Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Πρώτη δύναμη, η Ενωμένη Αυτοδιοίκηση Αττικής στις εκλογές της Π.Ε.Δ.Αττικής

Νέος πρόεδρος θα εκλεγεί ο δήμαρχος Γαλατσίου, Γιώργος Μαρκόπουλος που πέρασε σε ψήφους τον δήμαρχο Βάρης –Βουλιαγμένης- Βούλας, Γιάννη Κωνσταντέλο.

Να θυμίσουμε ότι αρχικά οι δύο τους είχαν ανακοινώσει ξεχωριστές υποψηφιότητες. Με τη παρέμβαση της ηγεσίας του κόμματος της ΝΔ, αποφάσισαν να εκτεθούν σε κοινό ψηφοδέλτιο και να προταθεί για πρόεδρος της ΠΕΔΑ όποιος θα συγκέντρωνε τις περισσότερους ψήφους.

Η παράταξη του ΚΙΝ.ΑΛ, μετά τα άσχημα αποτελέσματα των τελευταίων δημοτικών εκλογών χωρίς να κάνει στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε καμία ουσιαστική κίνηση άφησε τον άλλοτε προνομιακό του χώρο της τοπικής αυτοδιοίκηση να τον αλλώσουν τα άλλα κόμματα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι δήμαρχοι που φέρονται ότι πρόσκεινται στο ΚΙΝ.ΑΛ ακόμη και από αυτούς που είχαν την επίσημη στήριξη του, στις πρόσφατες Δημοτικές Εκλογές, απέφυγαν να εκτεθούν δηλώνοντας είτε ότι θα στηρίξουν είτε και τελικά μπήκαν υποψήφιοι σε διαφορετικά ψηφοδέλτια.

Ο δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου, ενώ δήλωσε ότι στηρίζει αρνήθηκε να είναι ο ίδιος υποψήφιος, το ίδιο έκανε και ο δήμαρχος Νέας Φιλαδελφείας–Νέας Χαλκηδόνας Γιάννης Βούρος, με αποτέλεσμα στο ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ, να τεθεί μόνο με 2 δημάρχους.

Ο πρώην δημάρχος Αγ. Αναργύρων–Καματερού, Νίκος Σαράντης, σύμφωνα με πληροφορίες μας συναντήθηκε με τον κο Στ. Τζουλάκη και ενώ θωρήθηκε ότι θα στηρίξει το ψηφοδέλτιο τελικά έθεσε υποψηφιότητα στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι δήμαρχοι Καισαριανής, Χρήστος Βοσκόπουλος και Βριλησσίων, Ξενοφώντας Μανιατογιάννης, όπως επίσης ο αντιδήμαρχος Πειραιά και πρώην Βουλευτής Δημήτρης Καρύδης κατέβηκαν στο ψηφοδέλτιο της παράταξη του δημάρχου Νικαίας–Ρέντη, Γιώργου Ιωακειμίδη.

Αναλυτικά οι ψήφοι και οι έδρες για κάθε συνδυασμό:

Εγγεγραμμένοι : 300
Ψηφίσαντες : 293
Άκυρα : 1

1. “για την ανατροπή (ΝΔ), 149 ψήφοι, 13 έδρες.

2. Νέα Αυτοδιοίκηση  (επικεφαλής ο δήμαρχος Νίκαιας–Ρέντη, Γιώργος Ιωακειμίδη), 50 ψήφοι, 4 έδρες.

3. Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία  (επικεφαλής το δήμαρχο Βύρωνα Άκη Κατωπόδη (ΣΥΡΙΖΑ), 31 ψήφοι, 3 έδρες.

4. Αυτοδιοικητικό Κίνημα (με επικεφαλής το δήμαρχο Ν. Σμύρνης, Σταύρο Τζουλάκη (ΚΙΝ.ΑΛ), 30 ψήφοι και 3 έδρες.

5. Λαïκή Συσπείρωση (ΚΚΕ) 19 ψήφους, 2 έδρες.

6. Ο Συντονισμός Αιρετών 11 ψήφοι, 0 έδρες.

7. Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνα, 1 ψήφος, 0 έδρες.

8. Αθήνα το Σπίτι μας, 1 ψήφος, 0 έδρες.

Δείτε ακόμα

Δωρεάν Τεστ Παπανικολάου στο Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης

Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου – Η εξέταση γίνεται μόνο μετά από προγραμματισμένο ραντεβού – Για πληροφορίες …