 2η φορά, παραμένοντας η μοναδική πόλη στην Ελλάδα που υλοποιεί τέτοια πρωτοβουλία.

Η δήμαρχος και ο Γενικός Γραμματέας συμμετείχαν σε συνάντηση εργασίας, με πρωτοβουλία του προέδρου της ΠΕΔΑ Γιώργου Ιωακειμίδη, Ελλήνων Δημάρχων, όπου συζητήθηκαν οι ευκαιρίες, οι προκλήσεις και οι δυνατότητες των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων. Στην εν λόγω συνάντηση έγινε μια ενημέρωση και εκτίμηση των δεδομένων, τόσο για την ανάγκη να στηριχθούν οι νέοι δήμαρχοι αλλά και να υπάρχει μια κοινή πολιτική η οποία θα δώσει την απαιτούμενη δυναμική διεκδίκησης, στην ελληνική παρουσία στα ευρωπαϊκά «σαλόνια».

Ακόμη, στο πλαίσιο της διοργάνωσης, συμμετείχαν μαζί με Έλληνες Δημάρχους και τον πρόεδρο της ΠΕΔΑ, Γιώργο Ιωακειμίδη, σε συζήτηση με θέμα «Πολιτική συνοχής για μια πιο κοινωνική Ευρώπη: Περιφέρειες και πόλεις για όλους».
Τέλος, η Δήμαρχος είχε τη ευκαιρία να κάνει μια σύντομη συνάντηση με την Ελληνίδα Ευρωβουλευτή της Γαλλίας με το κόμμα του Εμμανουέλ Μακρόν, κ. Χρυσούλα Ζαχαροπούλου.

Δείτε ακόμα

Νέα Σεμινάρια Γονέων Παιδιών Προσχολικής Ηλικίας από το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων ΗΛΙΟΣ

Τα σεμινάρια ξεκινάνε την Τρίτη 07 Νοεμβρίου 2023 και απευθύνονται στους γονείς παιδιών των παιδικών …