Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024

Πρωτοπόρος και καινοτόμος ο Αθλητικός Όμιλος Τζούντο Αλίμου

Η καλή μέρα απ΄ το πρωί φαίνεται και δεν θα μπορούσε να συμβαίνει διαφορετικά αφού από πολύ νωρίς το ενδιαφέρον του κόσμου είναι μεγάλο σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες από 4+ μέχρι 65+. Αναλυτικά η ανακοίνωση του Αθλητικού Ομίλου Τζούντο Αλίμου.

«Πρωτοπόρο και καινοτόμο σε όλα το Dojo Αλίμου Southern Judo Academy αφού είναι ο μοναδικός σύλλογος τζούντο (και όχι μόνο) στην Ελλάδα με μια σημαντική προσθήκη στο εκπαιδευτικό του σύστημα.

Εξειδικευμένη εκπαίδευση μέσω εσωτερικής (κιναισθητικής) & εξωτερικής (οπτικής) ανατροφοδότησης (intrinsic- Extrinsic feedback)! Η πληροφόρηση μέσω της παρατήρησης βασίζεται στη γνωστή ρήση μια εικόνα είναι πολυτιμότερη από χίλιες λέξεις.

Τα οφέλη πολλά με πρώτο και σημαντικότερο την δημιουργία σωστών δυναμικών στερεοτύπων με στόχο την άρτια τεχνική κατάρτιση των τζουντόκα. Οι αθλούμενοι ανάλογα με το τεχνικό τους επίπεδο και με την καθοδήγηση των προπονητών τους θα μπορούν να αισθανθούν, να δούν, να κατανοήσουν και στο τέλος να διορθώσουν τα λάθη τους.

Η εξωτερική πηγή εκτέλεσης της τεχνικής που είναι π.χ. ο εκπαιδευτής ο οποίος βοηθάει τους ασκούμενους να δουν τον σωστό τρόπο εκτέλεσης της τεχνικής, πολλές φορές δεν είναι αρκετό. Το να δούνε-αντιληφθούν το λάθος τους λειτουργεί καταλυτικά στην διόρθωση-βελτίωση της τεχνικής τους.

Με αυτό τον τρόπο δημιουργούνται σωστά δυναμικά στερεότυπα, κατ΄ επέκταση σωστή τεχνική άρα και δημιουργία ενός αριστοτεχνικού μέλλοντος. Η ψηφιακή εφαρμογή που χρησιμοποιούμε είναι δημιουργία προγραμματιστών και περιέχει ειδικές παραμέτρους που αφορούν το άθλημά μας. Γιατί όπως είναι γνωστό: Η λεπτομέρεια κάνει την διαφορά. Το προπονητικό δυναμικό του συλλόγου είναι και το μυστικό της επιτυχίας μας.

Βασικός μας στόχος μας παραμένει η ανάπτυξη της αυτοπεποίθησης, αυτοεκτίμησης, αλληλοσεβασμού και συνεργασίας των μικρών μας τζουντόκα».

Δείτε ακόμα

«Χρυσός» στη Μελβούρνη ο Πετρούνιας – Όλο και πιο κοντά οι Ολυμπιακοί Αγώνες!

Σπουδαίος Λευτέρης Πετρούνιας! Ο Έλληνας πρωταθλητής των κρίκων κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο …