Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024

Σπανάκης: Το νέο φορολογικό στηρίζει την οικογένεια και την επιχειρηματικότητα

«Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, στηρίζει την οικογένεια και την υγιή επιχειρηματικότητα μέσα από συγκεκριμένα μέτρα και είναι μέρος μιας γενναίας φορολογικής μεταρρύθμισης που θα οδηγήσει την Ελλάδα στο αύριο», επισήμανε μεταξύ άλλων ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Β3’ Νοτίου Τομέα Αθήνας, Βασίλης-Πέτρος Σπανάκης, μιλώντας στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για το νομοσχέδιο «Φορολογική μεταρρύθμιση με αναπτυξιακή διάσταση για την Ελλάδα του αύριο».

«Υπάρχει κάποιος που να διαφωνεί ότι το φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο εξετάζουμε και συζητάμε, είναι 100% προς θετική κατεύθυνση; Το να διαφωνήσετε για να διαφωνήσετε, ανήκει στις πολιτικές πρακτικές προηγούμενων δεκαετιών. Σήμερα όμως βρισκόμαστε στο 2019. Σε μια Ελλάδα που έχει περάσει μια 10ετή κρίση, οι φορολογούμενοι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι έχουν χτυπηθεί αλύπητα» είπε ο κ. Σπανάκης και απευθυνόμενος στους Βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης συμπλήρωσε: «Αφήσετε επιτέλους τις προχειρότητες και τους λαϊκισμούς και παραδεχτείτε ότι δεν είχατε ξεκάθαρη ατζέντα στη φορολογική πολιτική σας. Αυτή είναι μία από τις βασικές διαφορές μας. Εμείς ξέρουμε πού βαδίζουμε. Η Κυβέρνησή μας, η ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, έχει ξεκάθαρη ατζέντα. Είχαμε ξεκάθαρο οικονομικό πρόγραμμα προεκλογικά και αυτό ακριβώς το πρόγραμμα εφαρμόζουμε. Το καλοκαίρι, με το πρώτο φορολογικό νομοσχέδιο, φέραμε τις 120 δόσεις, στις οποίες εσείς είχατε ξεχάσει να συμπεριλάβετε τα νομικά πρόσωπα. Μειώσαμε τον ΕΝΦΙΑ για όλες τις περιουσίες και κυρίως για τις χαμηλές και ως προς το θέμα αυτό, σταματήστε να λαϊκίζετε και να κινδυνολογείτε. Η πραγματικότητα είναι ότι η έκπτωση του ΕΝΦΙΑ έφτασε στο 30%, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ αύξησε τις αντικειμενικές αξίες ακόμη και στις λαϊκές περιοχές, σε ποσοστά που έφτασαν ακόμη και στο 48%».

Στη συνέχεια της τοποθέτησής του ο κ. Σπανάκης τόνισε ότι «το δεύτερο φορολογικό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, στηρίζει την οικογένεια και την υγιή επιχειρηματικότητα. Για τις οικογένειες, αυξάνουμε το αφορολόγητο κατά 1000 ευρώ, δίνουμε 2000 ευρώ για τη γέννηση κάθε νέου τέκνου, φέρνουμε φοροελαφρύνσεις για όλα τα εισοδήματα, κυρίως τα χαμηλά και τα μεσαία. Οι συνταξιούχοι, οι μισθωτοί, οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα διαπιστώσουν όταν θα λάβουν τα μηνιαία εκκαθαριστικά τους από τον Φεβρουάριο και μετά, ότι στη στήλη παρακράτηση τα ποσά θα είναι μικρότερα, συνεπώς το καθαρό εισόδημά τους θα είναι υψηλότερο».

Με ιδιαίτερα αιχμηρό λόγο ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, σχολίασε και την αρνητική στάση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην επιχειρηματικότητα, λέγοντας μεταξύ άλλων:

« Εμείς στηρίζουμε τις επιχειρήσεις γιατί δε θεωρούμε κακό να αναπτύσσονται, δε θεωρούμε κακό να έρχονται επενδύσεις στη χώρα, δεν θεωρούμε κακό να δώσουμε φορολογικά κίνητρα στις επιχειρήσεις ώστε να ενισχύσουν τους εργαζομένους. Μειώνουμε τη φορολογία εισοδήματος των επιχειρήσεων και θα τη μειώσουμε κι άλλο. Επιτέλους, μπορείτε να μου πείτε ποια οικονομική θεωρία λέει ότι είναι κακό να μειώνεις τους φορολογικούς συντελεστές; Εμείς φέρνουμε την ανάπτυξη της οικονομίας μέσα από συγκεκριμένα μέτρα, προσελκύουμε επενδύσεις, αποκαθιστούμε το κλίμα εμπιστοσύνης, επαναφέρουμε στο λεξιλόγιο την έννοια “αξιοπιστία της Ελληνικής οικονομίας”. Με την κυβέρνησή μας μπορεί πλέον ο κάθε επενδυτής, Έλληνας και ξένος, να είναι σίγουρος ότι η Ελλάδα θα έχει μια σταθερή φορολογική πολιτική για τα επόμενα χρόνια».

Ο κ. Σπανάκης στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε και στο θέμα των δημόσιων υπηρεσιών, τονίζοντας ότι θεωρεί αναγκαίο η φορολογική μεταρρύθμιση να εμπεριέχει και την αναβάθμιση της Δημόσιας Διοίκησης:

«Θέλω σας ρωτήσω κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, είστε ευχαριστημένοι με την κατάσταση που επικρατεί στις δημόσιες οικονομικές υπηρεσίες, στις Δ.Ο.Υ και στα Τελωνεία; Είναι άδικο να κατηγορούνται δημόσιοι υπάλληλοι για την εξυπηρέτηση των πολιτών, όταν σε εφορίες Β’ τάξεως ένας υπάλληλος δουλεύει για τέσσερις. Αυτή είναι η πραγματικότητα! Απαξιώσατε σκοπίμως τις δημόσιες υπηρεσίες για να έρθετε και να τις κλείσετε», είπε και εξήγησε ότι αυτός είναι ο λόγος που αποφάσισε να καταθέσει Ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Εσωτερικών με θέμα την παραμονή και την αναβάθμιση της Δ.Ο.Υ Παλαιού Φαλήρου. «Ξέρετε πού φτάσατε τη Δημόσια Διοίκηση κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ; Ο κάτοικος του Παλαιού Φαλήρου ή του Αλίμου, εάν δεν μπορεί να κάνει ηλεκτρονικά μια ρύθμιση, να πρέπει να πάει στη Γλυφάδα, ο κάτοικος της Νέας Σμύρνης να πάει στην Καλλιθέα. Προχειρότητες και πειράματα! Αυτό κάνατε!».

Δείτε ακόμα

Αλ. Τσίπρας για γεγονότα στις ΗΠΑ: Οι εχθροί της Δημοκρατίας θα ηττηθούν

Για εικόνες ντροπής ακροδεξιάς βίας κάνει λόγο με ανάρτησή του στο twitter ο πρόεδρος του …