Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ – ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΣΥΝΕΧΙΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΒΙΑΙΟΠΡΑΓΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Την Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019 ο Δήμος Ηλιούπολης δέχθηκε καταγγελία από δημότη, ότι στον χώρο του Προφήτη Ηλία γίνονται οικοδομικές εργασίες, κατά παράβαση της παύσης, που έχει επιβάλει το Δασαρχείο.
Εσπευσμένα μετέβησαν στο σημείο ο Αντιδήμαρχος Κ. Σεφτελής και ο Ειδικός Συνεργάτης Θ. Κατσώνης, οι οποίοι αμέσως δέχτηκαν φραστικές επιθέσεις από την πρεσβυτέρα, τους γιούς και τον ιερέα, που κλιμακώθηκαν σε χειροδικίες εναντίον τους κυρίως από τον ιερέα.
Αντίστοιχες δυσάρεστες καταστάσεις συνέβησαν με την άφιξη του Αντιδημάρχου Απ. Στασινόπουλου.
Αμέσως μετά κατέφθασε περιπολικό της Άμεσης Δράσης με δύο αστυνομικούς και λίγο αργότερα ο Δήμαρχος Γ. Χατζηδάκης με τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Χρ. Σωτηρόπουλο, που δέχτηκαν ύβρεις και προπηλακισμούς από την ωρυόμενη οικογένεια του ιερέα.
Ο Γιώργος Χατζηδάκης, παρά το ότι δήλωσε την ιδιότητα του ως Δήμαρχος της πόλης και την αρμοδιότητά του ως Αντιπρόεδρος του ΣΠΑΥ (Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού, δέχτηκε σπρωξιές, χτύπημα στο στήθος από τον γιό, προσβλητικές προσωπικές εκφράσεις και απίστευτους χαρακτηρισμούς, όπως «είσαι προδότης του προηγούμενου Δημάρχου, κλπ».
Απίθανα «επιχειρήματα» εκτοξεύτηκαν εναντίων όλων, ότι «δεν έχετε καμία δικαιοδοσία στο χώρο, μην ξαναπατήσετε, εδώ είναι ιδιωτικός χώρος», κατηγορίες όπως «είστε προδότες, άθεοι, παίρνετε χρήματα από την κυβέρνηση για να φέρετε μουσουλμάνους εδώ, είστε ο Ρουβίκωνας» και άλλα παρόμοια ανυπόστατα και φαιδρά.
Επίσης ύβρεις δέχθηκαν παρευρισκόμενοι δημότες καθώς και ο κ. Χρ. Κοκοτίνης επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Ηλίου-πόλις, ανθρώπινη πόλη».
Οι αστυνομικοί μάταια προσπαθούσαν να εμποδίσουν τις επιθέσεις και να επιβάλουν την τάξη, έως ότου κατέφθασαν 4 μηχανές της ομάδας Δίας και τα πνεύματα ηρέμησαν.
Ο Δήμαρχος δήλωσε την πρόθεσή του να μηνύσει την οικογένεια του ιερέα και τους εργάτες, που δούλευαν εκεί και έτσι όλοι προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα για τα περαιτέρω.
Εκεί μετά από πολύωρη διαδικασία καταθέσεων μηνύσεων, απολογητικών υπομνημάτων κλπ, η διαδικασία ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ.
Κλήθηκε και κατέθεσε και ο εκπρόσωπος του Δασαρχείου, που επιβεβαίωσε, ότι έχει εκδοθεί εντολή διακοπής εργασιών και ότι έχει ενεργοποιηθεί η διαδικασία έκδοσης πρωτοκόλλου κατεδάφισης της αυθαίρετης κατασκευής.
Ο χώρος που βρίσκεται το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο και σαν δασική περιοχή Β Ζώνης Υμηττού προστατεύεται από τους νόμους του Κράτους και απαγορεύεται κάθε οικοδομική εργασία στον παλαιό ναΐσκο και στον περιβάλλοντα χώρο του.
Υπενθυμίζουμε ότι πρόσφατα το Δημοτικό Συμβούλιο με ομόφωνη γνώμη όλων των Δημοτικών Παρατάξεων (εξαιρουμένου ενός δημοτικού συμβούλου), ψήφισε την άμεση διακοπή κάθε εργασίας τόσον εξωτερικά, όσο και εσωτερικά του νέου οικοδομήματος, τον έλεγχο της νομιμότητας της άδειας και των εργασιών, την κατεδάφιση της αυθαίρετης και παράνομης υπερκατασκευής και την επαναφορά του χώρου στην αρχική του κατάσταση.
Έγινε γνωστό ότι η Αρχιεπισκοπή Αθηνών δεν έχει επικυρώσει καμία άδεια οικοδομικών επεμβάσεων στον Προφ. Ηλία και ήδη έχει καλέσει τον ιερέα, να δώσει έγγραφες εξηγήσεις για τις ενέργειές του.

Όλοι στην πόλη πρέπει να κατανοήσουν, ότι για την νέα Διοίκηση η νομιμότητα είναι αδιαπραγμάτευτη αρχή και ιδιαίτερα ο ιερέας και οι ακόλουθοί του, που ομιλούν και κυρίως πράττουν αδιαφορώντας για τους νόμους και τους θεσμούς της συντεταγμένης Πολιτείας.

Δείτε ακόμα

Στις φλόγες αυτοκίνητο στην Ηλιούπολη

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου (21/10), σε ΙΧ, στη συμβολή των οδών Πραξιτέλους και …