Πέμπτη , 25 Απριλίου 2024

Προανακριτική για Παπαγγελόπουλο: Αμηχανία σε ΣΥΡΙΖΑ- Στην αντεπίθε…


Ήγγικεν η ώρα της συζήτησης και ψηφοφορίας στην Βουλή για τη σύσταση προανακριτικής Επιτροπής για τους χειρισμούς του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, στην υπόθεση Novartis.

Πρόκειται , καταρχάς, για “πολύκροτη” ιστορία από την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση προσδοκούσε την αποκομιδή μεγάλου επικοινωνιακού κέρδους ( μεταξύ άλλων), περνώντας τελικώς, κάτω από τον πήχυ των προσδοκιών του, καθώς το ζήτημα εξελίχθηκε σε φιάσκο.

Αμηχανία

Ο ΣΥΡΙΖΑ προδήλως θα στηρίξει τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο στις καταγγελίες που αντιμετωπίζει. Γεγονός αναπόφευκτο πολιτικά άλλωστε. Εάν λάμβανε αποστάσεις, θα ήταν σαν να πυροβολεί τα πόδια της (τότε) κυβέρνησής του. Τούτο δε σημαίνει πως άπαντες οι βουλευτές του κόμματος, θα το κάνουν , ασμένως.

Η δήλωση Παπαγγελόπουλου για το …μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους και όσα ακολούθησαν, έχουν προκαλέσει αμηχανία σε ουκ ολίγα στελέχη της Κουμουνδούρου.

Τι θα πει ο Τσίπρας

Ο Αλέξης Τσίπρας πάντως, θα επιχειρήσει να μετατρέψει την κρίση σε …ευκαιρία.

Λαμβάνοντας τον λόγο σήμερα στην Βουλή, θα συνοψίσει μεταξύ άλλων όλα τα επιχειρήματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αμυνόμενος, δια της επίθεσης.

Καταρχάς, σύμφωνα με πληροφορίες, θα διατυπώσει την εκτίμηση πως η προανακριτική για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ” θα γυρίσει μπούμερανγκ στους εμπνευστές της. Θα είναι μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία, όχι μόνο για να επιβεβαιωθεί η πλεκτάνη που στήνει η ΝΔ, αλλά και για να μάθει το πανελλήνιο ποιο ακριβώς είναι το σκάνδαλο Novartis, ποιοι έβαλαν τις υπογραφές τους στα υπερκέρδη της εταιρίας στα χρόνια των μνημονίων και πόσο τελικά στοίχισε στη Δημόσια Υγεία και στους φορολογούμενους πολίτες”.

Στο ίδιο πλαίσιο, θα επιτεθεί στη Ν.Δ μιλώντας “για μία γελοία προσπάθεια αποπροσανατολισμού από το υπαρκτό σκάνδαλο Novartis, αλλά και για ξεκάθαρη επιχείρηση τρομοκράτησης των δικαστικών λειτουργών που ζητούν την άσκηση ποινικής δίωξης ενός πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ και συνεχίζουν να το ερευνούν τόσο για δύο κορυφαία στελέχη της ΝΔ, όσο και για δεκάδες μη πολιτικά πρόσωπα”.

Ασφαλώς, δεν θα αφήσει αναξιοποίητη και την εξαίρεση του ίδιου από το “κάδρο” της Novartis. Επ’ αυτού, η “γραμμή” του ΣΥΡΙΖΑ είναι συγκεκριμένη και απαράλλακτη από την πρώτη στιγμή που ο κ. Μητσοτάκης , είχε δηλώσει πως ο ίδιος τους πολιτικούς του αντιπάλους δεν τους στέλνει στα δικαστήρια.

Το “δώρο” που ο πρωθυπουργός αρνήθηκε να χαρίσει στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στον ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να το αναγνώσουν από την… ανάποδη στρέφοντάς το εναντίον του κ. Μητσοτάκη:

“Με τον τακτικιστικό διαχωρισμό της υπόθεσης, επιχειρεί να διαχειριστεί τις εσωκομματικές πιέσεις που δέχεται για εκδίκηση και την ίδια στιγμή να γλιτώσει τον εξευτελισμό που θα υποστεί εάν παραπέμψει τον πρώην Πρωθυπουργό. Με αυτό που κάνει όμως αποτυγχάνει και στα δύο.
Με την απόφασή του αυτή, ο κ. Μητσοτάκης ομολογεί δύο πράγματα:
– Ότι δεν υπάρχει καμία βάση σε όσα καταμαρτυρούσε στον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επί δυόμιση ολόκληρα χρόνια

-Ότι ο κ. Σαμαράς είναι ένας κοινός συκοφάντης και ψευδομηνυτής”.

Της Νίκης Ζορμπά

 

 

Δείτε ακόμα

Tην Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, ανάβει το «Δέντρο της Αγάπης», στο Παλαιό Φάληρο

Tην Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, στις 19:00 θα ανάψει το μεγάλο Χριστουγεννιάτικο «Δέντρο της Αγάπης» , …