Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Πρόεδρος Κληρικών Ελλάδος: Ερήμην μας η συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου, θα πολεμήσουμε να μην περάσει

Αναστάτωση στους περίπου 8.000 κληρικούς μετά την απόφαση να μην είναι πλέον δημόσιοι υπάλληλοι – Ετοιμοι να αντιδράσουν, δηλώνει στο protothema.gr ο πρόεδρος του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος

«Θα πολεμήσουμε να παραμείνει το σημερινό καθεστώς»: Με αυτό τον κατηγορηματικό τρόπο αντέδρασε μιλώντας στο protothema.gr ο πρωτοπρεσβύτερος π.Γεώργιος Σελλής, πρόεδρος του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδας. Κληθείς από το protothema.gr να σχολιάσει τη συμφωνία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, ο π.Γεώργιος Σελλής σημείωσε ότι οι κληρικοί θα πολεμήσουν για να παραμείνει το σημερινό καθεστώς σε ό,τι  τους αφορά -να παραμείνουν, δηλαδή, δημόσιοι υπάλληλοι και πρόσθεσε ότι η συμφωνία έγινε χωρίς να ερωτηθεί κανείς. «Εγινε ερήμην των κληρικών και νομίζω ότι έγινε και ερήμην των μητροπολιτών», είπε χαρακτριστικά ο π.Γεώργιος Σελλής.

Σημειώνεται ότι οι κληρικοί του Συνδέσμου, σύμφωνα με όσα είπε στο protothema.gr ο πρόεδρος του Ιερού Συνδέσμου είναι περίπου 8.000. Ο π.Γεώργιος Σελλής είπε ότι τις επόμενες ημέρες θα συνεδριάσει ο Ιερός Σύνδεσμος προκειμένου να συντονιστούν οι δράσεις των κληρικών και πρόσθεσε ότι θα ζητηθεί συνάντηση με τους πολιτικούς αρχηγούς, σημειώνοντας  ότι «με αγώνες μπήκαμε στο ενιαίο μισθολόγιο, δεν μπορεί να μας πάρουν κεκτημένα δικαιώματα ο Αρχιεπίσκοπος και ο πρωθυπουργός που συμφώνησαν χωρίς να ρωτήσουν κανέναν».

Όπως προβλέπεται από τη συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου οι κληρικοί πλέον δεν θα θεωρούνται δημόσιοι υπάλληλοι, ωστόσο το κράτος αναλαμβάνει την υποχρέωση να επιδοτεί την Εκκλησία με ποσό ίσο με τις ανάγκες μισθοδοσίας, που θα διασφαλίζεται με αυτό τον τρόπο.

Δείτε ακόμα

Δωρεάν Τεστ Παπανικολάου στο Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης

Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου – Η εξέταση γίνεται μόνο μετά από προγραμματισμένο ραντεβού – Για πληροφορίες …