Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024

“Σκληρή” ατζέντα Σαμαρά για προσφυγικό, Πρέσπες και Τουρκία

Διαφορές σε κομβικούς άξονες της κυβερνητικής πολιτικής σε σχέση με τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, περιλάμβανε η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στο 13ο Συνέδριο.

Εμφανείς διαφορές σε κομβικούς άξονες της κυβερνητικής πολιτικής σε σχέση με τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, περιλάμβανε η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στο 13ο Συνέδριο.

Το σίγουρο είναι πάντως, υπογράμμιζαν οι ίδιες πηγές, ότι ο Αντώνης Σαμαράς έχει την αποδοχή μερίδας του κομματικού κοινού (χειροκροτήθηκε θερμά) που στηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά επιμένει σε πιο σκληρή γραμμή, έναντι της ήπιας και συναινετικής του αρχηγού της κυβέρνησης.

Ο πρώην πρωθυπουργός ήταν ιδιαίτερα σκληρός σε ότι αφορά το μεταναστευτικό, τη συμφωνία των Πρεσπών,  τα ελληνοτουρκικά, αλλά και την άφεση αμαρτιών που προωθεί το Μαξίμου απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ.

Για το μεταναστευτικό  επέμεινε  να μιλά για λαθρομετανάστες που κάνουν εισβολή στην χώρα μας.  Αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της δικής του διακυβέρνησης και μιλώντας για την Αμυγδαλέζα, ζήτησε κλειστά κέντρα κράτησης και επαναπροωθήσεις  με συνοπτικές διαδικασίες.  Εξέφρασε  την άποψη ότι η χώρα μας υφίσταται πλέον ένα άτυπο λαθρο- επικοισμό και ήταν έντονα επικριτικός κατά των ευρωπαίων εταίρων κάνοντας λόγο μιλώντας για «ευρω γραφειοκρατία» και «ανεύθυνους παρατηρητές». Τέλος έσπευσε να προσφέρει κάλυψη σε όσους αντιδρούν από τις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές λέγοντας ότι ούτε ρατσιστές είναι ούτε και ξενόφοβοι.

Για τη συμφωνία των Πρεσπών  ήταν αυστηρός  έναντι εκείνων που έχουν ρίξει τους τόνους .

«Κατανοώ αυτό που λέει ο Πρωθυπουργός: ότι δεν μπορούμε να αποδεσμευτούμε από τη Συμφωνία αυτή από τη μια μέρα στην άλλη, με το έτσι θέλω…

Όμως, δεν μπορούμε και να ωραιοποιούμε μια Συμφωνία
που εμείς οι ίδιοι την έχουμε καταγγείλει ως «επιζήμια» και «απαράδεκτη» δήλωσε υπονοώντας μεταξύ άλλων και την Ντόρα Μπακογιάννη που είχε πεί ότι  θα την  τιμήσει.

Ο πρώην πρωθυπουργός με σαφήνεια  εμφάνισε ως μοναδική διέξοδο την απεμπλοκή μας, χωρίς όμως να υποστούμε συνέπειες.   «Κι αυτό δεν είναι εύκολο, δεν γίνεται από τη μία μέρα στην άλλη – πάντως γίνεται. Γιατί πρόκειται για συμφωνία που δεν περπατάει, ούτε μέσα, ούτε έξω, ούτε στα Βαλκάνια, ούτε στην Ευρώπη» είπε.
Για τις σχέσεις μας με την Τουρκία  τάχθηκε υπέρ μιας πιο σκληρής πολιτικής έναντι της γειτονικής μας χώρας.  «Η επίκληση του Διεθνούς Δικαίου, από μόνη της, δεν αρκεί…

Και κινήσεις κατευνασμού, δεν ωφελούν» τόνισε.
Στράφηκε κατά όλων εκείνων που προωθούν τη Φιλανδοποίηση της Ελλάδας και εξέφρασε την  άποψη ότι την Ειρήνη την  εγγυάται μια ισχυρή και σεβαστή Ελλάδα. Όχι μια χώρα-κλωτσοσκούφι.

Σε ότι αφορά τις σχέσεις της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να υπάρξει μέτωπο συναίνεσης απέναντι στις ακρότητες και βέβαια  κάθε άλλο παρά φάνηκε να συμφωνεί με τη γραμμή που ακολουθεί το Μαξίμου έναντι των μεθοδεύσεων της προηγούμενης κυβέρνησης που είχε στόχο μεταξύ των άλλων και τον ίδιο.

« Όχι «συναίνεση» με όσους κατασκεύασαν σκευωρίες, που σήμερα σαν βόμβες γυρνάνε πάνω στα κεφάλια τους» είπε  και κατέστησε σαφές ότι  οσο «λαϊκισμός» είναι τα απίστευτα ψέματα του Τσίπρα, άλλο τόσο λαϊκιστές θα είχαμε γίνει κι εμείς, αν ξαφνικά δίναμε συγχωροχάρτι και κάναμε “συναίνεση” με τέτοιες ακρότητες» ζητώντας επί της ουσίας σκλήρυνση της στάσης της ΝΔ.

Φωτό: Ευρωκίνηση

Πηγή: http://www.thetoc.gr

Δείτε ακόμα

Tην Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, ανάβει το «Δέντρο της Αγάπης», στο Παλαιό Φάληρο

Tην Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, στις 19:00 θα ανάψει το μεγάλο Χριστουγεννιάτικο «Δέντρο της Αγάπης» , …