Σάββατο , 20 Απριλίου 2024

Σημαντική θετική εξέλιξη για δύο νέα έργα για την αθλητική κοινότητα του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου

Ένα θετικό βήμα για την υλοποίηση δύο πολύ σημαντικών νέων έργων για την αθλητική κοινότητα του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου πραγματοποιήθηκε, καθώς ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, διατύπωσε έγγραφη σύμφωνη γνώμη στο αίτημα του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου για την ένταξή τους στο Πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» του Υπουργείου Εσωτερικών.

Πρόκειται για την αντικατάσταση του τεχνητού χλοοτάπητα στο Δημοτικό γήπεδο Μοσχάτου και την κάλυψη του γηπέδου μπάσκετ στον χώρο των αθλητικών εγκαταστάσεων στο Μοσχάτο, μεταξύ του κλειστού γυμναστηρίου και του γηπέδου ποδοσφαίρου. Ο συνολικός προϋπολογισμός των δύο έργων ανέρχεται στα 577.200,00€ (πλέον 138.528,00€ ΦΠΑ).

Η διατύπωση θετικής γνώμης από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού αποτελεί βασική προϋπόθεση για την ένταξη των έργων αυτών στο πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ», ενώ θετική άποψη για το θέμα είχε εκφράσει και ο Υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, στην πρόσφατη συνάντησή του με τον Δήμαρχο Μοσχάτου – Ταύρου, Ανδρέα Ευθυμίου.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε για το θέμα τα εξής: «Συνεχίζουμε την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων της πόλης, προς όφελος εκατοντάδων παιδιών που αθλούνται. Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Λευτέρης Αυγενάκης, αποδεχόμενος το αίτημά μας, συμφώνησε στην ένταξη των έργων που σχεδιάζουμε να υλοποιήσουμε, αξιοποιώντας το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ». Η θετική του γνώμη αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την υλοποίησή τους. Το επόμενο διάστημα αναμένουμε την πράξη ένταξης στο πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» από το Υπουργείο Εσωτερικών. Με έργο τιμούμε την εμπιστοσύνη των πολιτών, στηρίζοντας την αθλητική κοινότητα του Δήμου μας».

Δείτε ακόμα

Υποχρεωτική συνεπιμέλεια, η ανακοίνωση της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Αγίου Δημητρίου

Η κυβέρνηση προωθεί μια σημαντική ανατροπή στο οικογενειακό δίκαιο, προβάλλοντας ως αιτιολογική βάση μεταξύ άλλων …