Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Στην πτέρυγα της 17Ν, στον Κορυδαλλό, ο Γ. Παπαντωνίου – Μαζί με άλλες κρατούμενες η σύζυγός του (video)

Στις 14:15 ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου έφτασαν με κλούβα της ΕΛ.ΑΣ. στις φυλακές Κορυδαλλού και οδηγήθηκαν στα κελιά τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην υπουργός Εθνικής Αμυνας οδηγήθηκε στην πτέρυγα όπου κρατούνται τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη, αλλά θα είναι μόνος του στο κελί.

Η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου μεταφέρθηκε στο τμήμα Γυναικών και στο κελί δεν θα είναι μόνη της, αλλά και με άλλες γυναίκες.

Το σκεπτικό της προφυλάκισης

Τρεις είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, οι λόγοι που ανακριτές και εισαγγελέας διέταξαν την προσωρινή κράτηση του Γιάννου Παπαντωνίου και της συζύγου του Σταυρούλας Κουράκου.

Ειδικότερα, κρίθηκε ότι:

Είναι ύποπτοι φυγής στο εξωτερικό, καθώς έχουν άδεια παραμονής στην Ελβετία και μισθωμένη κατοικία εκεί.
Είναι ύποπτοι τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων, ακόμη κι αν ο Γιάννος Παπαντωνίου δεν έχει πια κρατικό αξίωμα. Με δυο λόγια, πιθανολογείται ότι αν παραμείνουν ελεύθεροι θα συνεχίσουν το -κατά το κατηγορητήριο- ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
Δεν συναίνεσαν στην άρση του τραπεζικού απορρήτου ή όταν συναίνεσαν, στη συνέχεια την αμφισβήτησαν.
Με εμφανή εκνευρισμό ο Γιάννος Παπαντωνίου βγήκε από το γραφείο ανακριτή και εισαγγελέα αργά το βράδυ της Τρίτης. Φορώντας ένα λευκό πουκάμισο και γραβάτα, ο πρώην υπουργός είχε πάρει τον δρόμο για την φυλακή. Στα χέρια του φορούσε χειροπέδες και τις είχε καλύψει με το σακάκι του. Το ίδιο και η σύζυγός του, Σταυρούλα Κουράκου. Σκεφτική και με το βλέμμα κατεβασμένο με ένα μαντήλι να καλύπτει τις χειροπέδες που κι εκείνη φορούσε κατευθυνόταν στην κλούβα της αστυνομίας προκειμένου να διανυκτερεύσουν και οι δυο στο μεταγωγών.

Πως πέρασε τη νύχτα στο κρατητήριο το ζεύγος Παπαντωνίου

Ο Γιάννος Παπαντωνίου και Σταυρούλα Κουράκου ήταν σε κατάσταση σοκ μην μπορώντας να πιστέψουν όλα όσα είχαν συμβεί. Αρχικά έμειναν σε ένα γραφείο και σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες η ψυχολογική τους κατάσταση ήταν πολύ άσχημη.

Στην συνέχεια μεταφέρθηκαν σε διαφορετικά κελιά. Αξίζει να σημειωθεί ότι εξαιτίας της άσχημης ψυχολογικής κατάστασης και των δυο υπήρχε μόνιμα αστυνομικός έξω από τα κελιά τους για να τους ελέγχει ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, την Σταυρούλα Κουράκου επισκέφθηκε ο αδερφός της και οι στιγμές που εκτυλίχθηκαν ήταν πολύ συγκινητικές.

Η δημοσιογράφος Μαίρη Μπενέα συνομίλησε στη μια τα ξημερώματα με τον Γιάννο Παπαντωνίου και όπως αποκάλυψε στην εκπομπή Μαζί σου της Τατιάνας Στεφανίδου τα πρώτα του λόγια ήταν: «Ήρθε η καταστροφή». «Ήταν σαν να είχε σκοτωθεί κάποιος δικός του σε τροχαίο», είπε χαρακτηριστικά. Και πρόσθεσε ότι ο πρώην υπουργός της είπε: «Μας ξεγέλασε το στυλ της ανακρίτριας. Ήταν τόσο ευγενική, τόσο καλή. Φάνηκαν ότι πείστηκαν από τις απολογίες μας και από τα στοιχεία που δώσαμε. Τόσο πολύ που νομίζαμε ότι δεν θα προφυλακιστούμε».

Δείτε ακόμα

Αλ. Τσίπρας για γεγονότα στις ΗΠΑ: Οι εχθροί της Δημοκρατίας θα ηττηθούν

Για εικόνες ντροπής ακροδεξιάς βίας κάνει λόγο με ανάρτησή του στο twitter ο πρόεδρος του …