Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Σκηνές φαρ ουεστ στον Άλιμο – Συνελήφθησαν οι ληστές που έκλεψαν τον Λ. Πανταζή

Καταδίωξη και πυροβολισμοί στον Αλιμο με τους δύο Αλβανούς κακοποιούς που είχαν εισβάλει και στο σπίτι του γνωστού τραγουδιστή

Σκηνές από αστυνομική ταινία τα ξημερώματα της Παρασκευής τον Αλιμο, όπου αστυνομικοί της Ασφάλειας αντάλλαξαν πυροβολισμούς με δύο επικίνδυνους Αλβανούς κακοποιούς, οι οποίοι είχαν εισβάλει και στο σπίτι του Λευτέρη Πανταζή τον περασμένο Απρίλιο και, έπειτα από περιπετειώδη συμπλοκή, κατάφεραν να τους βάλουν χειροπέδες.

Λίγη ώρα πιο πριν οι αλλοδαποί είχαν ληστέψει μια μητέρα και τον γιο της μέσα στο διαμέρισμα της πολυκατοικίας τους και τους είχαν δέσει σε καρέκλες.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ληστειών της Ασφάλειας προσπαθούσαν εδώ και έναν χρόνο να βρουν πληροφορίες για το ληστρικό δίδυμο που έκανε ένοπλες εισβολές σε υποκαταστήματα του ΟΠΑΠ με on line παιχνίδια.

Πριν από περίπου έξι μήνες κατάφεραν να ανακαλύψουν την άκρη του νήματος που θα τους οδηγούσε στα ίχνη τους. Ετσι, άρχισαν να παρακολουθούν διακριτικά έναν ύποπτο που είχαν εντοπίσει και διαπίστωσαν ότι πήγαινε συχνά σε ερημικές και απόμερες τοποθεσίες της Αττικής, όπου ήταν αδύνατη η παρακολούθησή του. Στη συνέχεια έφευγε από εκεί με άλλο αυτοκίνητο έχοντας μαζί του και δεύτερο άτομο.

Τα ξημερώματα της Παρασκευής οι αστυνομικοί ακολουθούσαν κατά πόδας τον ύποπτο και, μόλις εκείνος μαζί με τον συνεργό του λήστεψαν μητέρα και γιο, επενέβησαν με τα όπλα στα χέρια.

Οι κακοποιοί αντέδρασαν και δεν δίστασαν να ανοίξουν πυρ εναντίον τους στην προσπάθειά τους να αποφύγουν τη σύλληψη, ενώ εμβόλισαν και ένα από τα υπηρεσιακά οχήματα. Ωστόσο, οι άνδρες της Ασφάλειας απάντησαν στα πυρά και κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τους δράστες.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι πρόκειται για τους δύο κακοποιούς που είχαν εισβάλει τον περασμένο Απρίλιο στη μονοκατοικία του γνωστού λαϊκού τραγουδιστή Λευτέρη Πανταζή, που έλειπε στο εξωτερικό για δουλειές μαζί με την οικογένειά του, και είχαν ακινητοποιήσει με την απειλή των όπλων τους τις δύο οικιακές βοηθούς. Οταν είχε γίνει γνωστή η ληστεία η «Espresso» είχε επικοινωνήσει με τον γνωστό αοιδό στην Ιταλία, όπου βρισκόταν.

«Απ’ ό,τι ενημερώθηκα, μπήκαν μέσα την ώρα που κοιμόντουσαν τα δύο κορίτσια, τους πήραν με απειλή όπλου 1.000 ευρώ και έφυγαν. Και τα ρολόγια μού πήραν. Κοσμήματα δεν μου πήραν, δεν είχα. Φοβήθηκα για τη ζωή των κοριτσιών. Δεν λειτούργησε ο συναγερμός, δεν ξέρω γιατί…» είχε δηλώσει τότε συγκλονισμένος.

Δείτε ακόμα

Υποχρεωτική συνεπιμέλεια, η ανακοίνωση της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Αγίου Δημητρίου

Η κυβέρνηση προωθεί μια σημαντική ανατροπή στο οικογενειακό δίκαιο, προβάλλοντας ως αιτιολογική βάση μεταξύ άλλων …